.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΟ και ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ώρα να τελειώνουμε με την (προ)εκλογική πασαρέλα στην πόλη μας


Του Διαμαντή Σεϊτανίδη
Τα πράγματα «ζεσταίνονται» για την επόμενη αναμέτρηση στις κάλπες της αυτοδιοίκησης, όπως διαβάζετε στην «Αλήθεια» και τα άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ζεσταίνονται, αλλά με τον πλέον παλαιοκομματικό και «ξύλινο» τρόπο, που κανένα περιθώριο αισιοδοξίας δεν αφήνει. Κι αυτό, διότι όλες –μα ΟΛΕΣ- οι κινήσεις που φτάνουν ως πληροφορίες στη δημοσιότητα, δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τα πραγματικά προβλήματα της πόλης και τις λύσεις που υποχρεούνται να διατυπώσουν οι επίδοξοι τοπικοί μας αξιωματούχοι. Όλες οι ως τώρα κινήσεις επικεντρώνονται στα πρόσωπα, λες και δεν πάμε σε εκλογές, αλλά σε μια ιδιότυπη «πασαρέλα» υποψηφίων τοπικών αξιωματούχων.


Όλα ως τώρα, λοιπόν, κινούνται στη σφαίρα όχι της πολιτικής, αλλά της παραπολιτικής. Ποιους ανακοίνωσε ο Τομπούλογλου; Τους τάδε και τους τάδε. Τι έχουν να μας πουν οι νέοι –και παλαιοί- υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι; Ουδείς εξ αυτών δεν έβγαλε μια επιστολή, ένα κείμενο με τις θέσεις του, να μας πει γιατί κατεβαίνει, τι θέλει να κάνει στην πόλη κλπ. Αυτό όμως δεν είναι πολιτική, είναι παραπολιτική πασαρέλα. Αλλά και ο επικεφαλής της «Καλημέρας» άτομο με ιδιαίτερη πολιτική εμπειρία, δεν νομίζει ότι είναι ώρα να αρχίσει να μας μιλά για το πρόγραμμά του; Σε τι μένει πιστός στο πρόγραμμα του 2010 και σε τι προχωρεί σε αλλαγές; Πώς εξηγεί στον κόσμο τον τρόπο που πολιτεύτηκε αυτά τα τρία χρόνια μέσα στο δημοτικό συμβούλιο κι έξω από αυτό;

Πιο κάτω: Τι σκέπτεται ο Κόντος και η Πατίλη; Σεβόμαστε και υποληπτόμαστε και τους δυο αυτούς υποψηφίους για να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι (η Ρούλα Πατίλη έχει δηλώσει ευθαρσώς την πρόθεσή της, ο Απόστολος Κόντος όχι ακόμα) αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι ΠΟΙΟΣ θα ζητήσει την ψήφο μας –όλοι καλοί είμαστε, κατ’ αρχήν τουλάχιστον-, αλλά με ΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, με ΠΟΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, με ποια ΣΤΕΛΕΧΗ (με αυτή τη σειρά σύμφωνα με τη δική μου, υποκειμενική κατάταξη) θα προσέλθουν στον εκλογικό στίβο και πόσο πρόθυμοι είναι να απαντούν και να δίνουν εξηγήσεις σε ερωτήματα –γενικής φύσεως αλλά και τα λεγόμενα «σκληρά»- που τους τίθενται -ή θα τους τεθούν- τόσο από τους δημοτικούς τους αντιπάλους, όσο κι από εμάς, τους δημοσιογράφους –είτε κάποιοι είναι υποψήφιοι με συνδυασμούς, είτε όχι-.

Πάμε παραπέρα: ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Άλλαξε κάτι από το 2010 για την παράταξη του κου Βαλασά; Αν είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τα όσα έλεγε το 2010, γιατί πρέπει κάποιος που δεν την επέλεξε το 2010 να την επιλέξει τώρα; Αν πάλι κομίζει νέα πράγματα στον προεκλογικό στίβο, δεν είναι ώρα –ειδικά για το ΚΚΕ, που ξέρει να μιλάει πολιτικά- να μας τα πει; Αλλά κι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παρασυρθεί στην παραπολιτική πασαρέλα: Ο Κασίμης ή ο Βασιλόπουλος; Ο «κινηματικός ΣΥΡΙΖΑ» με μπροστάρη τους οργανωμένους, ή ο «κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ» με αιχμές κοινωνικούς ακτιβιστές τύπου Παπαλουκά; Όλα αυτά, είναι παραπολιτική. Θέσεις και λύσεις για τα τοπικά προβλήματα έχουν να μας πουν;

Εμείς εδώ στην «Αλήθεια» θα περιμένουμε να περάσει ο Σεπτέμβριος, ώστε να οργανωθούν οι προσπάθειες που γίνονται, καθώς ναι! Αντιλαμβανόμαστε ότι το να στήσεις έναν εκλογικό μηχανισμό, να βρεις αξιόλογους ανθρώπους στην τοπική κοινωνία (που ακούν κόμματα και δημοτικά και τρέχουν προς την αντίθετη κατεύθυνση) απαιτεί ενέργεια, πειθώ και –αναμφίβολα- χρόνο. Αλλά από τον άλλο μήνα, θα θέτουμε τα ζητήματα και θα ζητούμε επίμονα να ακούσουμε λύσεις. Γενικολογίες και ευχολόγια, θα τα εκθέτουμε στους αναγνώστες μας ως αναχρονιστικά και θα χαρακτηρίζουμε ακατάλληλους να διοικήσουν το δήμο όσους τα εκστομίζουν. Αντίθετα, συγκεκριμένες προτάσεις με λύσεις, είτε συμφωνούμε είτε όχι, θα τις αναδεικνύουμε οποθενδήποτε κι αν προέρχονται –απλώς τις μεν πρώτες θα εξηγούμε γιατί τις στηρίζουμε, τις δε δεύτερες γιατί δεν μας καλύτπυον, αυτό άλλωστε είναι δημοκρατικός διάλογος).
Περιμένουμε λίγο ακόμα…


πηγή: "η αλήθεια"

 http://www.e-alitheia.gr/pages/article.aspx?id=1938

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου