.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Όψεις του γηπέδου, στοιχεία και επιπτώσεις… (σχέδια)


Από τα σχέδια που θα δείτε σήμερα προκύπτει ότι:
Η ΑΕΚ εξαντλεί και το τελευταίο χιλιοστό των ορίων του οικοπέδου της, συν το χώρο των 3.000μ2 περίπου που καταπατάει από το δημοτικό άλσος.

Ανοίγονται επιπλέον πεζόδρομοι στην ανατολική και βόρεια πλευρές για την εξυπηρέτηση του γηπέδου και σε βάρος του άλσους. Ακριβώς όπως ήταν και στο σχέδιο Γρανίτσα!

Ακόμη περιμένω να ακούσω που βρήκε ο κ. Παπανικολάου τα 10 με 15 στρέμματα που αποδίδονται στους πολίτες από την κατασκευή του γηπέδου και τα άλλα που βρήκε ο κ. Χ. Τομπούλογλου!

Το τελικό ύψος του γηπέδου είναι 28,50 μέτρα δηλαδή 2,5 φορές περίπου του ύψους των κατοικιών, και προσεγγίζει τα 30 του σχεδίου Γρανίτσα!

Οι πυλώνες φτάνουν σε ύψος 41,20 μέτρα, που υπερβαίνει ακόμη και το ύψος που προβλεπόταν στα σχέδια Γρανίτσα και στους σχετικούς νόμους που ακυρώθηκαν ως αντισυνταγματικοί!

Θα αλλάξει σημαντικά το μικροκλίμα της περιοχής από την κατασκευή του γηπέδου. Ο κύριος όγκος του θα περιβάλλεται με λαμαρίνα για να του δίνει την όψη των… τειχών της Κωνσταντινούπολης που ήταν φτιαγμένα με… ανάλογα υλικά. Ειδικά το καλοκαίρι η λαμαρινεπένδυση θα είναι πομπός θερμότητας και πιθανότατα θα «ψήνει» τα πιο κοντινά δέντρα, αλλά και τα σπίτια στην Καππαδοκείας και στη Φωκών.
Επίσης το ίδιο θα συμβεί με την εκτεταμένη τσιμεντοποίηση για τη δημιουργία πεζόδρομων που ως σήμερα είναι άλσος με χώμα. 







1 σχόλιο: