.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Θέλουν και τους νέους πολίτες σκυφτούς…





Βραδινές συλλήψεις και καταδίκη ανήλικων (!) μαθητών για την κατάληψη λυκείου στη Λαμία



Συνέλαβαν 20 μαθητές που συμμετείχαν στην κατάληψη του σχολείου τους (1ο ΕΠΑΛ Λαμίας) και με τη διαδικασία του αυτόφωρου τους καταδίκασαν - 20 ημέρες φυλάκιση, μη εφέσιμες για 3 από τους συλληφθέντες μαθητές - Συλλαλητήριο από μαθητές και εκπαιδευτικούς στην πλατεία Πάρκου



Πρωτοφανείς διώξεις εναντίον μαθητών στη Λαμία. Αργά το βράδυ της Δευτέρας, στο υπό κατάληψη εσπερινό 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας, η αστυνομία παρουσία εισαγγελέα συνέλαβε 20 μαθητές. Από τους 20 συλληφθέντες, οι 12 μαθητές μετά από παρέμβαση γονιών αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ για τους 8 ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Χωρίς την παρουσία δικηγόρου, τρεις από τους μαθητές οδηγήθηκαν στο δικαστήριο με την κατηγορία της διατάραξης υπηρεσιακής ειρήνης κατά συναυτουργία καταδικάστηκαν σε 20 μέρες φυλάκισης (!) και άλλοι τρεις μαθητές από άλλα σχολεία καταδικάστηκαν σε 4 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή. Δύο αθωώθηκαν (πηγή: Ριζοσπάστης).



Η ποινή των μαθητών από άλλα σχολεία είναι εφέσιμη, ενώ η ποινή των μαθητών, επειδή είναι 20 ημερών δεν είναι εφέσιμη, ωστόσο όπως έλεγαν οι ίδιοι και οι γονείς τους θα γραφτεί στο ποινικό τους μητρώο.


«Τα παιδιά μας δεν είναι εγκληματίες και κακοποιοί να τα κουβαλάνε με τις κλούβες και να περνάνε τη νύχτα στα κρατητήρια. Καμία φθορά δεν αναφέρθηκε στο σχολείο. Έχουν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, όπως ο κάθε πολίτης. Είναι κρίμα να στιγματίζουν έτσι μικρά παιδιά...», είπε ένας από τους γονείς στο «Lamia Report».


Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί δηλώνουν σοκαρισμένοι από την απόφαση. Πολλά από τα παιδιά δεν ήταν σε θέση αμέσως μετά τη διαδικασία να πληρώσουν τα έξοδα της δίκης που τους χρεώθηκαν από το δικαστήριο, ενώ στους διαδρόμους των δικαστηρίων επικράτησε αναστάτωση και υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες. Κινητοποίηση οργανώνεται σήμερα, Τετάρτη, στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Δείτε το σχετικό βίντεο του «Lamia Report» από τη διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο Εφετείο, το πρωί της Τετάρτης:

Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο ΕΠΑΛ, του οποίου την «υπηρεσιακή ειρήνη» διατάραξαν οι μαθητές, απολύθηκαν καθηγητές 46 ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα οι μαθητές να βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, ενώ δεν υπάρχουν ούτε βιβλία.



πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου