.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

O Αντιπρόεδρος του ΠΠΙΕΔ κ. Σ. Καβακόπουλος γράφει...

Απάντηση σε συκοφάντες μου

Απάντηση Σπύρου Καβακόπουλου στις λασπολογίες του Λεωνίδα Παπαδόπουλου μέλους του «Δεν Πληρώνω» της Νέας Φιλαδέλφειας

Τριανταπέντε και πάνω αξιότιμες κες και κοι, που προέρχεστε από δώδεκα φορείς της πόλης μας,  όπως συλλόγους Γονέων,
Επαγγελματικούς, πρόσκοποι κλπ, εσείς που με εμπιστευτήκατε να συντάξω το σχέδιο δράσης, να σας χωρίσω  σε ομάδες εργασίας και  να συνδιοργανώσαμε τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των παιδιών, χωρίς να πληρώσει ούτε ένα Ε ο δήμος, κάνατε ένα τραγικό λάθος. Σύμφωνα με τον κο Λεωνίδα Παπαδόπουλο, την κα Ευτυχία Παπαλουκά και άλλους  του κινήματος «Δεν πληρώνω», θα πρέπει να ξέρετε ότι σας εξαπάτησα. Η σκέψη μου να δημιουργήσω ομάδες εργασίας, να προσφέρουμε στην πόλη μας και το πείραμα αυτό να το επεκτείνουμε και σ’ άλλες δραστηριότητες, σύμφωνα με τους ανωτέρω «ξεπερνά τον νεοφιλελευθερισμό, τον αντιλαϊκό μου προσανατολισμό και αποκτά φασιστικά χαρακτηριστικά καθώς σας καλώ σε δημιουργία πολιτοφυλάκων». Ένας μάλιστα απ’ αυτούς με καλεί ν’ απαντήσω πόσα μου δίνει ο Τζήμερος για να τα κάνω όλα αυτά. Επίσης λένε ότι «παραγοντίζω μέσω της διαχείρισης του ΠΠΙΕΔ, παραχωρώντας το κατά βούληση».
Εσείς λοιπόν και ο πνευματικός κόσμος που μίλησε στις διαλέξεις, που τυχαίνει όλοι να είναι φίλοι και γνωστοί, εσείς που προσφέρατε εθελοντική εργασία μέσα στο ΠΠΙΕΔ, σύμφωνα με τους κατήγορούς μου, πέσατε θύματα των  φασιστικών μου χαρακτηριστικών.

Αντί άλλης απάντησης, θα γράψω λίγα απολογιστικά στοιχεία από την τετράμηνη ουσιαστικά θητεία μου ως αντιπρόεδρος στο ΠΠΙΕΔ.
Το σύστημα διοίκησης «κατά το φασιστικό management» που εφάρμοσα, είναι η Διοίκηση μέσω στόχων, που θεωρώ ως αποτελεσματικότερη για την λειτουργία μιας δημόσιας υπηρεσίας.  Οι στόχοι μου «οι φασιστικοί» ήσαν:
1.       Η ανάπτυξη προγραμμάτων κοινωνικής δράσης. Τέτοιες δράσεις ήταν «Οι Δευτέρες του ΠΠΙΕΔ», οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και η διαδικτυακή σύνδεση σχολείων της διασποράς.
2.       Η ανάπτυξη συμμετοχικών διαδικασιών. Πολίτες από διάφορους φορείς ακόμη και μεμονωμένα άτομα να δύνανται να προσφέρουν για την υλοποίηση των σκοπών του ΠΠΙΕΔ. Ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε καθώς πάνω από 40 εθελοντές με δικά τους έξοδα στεγανοποίησαν την σκεπή και συμμετείχαν στην οργάνωση προγραμμάτων κοινωνικής δράσης.
3.       Απόκτηση της εμπιστοσύνης των δημοτών. Στόχος που επιτεύχθηκε καθώς δώδεκα φορείς της πόλης και πολλοί χορηγοί (σε περίοδο κρίσης) βοήθησαν το ΠΠΙΕΔ.
4.       Δραστική μείωση των οφειλών και του κόστους λειτουργίας του ΠΠΙΕΔ. Και αυτό επιτεύχθηκε καθώς τα 96.000 Ε ληξιπρόθεσμα χρέη θα μηδενισθούν, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και όλες οι προηγούμενες συμβάσεις με εργολάβους (ασανσέρ κλπ) δεν ανανεώθηκαν, για να μην δημιουργηθούν  νέα χρέη.  
5.       Ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών. Στόχος που επιτεύχθηκε με την οργάνωση διασύνδεσης μέσω Skype τάξης του 2ου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας με σχολείο ελληνοπαίδων της Ουκρανίας.
6.       Αξιοποίηση ανενεργών χώρων του ΠΠΙΕΔ. Για πρώτη φορά αξιοποιήθηκε για τους σκοπούς του ΠΠΙΕΔ η αίθουσα του 2ου ορόφου με την οργάνωση εργαστηρίων για τα παιδιά.
7.       Νέες λειτουργίες του Μουσείου. Σ’ όλα τα σύγχρονα μουσεία, αναπτύσσονται παράλληλες δράσεις. Και αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε με την ανάγνωση παραμυθιών στα παιδιά.
Όλους τους παραπάνω στόχους, που κατά την γνώμη μου είναι άκρως δημοκρατικοί,  οι εκπρόσωποι του «Δεν πληρώνω» στην Ν. Φιλαδέλφεια, τους αμφισβητούν, λέγοντας ότι έχουν φασιστικά χαρακτηριστικά και οι ομάδες εργασίας που δημιουργούμε είναι «πολιτοφύλακες».  Αν όλα αυτά είναι «φασισμός» ε  τότε είμαι φασίστας.
Τις κατηγορίες μπορείτε να τις δείτε στις δ/νσεις:




 

1 σχόλιο:

  1. Μόλις εμαθε πως το κινημα Δεν πληρών κατεβαίνει με τον Άρη έβγαλε τον αντιαριστερό που κρύβει μέσα του... Αλλα καλα κανουν και τον περιφρονούν τον γραφικό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή