.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Η υποκρισία στο απόγειο της! Προσλήψεις Φιλαδελφειωτών στο Αγλαΐα Κυριακού



Ανέθεσαν όπως συμβαίνει συνήθως, στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή να ξετινάξει τις συμβάσεις στο Αγλαΐα Κυριακού, που ως πριν μερικές μέρες είχε Πρόεδρο τον κ. Χ. Τομπούλογλου. Συνηθισμένα πράγματα. Κάθε φορά που οι κυβερνήσεις θέλουν να στριμώξουν κάποιον, αναθέτουν τη δουλειά στο συγκεκριμένο Γενικό Επιθεωρητή, κι αυτός αναλαμβάνει ακομμάτιστα και ανεξάρτητα να βγάλει το φίδι από την τρύπα. 


Φυσικά μετά ακολουθούν οι διαρροές που συντηρούν το θέμα στην επικαιρότητα, με τα συστημικά ΜΜΕ να παίρνουν τη σκυτάλη για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις δε χρειάζεται ο Γενικός Επιθεωρητής, ούτε ενασχόληση των ΜΜΕ με τους επίορκους, ούτε πολύ περισσότερο να ξέρουν ή να απασχοληθούν οι πολίτες.

Τώρα ξεκίνησαν οι διαρροές για προσλήψεις Φιλαδελφειωτών από ιδιωτική εταιρία καθαριότητας στο Αγλαΐα Κυριακού. Ασφαλώς στη συνέχεια θα φροντίσουν να μας πουν περισσότερα για τον εξωνημένο πρώην Διοικητή του νοσοκομείου. Και θα φταίει μόνο εκείνος, όχι αυτοί που τον διόρισαν και τον διόριζαν χρόνια τώρα ως αξιωματούχο σε δημόσιες θέσεις. Τώρα… ανακαλύπτουν ότι ενεργούσε αντίθετα με τα χρηστά ήθη ως Διοικητής.

Κανείς από το κυβερνητικό και μιντιακό σύστημα δε θα ρωτήσει γιατί σε ιδιωτική εταιρία η καθαριότητα του νοσοκομείου. Γιατί με συμβάσεις οι εργαζόμενοι, αν ασφαλίζονται κανονικά ή ποια είναι η αμοιβή τους! Αυτό που θέλουν τώρα είναι να μας δείξουν πόσο κακός στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο πρώην Διοικητής, και επομένως πόσο καλοί και ηθικοί είναι η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της.

Είναι γνωστό πως πολιτικά, κανείς άλλος εκτός από μένα δεν έχει ταχθεί τόσο πολύ ενάντια του το διάστημα πριν τη σύλληψη του. Και το ίδιο ενάντια του θα είμαι σε περίπτωση που τελικά είναι υποψήφιος. Μετά τη σύλληψη του, επειδή σε αυτά για τα οποία τον καταγγέλλουν, δε βλέπω καμιά ασυνήθιστη συμπεριφορά από παραδοσιακό εκπρόσωπο του πολιτικού συστήματος, καταλαβαίνω πως η παγίδευση του υπηρετεί σκοπιμότητες. Και όχι την εξυγίανση του δημόσιου βίου.

Θεωρώ το άκρον άωτον της υποκρισίας αυτό που τώρα μας πλασάρουν. Ότι δηλαδή προσλάμβανε Φιλαδελφειώτες η ιδιωτική εταιρία που καθάριζε το νοσοκομείο. Φυσικά δεν είμαι υπέρ των ρουσφετιών, φυσικά δε νομιμοποιείται κανείς στη λογική ότι αυτό κάνουν κι οι άλλοι, αλλά δε μπορώ να αγνοήσω ποιος κατηγορεί και πότε το ανακαλύπτει…

Τον κατηγορούν οι καθηγητές του γιατί εφάρμοσε αυτά που του έμαθαν. Και προφανώς θα τον κατηγορήσει και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης. Ο οποίος όταν όλη η Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό βοούσε για τις προσλήψεις στο Μουσείο της Ακρόπολης επί Υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά, δεν έκανε ούτε σχόλιο!

Παραθέτω σχετικό βίντεο από εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου, που είχε αποσπάσματα από το αρχικό που έπαιξε στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Κίτρινος τύπος».




 και ακολουθεί σχετική αναδημοσίευση από το aftodioikisi.gr



Με προσλήψεις από τη Ν.Φιλαδέλφεια ο Τομπούλογλου είχε διπλασιάσει τους καθαριστές του νοσοκομείου

Η μία μετά την άλλη ανοίγουν οι υποθέσεις που χειρίστηκε ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου, κατά τους 15 μήνες της διοίκησής του, στο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα. Τρεις είναι οι φάκελοι που ελέγχονται κατά προτεραιότητα από το υπουργείο Υγείας. Εκτός από το περίφημο πια πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, για το οποίο ο Χ. Τομπούλογλου αξίωνε μερίδιο 25.000 ευρώ, προκειμένου να αποπληρώσει τη διαφημιστική εταιρεία που το υλοποίησε, στο μικροσκόπιο βρίσκονται οι συμβάσεις της καθαριότητας και της φύλαξης.

Όπως μαρτυρούν τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το «Πρώτο Θέμα», η υπογραφή της αναπληρώτριας διοικήτριας κ. Ρεγγίνας Θεάκου χρησιμοποιήθηκε ερήμην και εν αγνοία της, προκειμένου να γίνει διαδικασία προμήθειας άλλων υπηρεσιών φύλαξης.

Ειδικότερα, στις 7 Νοεμβρίου 2013 το ΔΣ λαμβάνει την απόφαση να προχωρήσει διαγωνισμό για τη φύλαξη. Η καθυστέρηση της υλοποίησης του κεντρικού διαγωνισμού για τα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ και οι συνεχείς παρατάσεις της υπάρχουσας σύμβασης ήταν το επιχείρημα του Χ. Τομπούλογλου για την αναγκαιότητα της ψήφισης της πρότασής του. Στις 25 Νοεμβρίου το νοσοκομείο ενημερώνει την εταιρεία Swedish Systems Security ότι διακόπτεται η σύμβαση για τη φύλαξη του ιδρύματος. Μία ημέρα αργότερα, η προϊσταμένη Επιστασίας-Ιματισμού ενημερώνει με έγραφό της τον πρόεδρο του ΔΣ ότι το νοσοκομεί είναι ακάλυπτο και ότι οι υπηρεσίες, οι χώροι και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κίνδυνο με το υπάρχον προσωπικό φύλαξης. «Θεωρώ πλέον απαραίτητη την παρουσία ιδιωτικής ασφάλειας security για να διασφαλιστεί η ομαλότητα και η ασφάλεια των υπηρεσιών μας», καταλήγει η εισήγηση της προϊσταμένης. Στις 27 Νοεμβρίου αναρτάται στη Διαύγεια «Δελτίο επείγουσας μικροπρομήθειας εξωσυμβατικών ειδών παροχής υπηρεσιών», με θέμα την προμήθεια υπηρεσίας φύλαξης για διάστημα ενός μήνα.

Ο προϋπολογισμός είναι 16.022 ευρώ και η ημερομηνία κατάθεσης προσφορών λήγει έπειτα από δύο ημέρες, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου. Τέσσερις εταιρείες υπηρεσιών φύλαξης αποστέλλουν προσφορές. Προμηθευτής αναδεικνύεται η εταιρεία Ήφαιστος Security, η οποία αναλαμβάνει τη φύλαξη για ένα μήνα, ενώ η δαπάνη του νοσοκομείου θα είναι 13.766 ευρώ. Στις 29 Νοεμβρίου ο Χ. Τομπούλογλου υπογράφει τη σύμβαση με την εταιρεία, η οποία θα ισχύσει από την 1η έως την 31η Δεκεμβρίου 2013, ενώ έχει ενημερώσει προφορικά το ΔΣ ότι θα δοθεί παράταση δύο συν δύο μήνες, στην εταιρεία και στο μεταξύ θα προκηρύξει εκ νέου τον διαγωνισμό. Ασήμαντη λεπτομέρεια: από τη νέα σύμβαση το νοσοκομείο εξοικονομεί μόλις 200 ευρώ τον μήνα από τη σχετική δαπάνη…

Η σύμβαση για την καθαριότητα

Υπό έρευνα είναι και το πεδίο της σύμβασης της καθαριότητας. Με επείγον έγγραφό του την 31η Δεκεμβρίου ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης ζητεί από το νοσοκομείο να προσκομιστούν όλες οι συμβάσεις καθαρισμού του «Αγλαϊα Κυριακού», καθώς «έχει διαπιστωθεί απόκλιση στο προσωπικό που απασχολείται κατά την αντιπαραβολή των συμβάσεων, των παρατάσεων και των παρουσιολογίων». Αυτό που αποτυπώνεται στις τρεις γραμμές της εντολής για διαχειριστικό έλεγχο είναι κοινό μυστικό στο παιδιατρικό νοσοκομείο επί ημερών Τομπούλογλου. Όλοι γνωρίζουν -και σιωπούν σε ένα καθεστώς ιδιότυπης ομερτά- ότι το προσωπικό του συνεργείου καθαριότητας διπλασιάστηκε και ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι προέρχονται από τη Νέα Φιλαδέλφεια, την περιοχή δηλαδή, όπου εκλεγόταν ο πρόεδρος του νοσοκομείου.

Πηγή: «Πρώτο Θέμα»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου