.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Αυτό δεν είναι θέμα ανικανότητας, φόβου μπορεί…



Συμπληρώνεται μια βδομάδα και ο κ. Άρης Βασιλόπουλος δεν έχει κληθεί να ορκιστεί Δημοτικός Σύμβουλος στη θέση της παραιτηθείσας κ. Βάλιας Ματσουκά!

Η ίδια εξηγώντας τους λόγους της παραίτησης της κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ, είπε πως μοναδικός λόγος είναι για να αναλάβει στη θέση της ο νεοεκλεγείς επικεφαλής κ. Α. Βασιλόπουλος.
Είναι άγνωστο που οφείλεται η αδικαιολόγητη καθυστέρηση ορκωμοσίας του επικεφαλής της «Δύναμης Πολιτών».

Ωστόσο αυτό που μπόρεσα να διακρίνω κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, είναι η πρόθεση να εξαντληθεί ο μήνας που επιτρέπει ο νόμος, ως μέγιστο διάστημα για την ορκωμοσία.
Ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Γ. Παπακώστας όταν συζητήθηκε το θέμα αντικατάστασης της κ. Β. Ματσουκά σε φορέα που εκπροσωπούσε το Δήμο ως εκπρόσωπος συνολικά της αντιπολίτευσης,
προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποσπάσει απόφαση με την οποία η αντιπολίτευση θα τοποθετούσε εκπρόσωπο από άλλη παράταξη. Τότε είπε πως μπορεί να αργήσει να ορκιστεί ο κ. Α. Βασιλόπουλος και ο Δήμος θα πρέπει να εκπροσωπείται.

Προς τιμή του κ. Χ. Τομπούλογλου, της κ. Δ. Γκούμα, της κ. Β. Αγαγιώτου, των παρατάξεων τους, αλλά και των παρόντων Συμβούλων της εναπομείνασας πλειοψηφίας, δεν πέρασε! Αντίθετα επέμειναν ότι η θέση ανήκει στη «Δύναμη Πολιτών» και τον εκπρόσωπο θα πρέπει να τον επιλέξει εκείνη. Οπότε πάρθηκε η απόφαση ότι το Δήμο θα εκπροσωπεί το πρόσωπο που θα επιλέξει η «Δύναμη Πολιτών».

Η αλήθεια είναι πως η καθυστέρηση ορκωμοσίας του κ. Α. Βασιλόπουλου μπορεί να υπηρετεί διάφορες σκοπιμότητες. Ελπίζοντας να μην επικρατήσουν κοντόθωρες μικροπαραταξιακές ή… άλλες επιλογές, θα αναφέρω κάποιες.

Αν ας πούμε "τσιμπούσαν" οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τοποθετούσαν πρόσωπο άλλου συνδυασμού, θα δημιουργούσαν κακό προηγούμενο ενόψει εκλογών και ενδεχόμενες συγκρούσεις μεταξύ τους. Αυτό θα βόλευε κάποιους… από σήμερα μέχρι τις εκλογές. Να υπάρχει δηλαδή ή να ανοίξει ένα εσωτερικό μέτωπο στην παρούσα αντιπολίτευση, αλλά και στις επιλογές που θα κάνουν οι παρατάξεις που θα μείνουν εκτός β΄ γύρου των εκλογών.

Μπορεί επίσης να συνδέεται με θέμα ή θέματα συνεδριάσεων για το γήπεδο της ΑΕΚ, τα οποία γνωρίζουν ορισμένοι… πως θα έρθουν σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός για συζήτηση στο ΔΣ. Μια ενοχλητική φωνή λιγότερη και μάλιστα με απρόβλεπτες ή προβλεπόμενες δυνατότητες που δημιουργούν φόβο, μπορεί να είναι μια άλλη αιτία.

Μια τρίτη εκδοχή είναι να μικρύνει το διάστημα που ο κ. Α. Βασιλόπουλος θα είναι εκτός από επικεφαλής της «Δύναμης Πολιτών», και θεσμικός παράγοντας με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου. Δεδομένου ότι ο φόβος φυλάει τα έρημα… και δεδομένου επίσης ότι η συγκεκριμένη παράταξη αναμένεται πως κάτω από προϋποθέσεις μπορεί να αυξήσει θεαματικά τα ποσοστά της, ακόμη και να διεκδικήσει την πλειοψηφία, όσο λιγότερες ευκαιρίες υπάρξουν για να βαθμολογήσει η κοινωνία τον κ. Α. Βασιλόπουλο, τόσο καλύτερα είναι για μερικούς…

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να φροντίσουν ο Πρόεδρος και η Δήμαρχος, πριν τη συνεδρίαση του ΔΣ της Δευτέρας, ο επικεφαλής της «Δύναμης Πολιτών» κ. Άρης Βασιλόπουλος να είναι παρών ως Δημοτικός Σύμβουλος!

Σε ένα ΔΣ που μαστίζεται από απουσίες και συνεδριάζει οριακά ακόμη και για μείζονα θέματα, που αγνοεί την κοινωνία στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ και παίρνει αποφάσεις που θα αλλάξουν για πάντα προς το χειρότερο την ποιότητα ζωής των κατοίκων, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία να φιμώνεται έμμεσα η φωνή μιας παράταξης!


1 σχόλιο:

  1. Ο ΕΝ ΛΟΓΟ ΚΥΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ? ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή