.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Σχετικά με την επιστολή της Ένωσης Γονέων



Αντιγράφω τα κείμενα από την "Αλήθεια" του κ. Σεϊτανίδη.
Το πρώτο της Ένωσης Γονέων γιατί δε μου στάλθηκε, αν και είχα δώσει τη διεύθυνση του μπλογκ και τα στοιχεία μου στην Γ.Γ. μετά τη λήξη του Πανεκπαιδευτικού συλλαλητήριου. Επομένως μπορώ να σχολιάσω τις απόψεις των γονέων, χωρίς να φανώ αγενής...



http://www.e-alitheia.gr/pages/article.aspx?id=2384

http://www.e-alitheia.gr/pages/article.aspx?id=2392


Με τις διαπιστώσεις που κάνει η Ένωση συμφωνώ. Εκεί που κόλλησα είναι στο ρομαντισμό που αποπνέει το κείμενο! Στην ψευδαίσθηση ότι αρκεί να στείλουμε μια επιστολή σε αυτούς που προχωρούν αγνοώντας την κοινωνία και τις ανάγκες της. Στην αδυναμία κατανόησης ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και οι επιχειρηματίες που επενδύουν σε αυτό, δεν έχουν καμιά σχέση με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Ούτε με την ερασιτεχνική ΑΕΚ που γνωρίσαμε οι παλιότεροι, που παραχωρούσε το στάδιο για γυμναστικές επιδείξεις, εκδηλώσεις, σχολικά πρωταθλήματα κλπ.



Απόρησα γιατί η επιστολή δεν αναφέρεται καθόλου στις επιπτώσεις στη ζωή των παιδιών και των ίδιων των γονιών από τη λειτουργία του! Εδώ η ΑΕΚ και καταλαβαίνει, οι φανατικοί οπαδοί και καταλαβαίνουν ανεξάρτητα από την επιμονή τους, ότι θα υπάρχουν αν μη τι άλλο σοβαρά κυκλοφοριακά και άλλα προβλήματα. Αντίθετα οι Γονείς τοποθετούνται «…κάνοντας εποικοδομητικές προτάσεις…».



Κανένα νομοθετικό πλαίσιο, καμιά συμφωνία, καμιά υπόσχεση ή δέσμευση δε μπορεί να αναγκάσει κανέναν ιδιοκτήτη για το πώς θα αξιοποιήσει την περιουσία του στη συνέχεια. Μόνο το σύνταγμα και οι νόμοι μπορούν να τον περιορίσουν στα νόμιμα, και αυτό είναι το μόνο που μπορούν να απαιτήσουν οι γονείς και ευρύτερα οι κάτοικοι.



Ο Δήμος όμως είναι μια άλλη υπόθεση, γιατί έχει άλλες πολύ σημαντικές δυνατότητες τις οποίες δεν αξιοποίησε, και δε βλέπω να ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει… Για την Περιφέρεια ας μη συζητάμε… Για την πολιτεία έχουμε πάψει να το συζητάμε προ πολλού. Χέρι-χέρι με τις επιθυμίες των επιχειρηματιών όλοι τους! Όσο ο λαός αποδέχεται να είναι στο περιθώριο, δέχεται αδιαμαρτύρητα να του κατάσχουν την περιουσία οι τράπεζες, το χρέος των οποίων φορτώθηκε στις πλάτες του, τόσο ασύδοτοι και ανεξέλεγκτοι θα ενεργούν μεγαλοεπιχειρηματίες και πολιτικοί όλων των επιπέδων… 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου