.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Σήμερα στις 7.00΄ στην Πλατεία Πατριάρχου η ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση για την ίδρυση του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου

Σήμερα στις 7.00΄ μμ θα πραγματοποιηθεί η ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση στην Πλατεία Πατριάρχου. Τα πάντα είναι έτοιμα για την υλοποίηση του εγχειρήματος, με μοναδική ανοιχτή εκκρεμότητα το χώρο που θα φιλοξενηθεί. Κι αυτό γιατί η Δήμαρχος δεν απάντησε χτες, όπως είχε υποσχεθεί.


Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι σε αναμονή της απάντησης της Δημάρχου, έγινε χτες νέα σύσκεψη στη «Λαϊκή Συνέλευση», στην οποία συμμετείχαν και ορισμένοι από τους γιατρούς. Η ανυπομονησία για την έναρξη της λειτουργίας του, εντάθηκε μετά την ενθουσιώδη υποδοχή που συνάντησαν από τους πολίτες, τα μέλη της «Λαϊκής Συνέλευσης» που μοίραζαν έντυπο ενημερωτικό υλικό. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στις εξορμήσεις που έγιναν, υπήρξαν κι άλλοι γιατροί που εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους!

Ας ελπίσουμε ότι δε θα δούμε το παράδοξο, να περιλαμβάνουν στο πρόγραμμα τους όλοι ή σχεδόν όλοι οι συνδυασμοί τη δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου αναγνωρίζοντας την ανάγκη του, και η Δήμαρχος να προτιμήσει αν βρει ενοικιαστή να νοικιάσει το χώρο για να εισπράττει ενδεχόμενα ο Δήμος 200 ευρώ το μήνα...

Σημειώνω πως η Δήμαρχος και ο συνδυασμός της «Νέα Προοπτικής» κέρδισαν τις εκλογές, περιλαμβάνοντας στο πρόγραμμα τους τη δέσμευση για δημιουργία «Κοινωνικού Φαρμακείου» και την επαναλειτουργία του «Δημοτικού Ιατρείου». Όλα αυτά τα χρόνια δεν έκαναν απολύτως τίποτε σε αυτή την κατεύθυνση. Ούτε προσπάθησαν να αντιδράσουν στο κλείσιμο του ΙΚΑ της Φιλαδέλφειας και της Μεταμόρφωσης, του Νοσοκομείου των Άνω Πατησίων, και τη συρρίκνωση των λειτουργιών του «Αγία Όλγα». Απομένει να δούμε αν τελικά θα εμποδίσουν κιόλας την πρωτοβουλία των πολιτών, που ενώ είναι έτοιμοι περιμένουν τη Δήμαρχο…

Παρότι σήμερα γίνονται τουλάχιστον δυο εκδηλώσεις την ίδια περίπου ώρα, έχει μεγάλη σημασία να συμμετέχει κόσμος στην ανοιχτή συνέλευση. Την απόφαση για τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου δε μπορεί να τη σταματήσει κανείς! Είναι απόλυτη κοινωνική προτεραιότητα μετά τη μεθοδευμένη διάλυση της δημόσιας υγείας, και τη συστηματική φτωχοποίηση του λαού. Η οποία συντελείται με την ανοχή ή την αδιαφορία μεγάλης μερίδας των αιρετών της αυτοδιοίκησης.

Όταν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι μας είναι κατώτεροι των περιστάσεων, τότε οι πολίτες οργανώνονται και τους ξεπερνούν…

1 σχόλιο:

  1. Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα9 Απριλίου 2014 στις 9:41 π.μ.

    Ίσως θα ήταν καλύτερα -ακριβώς επειδή γίνονται ταυτόχρονα δύο ακόμα εκδηλώσεις- να διοργάνωναν για την Πέμπτη την ανοιχτή συνέλευση στην Πλατεία. Υπάρχει κόσμος που θα ήθελε πολύ να πάρει μέρος, αλλά θα πρέπει να βρίσκεται αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή