.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Μια τρύπα στο νερό, ή ένα πυροτέχνημα στο έδαφος… (φωτογραφίες)



Πήγα κι εγώ να δω τα έργα που… ξεκίνησαν για το γήπεδο της ΑΕΚ. Όχι πως το πίστεψα, αλλά μιας κι επέμεναν οι εφημερίδες που υποστηρίζουν την ομάδα, λέω ας δούμε τι γίνεται!
Χτες μια μπουλντόζα καθάρισε προϋπάρχουσα διαδρομή. Σήμερα ένα γεωτρύπανο είχε σταθμεύσει στο χώρο.

Ορισμένοι περίεργοι και μερικοί οπαδοί της ΑΕΚ περνούσαν να δουν τα έργα που πίστεψαν ότι ξεκίνησαν! Αλλά ακόμη και το αυτοκίνητο με το γεωτρύπανο ήταν αφημένο, χωρίς τουλάχιστον την ώρα που επισκέφτηκα τον χώρο, να υπάρχει έστω ο οδηγός.
Κάποιος άνεργος ρωτούσε ποιος είναι ο εργολάβος για να του ζητήσει δουλειά. Ένας οπαδός φιλούσε το χώμα! Ευτυχώς δεν ήταν κοντά ο Κεδίκοκλου, ο Μουρούτης ή ο Λαζαρίδης για να πουν ότι είναι Μουσουλμάνος κολλητός του Τσίπρα... Δυο ομάδες οπαδών αντάλλασαν συνθήματα από δυο αντίθετα σημεία του οικοπέδου. Ο οδηγός μιας περαστικής νταλίκας κορνάριζε κι αυτός για… τα έργα.  Ένθεν κακείθεν του δρόμου πρόχειρα σταθμευμένα αυτοκίνητα παρενοχλούσαν την κυκλοφορία. Μέσα στο οικόπεδο χωρίς να υπάρχει κανένα μέτρο ασφαλείας, βολτάριζαν μερικοί οπαδοί.

Τράβηξα φωτογραφίες και βγήκα από το χώρο για να φύγω. Με είδε γνωστός μου Φιλαδελφειώτης που το σπίτι του γειτονεύει με το γήπεδο. Κι αυτός πίστεψε ότι ξεκίνησαν τα έργα. Βλαστήμαγε… Πιο κάτω παρόμοια εικόνα με δυο γνωστές που μένουν στην περιοχή.

Για να βάλουμε όμως τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Πρόκειται για δραστηριότητα που απλά επιβεβαιώνει ότι απέχουμε, αν δεν απέχουμε πολύ, από την ενδεχόμενη έναρξη κατασκευής του γηπέδου. Πάνε χρόνια που ακόμη και για σπίτια, είναι υποχρεωτικό να προηγηθεί εδαφολογική μελέτη. Πόσο μάλλον για ένα τέτοιο έργο. Το γεωτρύπανο λοιπόν θα κάνει μερικές τρύπες. Οι φέτες που θα ανασύρει από το υπέδαφος, θα επιτρέψουν τη μελέτη για το αν μπορεί και πώς να στηριχτεί ο όγκος που σχεδιάζουν να κατασκευάσουν.

Είναι όπως καμιά φορά συμβαίνει να αλλάξουμε ενδιαφέρουσες ματιές με πρόσωπο του αντίθετου φύλλου. Δεν είναι υποχρεωτικό να οδηγήσουν σε σχέση… Για παράδειγμα οι αντίστοιχες τρύπες για το μετρό της Θεσσαλονίκης μπορεί να μετρούν πάνω και από 20 χρόνια. Εκεί έχουν γίνει και αρκετές εργασίες, αλλά μετρό δεν υπάρχει στον ορίζοντα. Τώρα με πρόσχημα τα αρχαία…

Μάλιστα άκουσα κάτι από κάποιους που γελούσαν στο άκουσμα της είδησης ότι με αυτά που γίνονται, ξεκίνησε η κατασκευή του γηπέδου. Διακόπηκαν τα έργα λέει, γιατί συνάντησαν αρχαία… πρωταθλήματα!

Όμως με αυτά τα κόλπα ή τις υποχρεωτικές προκαταρκτικές γεωτρήσεις μηδαμινού κόστους, κρατιούνται ζεστοί οι οπαδοί και εμφανίζεται προς… πάντα ενδιαφερόμενο η αποφασιστικότητα της ΑΕΚ να προχωρήσει στην κατασκευή του γηπέδου. Ας μη ξεχνάμε πως ο Γρανίτσας είχε προχωρήσει πολύ περισσότερο καθώς είχε φτάσει μερικά μέτρα κάτω από το επίπεδο του εδάφους. Γι΄ αυτό σήμερα το οικόπεδο είναι έτσι σκαμμένο. Κι επίσης είχε τις άδειες από τη Βουλή που τελικά κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Αλλά ως γνωστό κόλλησε στο σημείο που κολλάει και το σημερινό αφεντικό της ομάδας. Στη χρηματοδότηση!  

Να μη ξεχάσουμε και τα τοπικά μας. Η Δήμαρχος διαβάζω έκανε δήλωση που λέει πως «ο κόσμος… βλέπει ότι ξεκινούν τα έργα». Κόλλησε από κοντά πιστεύοντας πως αυτό θα της φέρει ψήφους. Δυστυχώς για το Χ. Τομπούλογλου ο οποίος είναι βέβαιο πως σε άλλη περίπτωση θα έκανε παρόμοιες δηλώσεις, η περίσταση δεν επιτρέπει να την ανταγωνιστεί σε Αεκοφροσύνη. Και αναφέρθηκα στον δεύτερο γιατί όσο περνά ο καιρός, επιβεβαιώνεται πως θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος με το συνδυασμό που δημιούργησε.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου