.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Κίνημα Δεν Πληρώνω: «Τα απομεινάρια του Σταλινισμού δεν έχουν θέση στο Κίνημα Δεν Πληρώνω»

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω συμπληρώνει φέτος πέντε χρόνια αγώνων. Αγώνων ασυμβίβαστων, πολυσυμμετοχικών και πάνω από όλα ανατρεπτικών. Ο δρόμος για την ανατροπή που ευαγγελιζόμαστε βέβαια, προϋποθέτει μία σειρά βημάτων τα οποία μόνο αυτονόητα δεν μπορεί να θεωρηθούν, ειδικά στις σημερινές συνθήκες βαθιάς κρίσης σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Η κρίση αυτή, δρα ως υπομόχλιο φθοράς και υποταγής, ως καταλύτης ανάπτυξης φασιστικών φαινομένων και αυταρχικών συμπεριφορών, οι οποίες διαπερνούν όλο το φάσμα του πολιτικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, έχει επιλέξει από την γέννησή του μέχρι και σήμερα έναν τελείως διαφορετικό δρόμο. Το δρόμο της συλλογικότητας στη δράση και στη λήψη αποφάσεων, το δρόμο της αλληλεγγύης, της εμπιστοσύνης και της δημοκρατικής συμμετοχής. Παλεύουμε ενάντια στη λογική της ανάθεσης που όλα αυτά τα χρόνια εξέθρεψε αλλά και εκτράφηκε από αυτό το διεφθαρμένο κράτος του ρουσφετιού και της πολιτικής χειραγώγησης της κοινωνίας από τους κάθε λογής ηγεμονίσκους.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω αποτελεί έναν πολιτικό φορέα τον οποίο μοχθήσαμε να τον κρατήσουμε σε ράγες αξιοπρέπειας, τιμιότητας και ευθείας σύγκρουσης με το σάπιο κατεστημένο. Ως εκ τούτου δεν πρόκειται να τον αφήσουμε έρμαιο σε κανέναν που εκφράζει λογικές που τόσα χρόνια πολεμούσαμε και απεχθανόμασταν.

Εδώ και μερικούς μήνες, προς έκπληξη μας, παρατηρούμε μία συνεχή διολίσθηση του προέδρου του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Βασίλη Παπαδόπουλου από τις καταστατικές αρχές του κόμματος και την υπερκείμενη πολιτική του δράση. Η εκ μέρους του επιβολή της αρχής του ενός ανδρός, οι ηγεμονικές του τάσεις και η συνεχής πραξικοπηματική και αντικαταστατική του πολιτική συμπεριφορά, μας έχει αναγκάσει να αμφισβητούμε πλέον την πολιτική του ακεραιότητα. Η συνειδητή αποχή του από τις συλλογικές διαδικασίες του Κινήματος Δεν Πληρώνω, η ιδιοκτησιακή του θεώρηση απέναντι στο Κίνημα Δεν Πληρώνω, η μεροληπτική του αντιμετώπιση σε κρούσματα αντισυντροφικής συμπεριφοράς και ασφάλειας του Κινήματος, δυναμιτίζουν τα θεμέλια του πολιτικού εγχειρήματος που με τόσο κόπο χτίσαμε.

Αποκορύφωμα αυτής της πλήρως αυταρχικής και αντικαταστατικής του συμπεριφοράς είναι η ιδιοτελής παρακώλυση διεξαγωγής συνεδρίου του κόμματός μας, η λήψη αποφάσεων χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση από τα όργανα λήψης αποφάσεων του κόμματος, η δημοσίευση πραξικοπηματικών δελτίων τύπου εξ’ ονόματος της Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος και η ανεπιτυχής προσπάθειά του, να μετατρέψει το Κίνημα Δεν Πληρώνω σε ένα κόμμα προεδρικό σταλινικού τύπου, γεγονός το οποίο αντιτίθεται στις θεμελιώδεις πολιτικές και καταστατικές αρχές του κόμματος.

Έφτασε στο σημείο μάλιστα, να δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με παραληρηματικό τρόπο, πλήθος ψευδών προσωπικών ανακοινώσεών του, που αναφέρονται σε επίθεση χάκερς στο επίσημο site του Κινήματος (www.kinimadenplirono.gr), στα γκρουπ του facebook ακόμα και στο προσωπικό του κινητό τηλέφωνο πράγμα που φυσικά δεν ισχύει και είναι ιλαρό. Για του λόγου το αληθές, το επίσημο site του Κινήματος Δεν Πληρώνω (www.kinimadenplirono.gr) λειτουργεί κανονικά υπό τον έλεγχο της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω, είναι το μόνο που εκφράζει την πολιτική που εκπορεύεται από τις συλλογικές του διαδικασίες και έχει χιλιάδες επισκέψεις καθημερινά.

Ο «πρόεδρος», παραβλέποντας οποιαδήποτε απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής, απέχοντας από τα συλλογικά όργανα, απομονωμένος πολιτικά από τους συναγωνιστές, είχε το θράσος να «ανακηρύξει» νέο «επίσημο site» του Κινήματος Δεν Πληρώνω, το οποίο φυσικά και ελέγχει ο ίδιος. Πραγματοποίησε πλήθος τηλεφωνημάτων διασπαστικού χαρακτήρα σε συναγωνιστές και προέβη μέσω του προσωπικού του σάιτ σε ανακοινώσεις τις οποίες έγραφε και αναρτούσε ο ίδιος, στο όνομα πότε της πολιτικής γραμματείας, πότε της συντονιστικής επιτροπής και πότε της «προεδρικής του αυθεντίας».

Στα πλαίσια περιφρούρησης και διαιώνισης της προεδρικής του ιδιότητας, ο Βασίλης Παπαδόπουλος τον τελευταίο καιρό, με τον πλέον απροκάλυπτο και αντισυντροφικό τρόπο, μεταχειρίζεται τακτικές παλαιοκομματικού φραξιονισμού οι οποίες ως μόνο στόχο έχουν να εκπληρώσουν τις μικροεξουσιαστικές του φιλοδοξίες.

Ως επιστέγασμα αυτής της συνειδητής πολιτικής του συμπεριφοράς, τον τελευταίο καιρό προέβη σε σωρεία πραξικοπηματικών ενεργειών που προσέβαλλαν άμεσα τις αρχές και το καταστατικό του κόμματος.  Αποκορύφωμα αποτελεί η αυθαίρετη πρωτοβουλία του για τη δημιουργία και δημοσίευση βίντεο ενάντια στην ηγεσία του ΕΠΑΜ, παρά την αντίθετη απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω, με το οποίο δυναμίτισε την πολυετή μας συνεργασία και υπέσκαψε τις σχέσεις εμπιστοσύνης, αλληλεγγύης και συντροφικότητας μεταξύ των μελών των δύο κινημάτων.

Τελευταίο κρούσμα αυταρχισμού εκ μέρους του «Προέδρου» αποτελεί το σημερινό δελτίο τύπου, το οποίο συνέταξε και υπέγραψε μόνος του εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω, χωρίς καμία εξουσιοδότηση από αυτήν. Αυτό το ατομικό δελτίο τύπου του Βασίλη Παπαδόπουλου, αναφέρεται ψευδώς σε απόφαση άρσης της υποστήριξης στην δημοτική παράταξη της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας «Δύναμη Πολιτών» σε αντίθεση με την ομόφωνη απόφαση που είχε ληφθεί από την Συντονιστική Επιτροπή και είχε δημοσιευθεί από το Γραφείο Τύπου του Κινήματος τον Ιανουάριο του 2014. Μάλιστα, ο ίδιος ο πρόεδρος συμμετείχε και υποστήριξε με την παρουσία του την δημοτική παράταξη "Δύναμη Πολιτών" στις 22-01-2014 στα πλαίσια της ανοιχτής εκδήλωσης με θέμα: "Η τοπική αυτοδιοίκηση την εποχή των Μνημονίων" στην οποία εκ των κεντρικών ομιλητών ήταν και ο αντιπρόεδρος του Κινήματος Δεν Πληρώνω "Λεωνίδας Παπαδόπουλος".   

Η τελευταία κατάπτυστη «προεδρική» ανακοίνωση, η οποία όλως περιέργως επιλέχθηκε να αναρτηθεί δύο μόνο μέρες πριν τις δύο διαδοχικές δίκες του Κινήματος Δεν Πληρώνω από τους μεγαλοεργολάβους, αναφέρεται επικριτικά στην συμμετοχή μελών του Κινήματος Δεν Πληρώνω στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Δύναμης Πολιτών». Χαρακτηριστικά, αναφέρεται στους Λεωνίδα Παπαδόπουλο, Ηλία Παπαδόπουλο, Κωνσταντίνο Δημητριάδη, Ηλέκτρα Μπραβάκου και Γιάννη Δαμουλή, οι οποίοι «παρά την αντίθετη, ομόφωνη απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω παρευρέθηκαν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Δύναμης Πολιτών».  

Συγκεκριμένα, ο «πρόεδρος» αναφέρει, ότι ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος ήταν και ομιλητής στη τελετή των εγκαινίων. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ομιλητής μάλιστα μίλησε και με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Κινήματος Δεν Πληρώνω, χωρίς καμιά εξουσιοδότηση και παρά τις αντίθετες αποφάσεις των οργάνων του κόμματος». Πέραν του γεγονότος ότι η συμμετοχή των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής μεταξύ των οποίων και του Λεωνίδα Παπαδόπουλου στην συγκεκριμένη εκδήλωση, είχε παρθεί με ομόφωνη απόφαση της προηγούμενης Συντονιστικής Επιτροπής (η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24-03-14, στις 9μμ στα επίσημα γραφεία του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Καυτατζόγλου 35 στα Πατήσια) από την οποία ο Πρόεδρος απείχε, το τραγελαφικό είναι ότι ο αντιπρόεδρος του Κινήματος Δεν Πληρώνω Λεωνίδας Παπαδόπουλος δεν μίλησε καν στην συγκεκριμένη εκδήλωση όπως ο "πρόεδρος" ισχυρίζεται".

Η εν λόγω ανακοίνωση του «προέδρου» αρχίζει δε ως εξής: «Η ΠΓ του Κινήματος Δεν Πληρώνω καταδικάζει την παρουσία μελών του κόμματος μας  στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξης  του ΣΥΡΙΖΑ «Δύναμη Πολιτών Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας» που έγιναν την Τετάρτη 26/3/14.»

Πρέπει εδώ να αναφέρουμε ότι η Συντονιστική Επιτροπή στο Κίνημα Δεν Πληρώνω, είναι το αποφασιστικό όργανο το οποίο απαρτίζεται από τους: Βασίλη Παπαδόπουλο (πρόεδρο της Σ.Ε.), Λεωνίδα Παπαδόπουλο (αντιπρόεδρο της Σ.Ε.), Κωνσταντίνο Δημητριάδη (μέλος της Σ.Ε. και Οργανωτικό Γραμματέα της Νεολαίας), Ηλία Παπαδόπουλο (Γενικό Γραμματέα της Σ.Ε.), Ηλέκτρα Μπραβάκου (μέλος της Σ.Ε., υπεύθυνη επικοινωνίας και Γραφείου Τύπου), Μάνο Μεγαγιάννη (μέλος της Σ.Ε. οικονομικό υπεύθυνο και Γραμματέα της Νεολαίας), Μαρία Λεκάκου (μέλος της Σ.Ε.), Θεοδόση Τεμζελίδη (μέλος της Σ.Ε.), Αποστόλη Ντακούλα (Μέλος της Σ.Ε.), και Έλενα Τηνιακού (μέλος της Σ.Ε.). Γίνεται αντιληπτό το οφθαλμοφανές ψέμα του προέδρου, περί«ομόφωνης απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής περί καταδίκης» και το οριστικό του διαζύγιο με κάθε είδος δημοκρατικής διαδικασίας.

Μέσα στην ηγεμονική του σύγχυση, κάνει λόγο, πότε για «Πολιτική Γραμματεία» πότε για «Συντονιστική Επιτροπή» αγνοώντας πιθανώς ότι καταστατικά πρόκειται για το ίδιο και το αυτό όργανο.

Ως πλειοψηφία της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω, οι: Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Δημητριάδης, Ηλίας Παπαδόπουλος, Μάνος Μεγαγιάννης, Μαρία Λεκάκου, Ηλέκτρα Μπραβάκου, καταδικάζουμε απερίφραστα και δεν πρόκειται να ανεχτούμε οποιαδήποτε αυταρχική και σεχταριστική συμπεριφορά που υποσκάπτει τις θεμελιώδεις αρχές του Κινήματός μας.

Η Συντονιστική Επιτροπή του Κινήματος Δεν Πληρώνω, έχει αποφασίσει ομόφωνα, τη στήριξη και τη συμμετοχή του Κινήματος Δεν Πληρώνω σε αγωνιστικά και πολυσυλλεκτικά δημοτικά ψηφοδέλτια, καθώς και την εμβάθυνση της συνεργασίας του κόμματός μας με όσες πολιτικές δυνάμεις αγωνίζονται με τον ίδιο στόχο και όραμα.


Προχωράμε ενωμένοι μέχρι την τελική νίκη!

Κίνημα Δεν Πληρώνω
Καυτατζόγλου 35, Αθήνα, ΤΚ:11144

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου