.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Συνεδριάζει το Δ.Σ. για τον Προσφυγικό οικισμό...



 ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ... ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ!

Στο Δ.Σ. που θα γίνει την Τετάρτη 30 Οκτώβρη 2013, μοναδικό θέμα είναι η επικαιροποίηση απόφασης για την Τροποποίηση του από 11-06-2001 Π.Δ. (Φ.Ε.Κ. 467/Δ/18-06-2001) του Παραδοσιακού Οικισμού, βάσει της αριθ. 19/2013 απόφασης-εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ρίχνοντας μια ματιά στη μελέτη που συνοδεύει το θέμα, εκτός από τις αλλαγές χρήσης γης στη Φωκών π.χ. είδα τις διαπιστώσεις που κάνει για τα κυκλοφοριακά προβλήματα που ήδη υπάρχουν στην πόλη, από τότε που συντάχθηκε. Και ακόμη ότι κάνει προτάσεις για την αναβάθμιση της κεντρικής Φιλαδέλφειας που δεν τη βρίσκει τόσο… κεντρική, μία εκ των οποίων είναι η υπογειοποίηση της Δεκελείας!


Με ενδιαφέρον θα ακούσω τις τοποθετήσεις της Δημάρχου και των Συμβούλων, ιδιαίτερα στο ζήτημα της προτεινόμενης υπογειοποίησης. Θα ζητήσουν από την περιφέρεια να χρηματοδοτήσει το έργο με τα χρήματα που προορίζει για την υπογειοποίηση της Φωκών και της Πατριάρχου Κωνσταντίνου, που απλά θα διευκολύνουν την ΑΕΚ; Ή θα σιωπήσουν και θα διευκολύνουν το δημόσιο χρήμα να κατευθυνθεί στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων;



Η μελέτη που θα συζητηθεί, θέτει ζητήματα κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στον προσφυγικό οικισμό, αναφέροντας μάλιστα ότι το ενδεχόμενο κατασκευής του γηπέδου έχει απομακρυνθεί. Η ευκαιρία που δίνεται σε όσους ανεπιφύλακτα έδωσαν θετική ψήφο στην κατασκευή του σταδίου της ΑΕΚ, είναι μεγάλη. Να ακούσουμε λοιπόν τις απόψεις τους, για το πως μπορεί κάθε τόσο να πλημυρίζει την πόλη, άλλη μια φορά ο πληθυσμός της σε ένα σημείο! Που θα παρκάρουν 5.000 με 10.000 αυτοκίνητα και μηχανάκια με τα οποία θα έρχονται οι οπαδοί στο γήπεδο. Όταν μάλιστα κανείς Δήμαρχος μέχρι σήμερα δε φρόντισε να δημιουργήσει έστω ένα χώρο οργανωμένης στάθμευσης! Πάνε δώδεκα χρόνια που έγραψα πρώτη φορά για υπογειοποίηση της Δεκελείας και οργανωμένους χώρους στάθμευσης, και ξαναέγραψα. Αλλά αυτά είναι έργα που δε μπορούν να ολοκληρωθούν σε μια τετραετία, κι οι αιρετοί μας θέλουν το έργο να φανεί εντός της και προς το τέλος της θητείας τους, για να εισπράξουν τις ψήφους επανεκλογής… Επομένως δύσκολα και σύνθετα έργα υποδομών που λείπουν από την πόλη δεν έχουν θέση στις επιλογές τους, οι πολιτικές που εφαρμόζουν έχουν ορίζοντα τις επόμενες εκλογές, και περιορίζονται να διαχειρίζονται καταστάσεις ανάγοντας μονίμως την καθαριότητα ως κύριο μέλημα τους.

Να μη ξεχάσω τους Συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που το κόμμα που στήριξε την υποψηφιότητα τους, κάνει εκδήλωση όπως διάβασα την ίδια μέρα και ώρα με τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Αν δεν καταφέρουν να έρθουν, έχουν το χρόνο να συντάξουν κείμενο με τις απόψεις τους, και να το καταθέσουν νωρίτερα στο Προεδρείο έστω να διαβαστεί! Δε θα είναι δικαιολογημένη η απουσία τους από ένα τόσο σοβαρό θέμα με… προεκτάσεις όπως έγινε με το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου