.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Οι καταστηματάρχες εστίασης και διασκέδασης Νέας Φιλαδέλφειας εκτιμούν ότι τους συμφέρει η ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ



Ο Σύλλογος καταστηματαρχών εστίασης και διασκέδασης της Νέας Φιλαδέλφειας, συνέταξε επιστολή την οποία απεύθυνε στη Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους. Η επιστολή δεν έφτασε σε μας, έφτασε όμως σίγουρα σε όλα τα ΜΜΕ που υποστηρίζουν το σχέδιο Μελισσανίδη. Πρόεδρος του Συλλόγου όπως διαβάζω η κ. Βάνα Κανάκη, η οποία έκανε μια πύρινη ομιλία υπέρ του γηπέδου στο τελευταίο επεισοδιακό ΔΣ.


Κατά την ομιλία της χαρακτήρισε επιθεώρηση τη συνεδρίαση, και πρόσθεσε ότι καθένας έπαιξε το νούμερο του! Κι αυτό κάτω από το πρωτοφανές περιστατικό η Δήμαρχος να χειροκροτεί την τοποθέτηση της!!! Ο ευαίσθητος σε άλλες περιπτώσεις Πρόεδρος κ. Παπακώστας, δεν την διέκοψε ούτε ζήτησε να ανακαλέσει, όπως έχει κάνει σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις που πολίτες θίγουν το Σώμα! Ποιο πρόσφατη αυτή με τον κ. Παλάσκα ο οποίος επίσης, αν γνωρίζω σωστά, συμμετέχει στον ίδιο σύλλογο και συμφωνεί με την επιστολή των συναδέλφων του.

Οι καταστηματάρχες εστίασης όσους και να αντιπροσωπεύει ο Σύλλογος τους, θυμάμαι όμως ότι δε μπορούσαν να μαζευτούν ούτε 10, έχουν κάθε δίκιο να υπερασπίζονται τα συμφέροντα τους. Είτε για την επιβίωση των ίδιων και των επιχειρήσεων τους, είτε για την αύξηση ή την προσδοκία απογείωσης των κερδών τους. Είτε κατοικούν στη Φιλαδέλφεια είτε όχι. Είτε είναι μικρασιάτες είτε όχι. Είτε παθαίνουν κάτι... με το «Κ» στο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, είτε απλά καπηλεύονται μνήμες…

Δεν έμαθα όμως ποτέ να πήραν κάποια πρωτοβουλία υπεράσπισης όσων έχασαν τη δουλειά τους, καταδίκης των πολιτικών που μας έφεραν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, και οδήγησαν τους ίδιους να βρίσκονται στην έσχατη ανάγκη να κολακεύουν τον κ. Μελισσανίδη και τον κ. Σγουρό… Δεν είδα ποτέ να καταγγέλλουν ή να καταδικάζουν συναδέλφους τους που παρανομούν, απλώνοντας τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους χωρίς άδεια από το Δήμο, η κλείνοντας και επεκτείνοντας παράνομα χώρους… ή έστω να διαχωρίζουν τη θέση τους από αυτούς. Αλλά πως θα μπορούσαν να το κάνουν…

Πρόκειται για μια μικρή αλλά σεβαστή φυσικά μειοψηφία, που φροντίζουν μερικοί κυρίως εκτός πόλης να κάνει δυσανάλογο με το μέγεθος της θόρυβο.

Αντιγράφω από το aekvoice.gr

“Αναλυτικά η επιστολή που συνέταξαν οι καταστηματάρχες της Ν. Φιλαδέλφειας προ τη δήμαρχο Ευτυχία Αποστολάκη σε αντίθεση με τις ...λογικές ορισμένων διαφωνούντων στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης:
"Κυρία Δήμαρχε, Κυρίες και Κύριοι σύμβουλοι,
Παρακολουθώντας το ΔΣ της 21ης Νοεμβρίου 2013 με πίκρα διαπιστώσαμε ότι ορισμένοι από εσάς, που εκλέξαμε για να υπερασπίζεστε τα συμφέροντα της πόλης μας, δε ζείτε ανάμεσά μας.
Ανεργία, οι οικονομικοί πόροι του δήμου μας στο ναδίρ, κλείνουν δημοτικά καταστήματα, η λίμνη και το εκεί αναψυκτήριο βομβαρδισμένο τοπίο. Τα καταστήματά μας κλείνουν ή αλλάζουν συνεχώς επιχειρηματίες. Παρ' όλα αυτά αφομοιώνουμε τις αυξήσεις (ΔΕΗ, ΦΠΑ, πρώτων υλών, ασφαλιστικών εισφορών, φόρων.. ) κάνουμε εκπτώσεις και προσφέρουμε προσωπική εργασία εμείς και οι οικογένειές μας, πολλές φορές 12 και 14 ώρες καθημερινά καθ' όλο το 7ήμερο για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.
Μέσα σ' αυτό το γκρίζο τοπίο, σ' αυτή τη μίζερη εποχή παρουσιάζεται ένα έργο που θα δώσει εργασία σε 1500 άτομα κατά την κατασκευή του και σε 250 κατά τη λειτουργία του, με προτεραιότητα πρόσληψης, στους κατοίκους του δήμου μας. Θα αναβαθμισθεί η περιοχή μας με τα παράπλευρα έργα (πεζοδρομήσεις, υπόγειες διαβάσεις, ανάπλαση του άλσους..) θα δουλέψουν τα καταστήματά μας, θα υπάρξουν έσοδα για τον δήμο μας, με δυνατότητα να γίνουν έργα και να προσληφθεί προσωπικό, και σε όλα αυτά εσείς ψηφίζετε αρνητικά.
Αλλά πέρα από τα οικονομικά οφέλη, για εμάς που οι γονείς μας ήταν Μικρασιάτες πρόσφυγες, αυτό το έργο είναι έργο καρδιάς. Είναι η ΑΕΚ. Είναι η λαχτάρα και η επιθυμία κάποιων εκατομμυρίων Ελλήνων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, να ξαναγίνει η ΑΕΚ βασίλισσα, στο δικό της σπίτι, στον δικό της χώρο. Αυτό το ''Κ'' στο όνομά της, η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού του έθνους μας.
Ανησυχείτε για το άλσος. Όψιμο ενδιαφέρον από εσάς, που με την αδιαφορία σας, το καταντήσατε ένα χέρσο χωράφι; Που φοβάσαι να το διαβείς μέρα-μεσημέρι; Εν αντιθέσει μ' εσάς που ποτέ δεν κάνατε σχέδια γι' αυτό τον χώρο, ο κύριος Δημήτρης Μελισσανίδης υποσχέθηκε να το αναπλάσει και να παραδώσει στα παιδιά μας και την πόλη μας, έναν πνεύμονα πρασίνου, ένα χώρο αναψυχής για μικρούς και μεγάλους χωρίς να κοπεί ούτε ένα δένδρο.
Αφήστε λοιπόν τη στείρα άρνηση, και δώστε χώρο στη δημιουργία και την ανάπτυξη. Ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός έκανε την αρχή και τον ευχαριστούμε, η σειρά σας τώρα. Επειδή θα γίνουν και άλλες παρουσιάσεις, φανείτε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που σας δείξαμε.

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος Ο Γραμματέας Ο Ταμίας Τα Μέλη
Βάνα Κανάκη Β. Παπακωνσταντίνου Κ. Δερμιτζάκης Λάκης Ζώης Στ. Λουκιδέλης
Σπ. Χατζηγεωργίου

2 σχόλια:

  1. Tόσα χρόνια κράτησαν τις επιχειρήσεις τους από τον Μελισσανίδη και τον Σγουρό που πρωι μεσημερι βραδι ήταν στο μαγαζιά τους και τους άφησαν τόσα λεφτά....
    κανείς στα μαγαζιά τους και να περιμενουν τον Μελισσανίδη και τον Σγουρό να τους στηρίξουν δεν ντρέπονται οι αχάριστοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παλια ειχαν κολητιλικια με τον μουσια τωρα γινανε κολλητοι του χαρουλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή