.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ της "ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ"



Μια σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε η «Δύναμη Πολιτών» καλώντας σε αναβολή της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Τετάρτης με θέμα «ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ επί της μελέτης προσφυγικού οικισμού…».
Από τη στιγμή που δεν αλλάζει το θέμα σε «Ενημέρωση του Δ.Σ. επί της μελέτης προσφυγικού οικισμού…», έχω περισσότερες επιφυλάξεις από αυτές που εκφράζει η «Δύναμη Πολιτών». Γιατί απλούστατα υπάρχει όλο το περιθώριο κάποιος… να θέσει το ζήτημα σε ψηφοφορία για να αποφασίσει το Σώμα, αν θα γίνει απλά ενημέρωση ή θα ληφθεί και απόφαση. Η μόνη περίπτωση για να μη παρθεί απόφαση είναι να συντρέχουν λόγοι ακυρότητας της, και πιθανότατα συντρέχουν…

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

 logo_dp.jpg






 Κατάθεση αιτήματος αναβολής του ερχόμενου ΔΣ από τη Δύναμη Πολιτών

Χθες (Πέμπτη 24/10) έφτασε στα χέρια της Δημοτικής μας συμβούλου κας Βάλιας Ματσουκά πρόσκληση για τη σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας την Τετάρτη 30 Οκτώβρη με θέμα «Λήψη απόφασης επί της μελέτης προσφυγικού οικισμού – επικαιροποίηση απόφασης για την τροποποίηση του από 11/06/2001 Π.Δ (ΦΕΚ467/Δ/18-06-2001) του Παραδοσιακού (Προσφυγικού) οικισμού βάσει της αριθμ. 19/2013 απόφασης – εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής». Στα συνημμένα μάλιστα έγγραφα περιέχονται τα πρακτικά της Επιτροπής Διαβούλευσης από τον Απρίλη του 2013 με μόνο πέντε μέλη παρόντα, καθώς και εισηγητική έκθεση της Επιτροπής ποιότητας ζωής από το Μάη του 2013!

Επειδή θεωρούμε πως το ζήτημα της τροποποίησης του Προεδρικού Διατάγματος πρέπει να τύχει πραγματικής δημόσιας διαβούλευσης στην τοπική κοινωνία, καταθέσαμε αίτημα στη Δήμαρχο για αναβολή της συνεδρίασης της Τετάρτης και αξιοποίηση του ενδιάμεσου χρόνου ώστε να οργανωθεί πραγματική διαβούλευση. Επιπλέον, θεωρούμε τουλάχιστον άστοχη την ενέργεια να ανοίγει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα – και με τέτοιο τρόπο – λίγους μήνες πριν τη λήξη της θητείας της παρούσας Δημοτικής αρχής, όταν η ίδια Δημοτική αρχή επέδειξε μεγάλη κωλυσιεργία στο να φέρει το συγκεκριμένο θέμα προς ψήφιση στο ΔΣ (το θέμα εκκρεμεί από τις αρχές του 2011).
Η Δήμαρχος, κ.α Έφη Γαϊτανά – Αποστολάκη, αποδέχτηκε το αίτημά μας και μας διαβεβαίωσε προφορικά ότι η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΛΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΕΤΗΤΗ. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να τηρήσει το λόγο της και να μην μετατρέψει ένα Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδοτικού χαρακτήρα σε αποφασιστικό, όπως έπραξε λίγο καιρό πριν παρά τις αντίστοιχες διαβεβαιώσεις.
25/10/2013

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου