.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Απολύθηκε από την ΕΤΕ και παύθηκε από το Αγλαϊα Κυριακού ο Χάρης Τομπούλογλου - Απολογείται στον ανακριτή

- Η απόλυση Τομπούλογλου έγινε με εντολή του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΕ
- Άγνωστο αν θα επιμείνει ότι τα χρήματα τα προόριζε για δωρεά στο νοσοκομείου
- Παύθηκε από Πρόεδρος του Αγλαϊα Κυριακού ο Χ. Τομπούλογλου  παρουσία του Α. Γεωργιάδη
- Οδηγήθηκε στον ανακριτή

Με εντολή του διευθυνοντος συμβούλου της ΕΤΕ, Αλέξανδρου Τουρκολιά αποφασίστηκε η άμεση απομάκρυνση του Χάρη Τομπούλογλου από την Εθνική Τράπεζα. Επίσης παύθηκε από Πρόεδρος του Αγλαϊα Κυριακού.

Η απόλυση του κ. Τομπούλογλου έγινε με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να περάσει από το πειθαρχικό, αφού ο κατηγορούμενος για υπόθεση δωροληψία 25.000 ευρώ, πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, ήταν χαμηλόβαθμος υπάλληλος της τράπεζας και ασχολείτο κυρίως με το συνδικαλισμό.

Ο Χάρης Τομπούλογλου σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να περάσει ξανά το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθεί.
Έχει υποστηρίξει ότι πρόκειται για πλεκτάνη σε βάρος του, παραδέχθηκε ότι πήρε τα 25.000 ευρώ, όμως υποστήριξε ότι τα χρήματα δεν θα τα κρατούσε για τον εαυτό του, αλλά τα προόριζε για δωρεά στο νοσοκομείο.

Ο Χ. Τομπούλογλου συνελήφθη το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων σε καφετέρια από άνδρες του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, μετά από καταγγελία του προέδρου διαφημιστικής εταιρείας ότι ο πρόεδρος του Αγλαϊα Κυριακούυ πως η εταιρεία του θα κηρυχθεί έκπτωτη από διαγωνισμό σε πρόγραμμα αξίας 190.000.

Όπως αποκαλύφθηκε ο κ. Τομπούλογλου λεκανε παζάρια για τη μίζα που θα έπαιρνε. Την περασμένη Τρίτη συναντήθηκε με εκπρόσωπο της διαφημηστικής ο οποίος είχε όμως πάνω του μικρόφωνο σε συνεννόηση με την αστυνομίας και έτσι μετά την ανταλλαγή των χρημάτων ο πρόεδρος του νοσοκομείου βρέθηκε με χειροπέδες στα χέρια.

Ο Χ. Τομπούλογλου εκτός από πρόεδρος στο νοσοκομείο Παίδων ήταν και ισόβιο μέλος του Δ.Σ. Έτσι σήμερα το μεσημέρι παύθηκε μετά την συνάντηση του υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδης με το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου.



Μακρή: Ατυχής επιλογή η τοποθέτηση Τομπούλογλου


Σε δηλώσεις της το πρωί στο Mega, η κ. Μακρή υπογράμμισε ότι, η διαδικασία στο «Αγλαΐα Κυριακού» δεν απαιτεί, δεν επιτρέπει απευθείας διορισμό από την κυβέρνηση. "Νομίζω ότι αυτό το οποίο προέχει είναι να καταδικάσουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά μία τέτοια συμπεριφορά και μετά να αναδείξουμε ποιος έχει την ευθύνη της επιλογής", υποστήριξε η υπουργός.

Και συνέχισε: "Όλοι μας είτε ως πολίτες, όταν επιλέγουμε πολιτικά πρόσωπα για οποιοδήποτε αξίωμα είτε ως πολιτικοί, όταν έχουμε τη δυνατότητα να επιλέγουμε συνεργάτες, καλό είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί, πιο αυστηροί, να μην συγχωρούμε και να ψάχνουμε πολύ πιο ουσιαστική συμπεριφορά".

πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου