.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Υπάρχουν πολιτικές απόψεις; Δημοτικές τοποθετήσεις;



Κάνω υπομονή περιμένοντας να δω άξιες λόγου ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε παρατάξεις, υποψήφιους Δημάρχους και Συμβούλους.  

Μόλις τώρα αρχίζει κάτι να αχνοφέγγει από την πλευρά της «Δύναμης Πολιτών», και δυο άρθρα των κ.κ. Ντάτση και Οικονόμου του «Ζούμε μαζί». Υπήρξε κι ένα άρθρο του κ. Λάλου από πλευράς επίσης της «Δύναμης Πολιτών», που αφορούσε την υπόθεση Τομπούλογλου. Αυτό θα το έπαιρνα σοβαρά υπόψη, σε περίπτωση που παράλληλα εμφανίζονταν από την ίδια παράταξη, τοποθετήσεις για τα σημαντικά ζητήματα της πόλης. Το λέω αυτό γιατί μετά τα γεγονότα, η ενασχόληση με το Χ. Τομπούλογλου είναι μια εύκολη υπόθεση. Μπορεί να μιλάει κανείς για αυτή και να ακούγεται ευχάριστα. Αν όμως δεν πάρει θέση στα δύσκολα, η αξία των λόγων περιορίζεται δραστικά.


Η «Δύναμη Πολιτών» επίσης έκανε μια εκδήλωση-συζήτηση για την «Τοπική Αυτοδιοίκηση στα χρόνια του μνημονίου». Όχι μόνο δεν είπε σχεδόν τίποτε συγκεκριμένο, αλλά μόστραρε και πρώην Δήμαρχο της περιοχής που είχε επί 23 χρόνια ενσωματωθεί στην καρέκλα του. Ο οποίος «έκλαιγε» για το πόστο που έχασε πριν 7 χρόνια! Και του έφταιγαν όλοι οι άλλοι. Οι εργαζόμενοι κυρίως, κάποιος από το πολιτικό σύστημα που του έδινε τα χρίσματα, οι συνεργάτες του που ήθελαν κι αυτοί μισθοδοτούμενο πόστο όπως είχε εκείνος επί 23 χρόνια!

Η «Δύναμη Πολιτών» επίσης έβγαλε βιαστικά ένα «άτσαλο» κάλεσμα για τη συγκέντρωση της Παρασκευής, πριν από τους οργανωτές της εκδήλωσης! Με το οποίο έμοιαζε να είναι οργανωτής της εκδήλωσης η ίδια, ενώ θα συμμετείχαν και κάποιοι φορείς και συλλογικότητες! Ωστόσο κρατώ ότι επιτέλους μια από τις επτά παρατάξεις, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να τοποθετηθεί πολιτικά και να καλέσει τον κόσμο στη συγκέντρωση. Γιατί όλοι οι άλλοι, παρατάξεις και πρόσωπα, ως αυτή τη στιγμή είναι από άφαντοι ως απόντες! Και για να είμαστε ειλικρινείς αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη παράταξη, δεν θα είχαμε ούτε για δείγμα στοιχειώδη πολιτική δραστηριότητα.

Ως σήμερα λοιπόν αυτό που προσφέρεται στους πολίτες να κρίνουν, είναι οι επικεφαλής των παρατάξεων και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τους συνδυασμούς τους. Αυτό φυσικά συνοδεύεται από τα σχετικά κουτσομπολιά που σχετίζονται με βάρη ή πλεονεκτήματα των προσώπων. Καμιά προσπάθεια από κανένα να θέσει κάποιο δίλημμα που θα κρίνουν οι εκλογές. Καμιά απάντηση ή τοποθέτηση σε κανένα συγκεκριμένο θέμα τοπικό ή ευρύτερο. Κανένας διάλογος μεταξύ των συνδυασμών. Αντίθετα πολλοί αν όχι όλοι, ευνοούν τους εύκολους μονολόγους. Σε γραφεία, καφέ, σπίτια, παρέες κλπ. Καταρτίζουν σχέδια και προγράμματα μακριά από την κοινωνία, η οποία μετά θα κληθεί δια της ψήφου να επικυρώσει. Απλουστευμένες στρατηγικές, στην ουσία ανύπαρκτες, καθώς αποβλέπουν στο φαινομενικά σίγουρο ή στο τυχαίο…

Δεν είναι παράξενο που όλο και πιο ταχτικά συναντώ σκεπτικισμό ψηφοφόρων, για το αν έχουν λόγο να προσέλθουν στις κάλπες.

Στον τομέα των εντυπώσεων λοιπόν, αυτός που έχει κερδίσει κατά κράτος, είναι ο Απόστολος Κόντος! Φημολογείται βάσιμα ότι θα «Ζήσουν μαζί» στο συνδυασμό του, τα πιο γνωστά σταυροφόρα ονόματα Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας! Και αυτό κάνει τον κόσμο να βλέπει στο πρόσωπο του το νικητή των εκλογών. Αν η εκλογική μάχη συνεχίσει να διεξάγεται υπό αυτούς τους όρους, και άρα κριθεί από τις εντυπώσεις, τότε το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο…

Προσωπικά βέβαια δεν πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε έτσι, αλλά όποια κι αν είναι η συνέχεια με εξαίρεση νέα απρόβλεπτα γεγονότα τοπικά ή γενικότερα, φαίνεται πως το ρεύμα υπέρ του συνδυασμού «Ζούμε μαζί» θα ενταθεί…

Η «Καλημέρα Όμορφη Πόλη» συνεχίζει την πορεία της με επικεφαλής το Χάρη Τομπούλογλου, μετρώντας μόνο 3 απώλειες. Σταδιακά επανεμφανίζεται ο επικεφαλής της σε εκδηλώσεις και χτες στο ΔΣ το οποίο αναβλήθηκε. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν υπάρχει το ρεύμα που υπήρχε στην κοινωνία. Ούτε και η δραστηριότητα που γνωρίζαμε με συμμετοχή και τοποθετήσεις σε εκδηλώσεις και γεγονότα.

Η «Δύναμη Πολιτών» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Άρη Βασιλόπουλο, είναι η μόνη παράταξη που αυτή την περίοδο είχε κάποια πολιτική δραστηριότητα, όπως την περιέγραψα παραπάνω. Συνεχίζω να πιστεύω πως έχει στελέχη που εκτός από νέοι άνθρωποι, έχουν κάτι σοβαρό να πουν. Ελπίζω να δώσουν την ευκαιρία στους εαυτούς τους να ξεδιπλώσουν τις γνώσεις και τις αρετές τους δημόσια, ώστε να μπορεί ο κόσμος να κρίνει και να συγκρίνει.

Το «Νέο» με υποψήφιο Δήμαρχο το Γιώργο Αράπογλου εξέδωσε νέο έντυπο που περιέχει ερωτηματολόγιο και κυκλοφόρησε σε όλη την πόλη. Συνεχίζει να είναι ο συνδυασμός που έχει εμφανίσει τους περισσότερους υποστηρικτές με υπογραφές. Νομίζω όμως πως η μεγάλη υστέρηση σε αναγνωρισημότητα, δεν καλύπτεται με κυκλοφορία εντύπων.

Η «Νέα Προοπτική» με υποψήφια Δήμαρχο την κ. Γαϊτανά, αναμένεται να ανακοινώσει τους πρώτους υποψήφιους τον ερχόμενο μήνα. Από τις υπάρχουσες πληροφορίες φαίνεται πως κρατάει σίγουρα τις κυρίες Καβακοπούλου και Χατζηδάκη. Ενώ εντάσσει υποψήφιους που βλέπουν κλειστή την πόρτα από ή για άλλους συνδυασμούς, ή μη συμφέρουσα την κάθοδο με συνδυασμό που συγκεντρώνει πολλά «φαβορί». Οπότε είναι πιθανό να κρατήσει ένα αξιόλογο ποσοστό σε σχέση με τα αναμενόμενα, ως δεξαμενή που δέχεται την υπερχείλιση άλλων…

Το «Μπροστά» με υποψήφια τη Βάσω Αγαγιώτου ακούγεται να πηγαίνει καλά στη Χαλκηδόνα από όπου και προέρχεται η ίδια. Και αναπτύσσει σύμφωνα με όσα μαθαίνονται σημαντική δραστηριότητα σε κλειστές συγκεντρώσεις.

Τέλος η «Λαϊκή Συσπείρωση» μοιάζει με φάντασμα του παρελθόντος της, που εμφανίζεται στις συνεδριάσεις του ΔΣ.

1 σχόλιο:

  1. Kυριε Καμπουρη δεν καταλαβαινω τι περιμενετε να δειτε απο την παιδικη χαρα της δυναμης πολιτων του φιλοδοξου νεαρου και ανεπαγγελτου Αρη! Η αλλη πλευρα του ΚΚΕ με ασφυκτικο κομματικο εναγκαλισμο απο το Συριζα και οσοι πιστοι προσέλθετε....
    Δεν θα παρουν ουτε διψηφιο νουμερο. Οι δικοι τους που δεν ειναι στο Κόκκινο, Καλυβη, Κασιμης, Βασιλειαδης, Λασκαρης κλπ θα ψηφισουν Αραπογλου δαγκωτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή