.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Το απόγευμα η απολογία Τομπούλογλου

Στις 6 το απόγευμα απολογείται στην ανακρίτρια Διαφθοράς ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος κατηγορείται για εκβίαση διαφημιστικής εταιρείας που είχε κερδίσει σε διαγωνισμό του νοσοκομείου.


Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα εκβιασμού κατ΄ επάγγελμα και συνήθεια και παθητική δωροδοκία.
Ο κ. Τομπούλογλου αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, κάνοντας λόγο για σκευωρία και υποστηρίζει ότι τα χρήματα που έλαβε προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο.
Επιβαρυντικοί διάλογοι στη δικογραφία
Ο ισχυρισμός του αυτός ωστόσο δείχνει να καταρρέει μπροστά στους αποκαλυπτικούς του διαλόγους με ενδιάμεσα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.
Συγκεκριμένα, σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση στις 9-12-2013 που είχε ο κατηγορούμενος με ενδιάμεσο, η οποία έχει καταγραφεί σε βίντεο, ο Χάρης Τομπούλογλου εμφανίζεται να λέει:
«Πρέπει να έχω μία οριστική απάντηση από αυτούς. Και αν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα λεφτά σε εμένα και τον γιατρό (αναφέρει το όνομά του) και θα τους δώσω και άλλες δουλειές».
Στις 14-12 σε sms προς τον ενδιάμεσο, ο Χάρης Τομπούλογλου γράφει: «Την Τρίτη έχω ΔΣ, πρέπει να έχουμε κίνηση πριν, αν υπάρχει διάθεση. Ευχαριστώ».
Σε τηλεφώνημα προς ενδιάμεσο στις 16-12 ο πρόεδρος του Αγλαΐα Κυριακού φέρεται να λέει: «Δεν πρόκειται να κάνω καμία κουβέντα με αυτούς αλλά με την εταιρεία. Εγώ μόνο εσένα εμπιστεύομαι. Και να τους πεις να είναι αξιοπρεπές το ποσό και για μένα και για τον γιατρό».
Σεε άλλο τηλεφώνημα στις 3-12 φέρεται να λέει: «Εγώ δεν είμαι  ο μ…….. αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. Ή θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και στον σύμβουλο του υπουργείου, με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία ή θα καταγγείλω τον διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω».
Στις 20-12 ο κ. Τομπούλογλου φέρεται να ζητά από τον ενδιάμεσο 30.000 ευρώ λέγοντάς του, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις, να του πει το ποσό και αν συμφωνούσαν με το ποσό να χρησιμοποιηθεί ο όρος «ημέρες άδειας».
Στις 23-12 ο ενδιάμεσος τηλεφωνεί και λέει στον Τομπούλογλου «25 μέρες άδεια. Είναι εντάξει 25 μέρες άδεια;» Πότε θα έρθεις να υπογράψεις; του λέει ο ενδιάμεσος.
Αναφερόμενος στον φερόμενο ως συνεργό του, φέρεται να υποστηρίζει πως εκείνος δεν γνωρίζει τίποτα και πως τον κάλεσε για να μην πέσει θύμα ληστείας.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος του παιδιατρικού νοσοκομείου φέρεται να απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ για να μην κηρύξει έκπτωτη διαφημιστική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει πρόγραμμα του «Αγλαΐα Κυριακού», μετά από διαγωνισμό.
Συνελήφθη την παραμονή των Χριστουγέννων, μαζί με ένα 40χρονο, ο οποίος επίσης κατηγορείται για συναυτουργία στην εκβίαση.

πηγή:  naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου