.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

A. ΚΟΝΤΟΣ VS Λ. ΓΕΩΡΓΑΜΛΗΣ



Ανακοίνωσε όπως ήταν αναμενόμενο ο κ. Απόστολος Κόντος την απόφαση του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε για σήμερα Δευτέρα η παρουσίαση του κ. Λύσανδρου Γεωργαμλή ως υποψήφιου Συμβούλου με το συνδυασμό του κ. Χάρη Τομπούλογλου.


Ο κ. Α. Κόντος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του στα στελέχη του… κι ο κ. Γεωργαμλής θα ανακοινώσει σε κοινή εκδήλωση με την «Καλημέρα Όμορφη Πόλη» ενώπιων πολλών αθλητικών παραγόντων.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Γεωργαμλή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σχεδιάστηκε από το επικοινωνιακό επιτελείο της «Καλημέρας» ως ισοδύναμο της ανακοίνωσης του κ. Α. Κόντου. Νομίζω πως ήταν έξυπνα σχεδιασμένη και επιτυχημένη κίνηση, αλλά αυτό μένει να αποδειχτεί στο μέλλον. Γιατί αν ο σχεδιασμός δεν είναι ολοκληρωμένος και δεν έχει προβλέψει όλα τα ενδεχόμενα, τότε σε κρίσιμο στάδιο κοντά στις εκλογές μπορεί να… κάνει κοιλιά.

Αντίθετα πιστεύω πως στην προκειμένη περίπτωση ο αντίστοιχος σχεδιασμός στο επιτελείο του κ. Α. Κόντου, υστέρησε. Δεν είναι η καλύτερη επιλογή να τηρείς το χρονοδιάγραμμα σε βάρος της συγκυρίας. Σε μια χρονική στιγμή που η δημόσια συζήτηση είχε στρέψει την προσοχή της στον κ. Τομπούλογλου με αρνητικό βλέμμα, ήρθε η κίνηση Κόντου να τη σκεπάσει! Και με ένα σμπάρο ο Χάρης πέτυχε δυο τρυγόνια. Δε χρειάστηκε να μπει στον κόπο για αντιπερισπασμό, αφού η ευκαιρία του προσφέρθηκε στο πιάτο!

Το κοινό των δυο ανακοινώσεων βρίσκεται στο γεγονός ότι κι οι δυο τους είναι πρώην σπουδαίοι σε επιδόσεις και ήθος αθλητές. Ο κ. Κόντος θέτει για πρώτη φορά υποψηφιότητα Δημάρχου, αλλά είχε και μια αποτυχημένη υποψηφιότητα στο παρελθόν με τον κ. Γρετζελιά. Ο κ. Γεωργαμλής εκτίθεται για πολλοστή φορά ως Σύμβουλος και ως σήμερα πάντα κατάφερνε να εκλεγεί από τους πρώτους! Κοινό χαρακτηριστικό επίσης των δυο τους, είναι πως ποτέ ως σήμερα δεν έχουν κάνει οποιαδήποτε δημόσια παρέμβαση-τοποθέτηση σε οποιοδήποτε δημοτικό ή πολιτικό θέμα. Άρα σε πολιτικό επίπεδο, δεν υφίσταται καν θέμα αξιολόγησης. Αυτό βεβαίως βαραίνει περισσότερο τον Λύσανδρο, ο οποίος είχε θητεία ακόμη και Αντιδημάρχου. Βαραίνει όμως και τον κ. Α. Κόντο γιατί δε θέτει υποψηφιότητα Συμβούλου, αλλά επικεφαλής συνδυασμού.

Ο κ. Γεωργαμλής έχει να κερδίσει ένα στοίχημα που δεν έχει ο κ. Κόντος. Να μεταφέρει τις ψήφους που έπαιρνε όταν κατέβαινε με συνδυασμούς που υποστηρίζονταν από το ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό που κορμό έχει τη Δεξιά. Τώρα που το κόμμα του έχει συρρικνωθεί απελπιστικά και συγκυβερνά με την… επάρατο που ο λαός δεν ξεχνά… ίσως μπορεί να το κάνει πιο εύκολα.

Πολιτικά ο κ. Γεωργαμλής αν δεν έχει αλλάξει κάτι, ανήκει στο οργανωμένο ΠΑΣΟΚ. Η αίσθηση που έχω είναι πως και ο κ. Κόντος βρίσκεται πιο κοντά στο ίδιο κόμμα, προφανώς όμως θα τύχει της υποστήριξης της ΔΗΜΑΡ στην οποία ανήκει ο αδελφός του. Με δεδομένο ότι ο κ. Τομπούλογλου καλύπτει όπως και στις προηγούμενες εκλογές το χώρο της… δεξιάς πολυκατοικίας, ο κ. Α. Κόντος θα προσπαθήσει να εκφράσει εκλογικά κυρίως το χώρο που αρχίζει εκεί που τελειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και αρχίζει η λεγόμενη κεντροαριστερά. Μετά τον κ. Σκαρπαθιώτη που από τις προηγούμενες εκλογές συντάχθηκε με την «Καλημέρα», ο κ. Γεωργαμλής είναι ο δεύτερος σημαντικός Πασόκος που ενισχύει και διευρύνει τους ορίζοντες του ψηφοδελτίου του.

Η παρουσία πρώην σημαντικών αθλητών ή άλλων λαμπερών προσώπων στην πολιτική δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο. Οφείλεται στην έλξη που προκαλεί στους ψηφοφόρους η λάμψη του προσώπου ως αθλητή, και στο γεγονός ότι η μη συμμετοχή τους στα κοινά, τους επιτρέπει να μπαίνουν άφθαρτοι στον εκλογικό στίβο και με εξασφαλισμένη την ανοχή του εκλογικού σώματος. Ορισμένοι πέτυχαν και άλλοι απέτυχαν. Θυμάμαι τον παγκόσμιο ρέκορντμαν και Ολυμπιονίκη του άλματος επί κοντώ Χρήστο Παπανικολάου. Άνθρωπος επίσης εξαίρετου ήθους, ο οποίος άνοιξε τον χορό των υποψηφιοτήτων στις εκλογές, αλλά καταποντίστηκε σε δυο απόπειρες που έκανε με τη Ν.Δ.

Σήμερα λοιπόν, ο λόγος που έχουμε τις συγκεκριμένες υποψηφιότητες, δεν οφείλεται στις πολιτικές επιδόσεις! Οφείλεται στον αθλητισμό και στη λάμψη που δικαιολογημένα απέκτησαν στα μάτια μας οι δυο συμπολίτες μας. Οι εκλογές όμως ως γεγονός, δεν είναι τίποτε άλλο από πολιτική «πίστωση» που οι πολίτες με την ψήφο τους προκαταβάλλουν, προσδοκώντας να δουν έργο. Το κριτήριο όλων μας, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, θα πρέπει να είναι μόνο πολιτικό. Τα προγράμματα, η αξιοπιστία, η συνέπεια, όπως τα αντιλαμβάνεται καθένας μας, θα πρέπει να κυριαρχήσουν στη σκέψη μας ώστε φτάνοντας στην κάλπη να κάνουμε την καλύτερη επιλογή. Η τελευταία πρόταση αφορά το σύνολο των υποψηφιοτήτων.


Καμπούρης Μανώλης

1 σχόλιο:

  1. Ο Χ Τομπουλογλου κατηγορησε την σημερινη διοικηση του Δημου οτι δεν απομακρυνε το γκαραζ.
    Ο αδελφος του 4 χρονια αντιδημαρχος με τον Αδαμοπουλο γιατι δεν το απομακρυνε?
    Ο Χ Τομπουλογλου κανει προσπαθεια σημερα να σβησει την υπογραφη του απο τους 131 , να λειτουργησει σαν λαγος του Μελισανιδη και να μαζεψει ψηφους ως ΑΕΚοφρωνας πλεον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή