.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Σκέψου να κυριαρχήσει η ιδιωτική εκπαίδευση και να επιτραπούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια τι… αστέρια επιστήμονες θα παράγουν…

Μετά τον κ. Τριανταφύλλου Πρόεδρο του συνδέσμου Μικρασιατών, στενό συνεργάτη του κ. Χ. Τομπούλογλου που παρέδωσε μάθημα ιστορίας(!) στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο Δούκα βασιζόμενος... σε μαρτυρίες συμπολιτών μας, ένα άλλο περιστατικό που κρατάει χρόνο βρίσκεται στην επικαιρότητα. Πρόκειται για την εκπαιδευτικό που συνέλαβε το γιο του Πρωθυπουργού να αντιγράφει, και τον αδελφό του, Πρόεδρο του σχολείου που την απέλυσε!

"Αποβολές και σιωπή για την εκπαιδευτικό Ευφρόσυνη Μπουλούτα

Σιωπή μέχρι και αυτή την ώρα αναφορικά με την τύχη της εκπαιδευτικού του Κολεγίου Αθηνών η οποία συνέλαβε τον υιό του πρωθυπουργού και ανιψιού του Προέδρου του σχολείο να αντιγράφει. Από την ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας) ενημερώνουν ότι ακόμη δεν γνωρίζουν τίποτα.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι αργά χθες το βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ, στην οποία εξεταζόταν η νομιμότητα της καταγγελίας της σύμβασης της εκπαιδευτικού η οποία ακολούθησε το περιστατικό με τον γιο του Αντώνη Σαμαρά.

Η συνεδρίαση διεκόπη προσωρινά μετά από αίτημα των νομικών εκπροσώπων του κολεγίου για αποβολή των μελών της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) από το ΚΥΣΔΕ. Μάλιστα το συμβούλιο έκανε τελικά δεκτό το αίτημα.

"Η χθεσινή αποβολή αιρετών εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ από το ΚΥΣΔΕ είναι μια πρωτοφανής πράξη που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Είναι μια πράξη που σαφώς δείχνει αρκετά πράγματα. Δείχνει ότι για το Κολλέγιο Αθηνών και για μια ομάδα σχολαρχών - που θέλουν ουσιαστικά να αποσυρθεί η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση - η υπόθεση αυτή δεν ήταν μια απλή υπόθεση μιας εκπαιδευτικού που ήρθε σε διένεξη με τον εργοδότη της» τονίζει εκ μέρους της ΟΙΕΛΕ ο υπεύθυνος Τύπου της ομοσπονδίας, Γιώργος Χριστόπουλος.

«Είναι μια προσπάθεια αφενός μεν να μετατραπούν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί σε τρομαγμένους αναλώσιμους υπαλλήλους, αφετέρου δε να δοθεί το σήμα ότι πλέον τα ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα θα γίνουν χώροι ανομίας, χώροι που τα πτυχία τους θα είναι μπακαλόχαρτα, χώροι που όποιος πληρώνει θα παίρνει πτυχία, θα παίρνει απολυτήρια, θα περνάει τις εξετάσεις, θα βγάζει βαθμολογίες. Αυτό ήθελαν, αυτό προσπαθούν να πετύχουν. Ελπίζουμε έστω και την ύστατη ώρα, το θεσμικό όργανο της πολιτείας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων να περιφρουρήσει τη συνταγματική νομιμότητα και να μην επιτρέψει την εργοδοτική αυθαιρεσία, όσο ισχυρές κι αν είναι οι πιέσεις» κατέληξε."




Ολόκληρο το ιστορικό της υπόθεσης μπορείτε να το διαβάσετε στην παρακάτω διεύθυνση:

http://tvxs.gr/news/paideia/tha-apolythei-i-ekpaideytikos-poy-epiase-ton-gio-toy-prothypoyrgoy-na-antigrafei


πηγή: tvxs.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου