.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Η τελευταία & κορυφαία των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στη Ν. Φιλαδέλφεια - Ν. Χαλκηδόνα (φωτογραφίες)

Κοινωνία ίσον με τη συλλογική ανειλικρίνεια, λένε πολλοί. Στη Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα, κάποιοι τα Χριστούγεννα αποδείξανε, ότι μπορεί να συμβεί και το αντίθετο. Πάνω από εικοσιπέντε άτομα, μακριά από κάθε είδους συμφέροντα (κομματικά, παραταξιακά, εμπορικά κλπ), άγνωστοι μέχρι πριν από δύο μήνες μεταξύ τους, με ειλικρίνεια συνεργαζόμενοι, οργάνωσαν υπέροχες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Τελευταία εκδήλωση και κορυφαία, «η υποδοχή του Άϊ Βασίλη». Παιδιά, γονείς παππούδες και πολλοί που ακόμη πιστεύουν στο όνειρο, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή το βραδάκι στην είσοδο του δάσους και περίμεναν τον Άγιο Βασίλη με τους βοηθούς του. Μέχρι να έρθουν, σ’ ένα παιχνίδι ερωταπαντήσεων, τα παιδιά έμαθαν ότι ο Άϊ Βασίλης δεν είναι από τη Λαπωνία, Φιλανδία, Βόρειο Πόλο και αλλού, όπως μας τον παρουσιάζουν, αλλά από την Νεοκαισάρεια του Πόντου. Εξασκούσε το επάγγελμα της ρητορικής και έχει στο σάκο του πλήθος γνώσεων, από τις φιλοσοφικές σχολές που πέρασε.


Τα παιδιά μίλησαν με το κινητό στον Άγιο Βασίλη, του ζήτησαν να έρθει γρήγορα ώστε να μην αγωνιούν και κάποια στιγμή ο αυτός φθάνει με τους βοηθούς του, με τα παιδιά να τον καλωσορίζουν, τραγουδώντας τα κάλαντα. Στη συνέχεια όλοι μαζί από τον παράδρομο, κατευθύνονται στην πλατεία Πατριάρχου. Από διάφορα σπίτια και μαγαζιά πέφτουν καλάθια με σχοινιά και ο Άϊ Βασίλης βάζει μέσα το δώρο του. Το θέαμα συναρπάζει, τα παιδιά ενθουσιάζονται και κρατώντας τρίγωνα και φαναράκια τραγουδούν «πάει ο παλιός ο χρόνος» και άλλα τραγούδια.

Τελικά φθάνουν όλοι στην πλατεία. Ο κόσμος πειθαρχημένα κάθεται πίσω από τα σχοινιά και ο Άϊ Βασίλης με τους βοηθούς του με τις λάμπες «θυέλης» , περνάνε ανάμεσα και πάνε στη φάτνη. Όλοι τραγουδάνε τα κάλαντα, όλοι χαίρονται τις όμορφες στιγμές. Ο Άϊ Βασίλης προσκυνά στην φάτνη και κάθεται στον θρόνο του αρχίζοντας να μιλά με τα παιδιά που τον περιεργάζονται.

Όμορφες εικόνες και γλυκά συναισθήματα, που χαλάρωσαν τον κόσμο και όλους εμάς που είχαμε την ευθύνη της οργάνωσης. Άλλωστε Χριστούγεννα είναι και επιβάλλεται.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Π.Π.Ι.Ε.Δ. και την συνεργασία των ναυτοπροσκόπων Ν. Χαλκηδόνος, της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων και μεμονωμένων ατόμων από διάφορους φορείς. Η εκδήλωση δεν κόστισε ούτε ένα Ε στον δήμο και δεν απασχόλησε ούτε έναν υπάλληλότου. Όλα ήταν προσφορά από κάποιους που με ειλικρίνεια και συλλογικότητα εργάστηκαν για να προσφέρουν στα παιδιά και στους εαυτούς τους.

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου