.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της «Δύναμης Πολιτών» για τα γεγονότα του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου



«Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Φεραίος

Ανακοίνωση για τα γεγονότα του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου

Τα όσα διημείφθησαν στο χθεσινό Δημοτικό συμβούλιο συνιστούν πραγματική προσβολή για κάθε δημοκρατικό πολίτη, κάθε υγιή φίλαθλο της ΑΕΚ, αλλά και το ίδιο το Δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας. Η εικόνα ενός Δημοτικού συμβουλίου που διεξάγεται κάτω από προπηλακισμούς, απειλές κατά της ζωής και γιουχαϊσματα σε τοποθετήσεις Δημοτικών συμβούλων από μερίδα «οπαδών», που με τη συμπεριφορά τους μόνο την ιδέα της ΑΕΚ δεν τιμούν, αποτελεί μία μαύρη σελίδα στην ιστορία του Δημοτικού συμβουλίου της πόλης. Γι' αυτό και θα πρέπει να προβληματίσει πολύ το γεγονός ότι από τους 33 Δημοτικούς συμβούλους, τελικά ψήφισαν μόνο 19, ενώ 14 επέλεξαν να απέχουν από την διαδικασία...


Την ευθύνη για ότι συνέβη χθες και ότι πρόκειται να συμβεί από εδώ και εμπρός τη φέρουν ακέραια η Δήμαρχος κα Γαϊτανά – Αποστολάκη και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπακώστας που επέτρεψαν τη διεξαγωγή ενός Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς καμία εισήγηση από την πλευρά του Δήμου, χωρίς καμία γνωμοδότηση από την τεχνική και τη νομική υπηρεσία, και ανέχθηκαν τη συνέχιση μίας συνεδρίασης υπό καθεστώς φόβου. Σοβαρή ευθύνη φέρνει και ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο. Ο κ. Τομπούλογλου όχι μόνο ανέχθηκε το κλίμα φόβου που επικρατούσε, αλλά με τις τοποθετήσεις του προσπάθησε να χωρίσει σκόπιμα τους Δημοτικούς συμβούλους σε υποστηρικτές της ΑΕΚ και μη, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στο κλίμα έντασης.

Ως Δύναμη Πολιτών δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε τις απόψεις μας ελεύθερα και δημοκρατικά και ότι θα προασπίσουμε αυτό το δικαίωμά μας με κάθε νόμιμο μέσο. Τέλος, επειδή η κριτική από κάποιους ότι η Δύναμη Πολιτών δεν θέλει το γήπεδο, είναι κακόβουλη και υποβολιμιαία επαναλαμβάνουμε τη θέση μας: Θεωρούμε πως η ΑΕΚ έχει ανάγκη γηπέδου, μέσα στα πλαίσια των πολεοδομικών κανόνων, των νόμων που ισχύουν και του Συντάγματος, όπως άλλωστε ισχύει για κάθε πολίτη και συλλογικό φορέα. Θεωρούμε πως ενόψει της τελικής διαμόρφωσης των σχεδίων για την κατασκευή του νέου γηπέδου θα πρέπει να υπάρξουν συνεννοήσεις, συναινέσεις και συμφωνίες κατόπιν διαβούλευσης με τους κοινωνικούς φορείς του τόπου. Άποψη της δημοτικής μας παράταξης είναι ότι το νέο γήπεδο πρέπει να δένεται αρμονικά με τη λειτουργία και τη ζωή της πόλης και των κατοίκων της. Να συμβάλλει στην αθλητική, κοινωνική ανάπτυξη και αναβάθμισή της.

20/11/13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου