.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Το Δημοτικό Συμβούλιο πότε θα συζητήσει και θα πάρει αποφάσεις σχετικά με όσα προβλέπουν οι προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για το Γήπεδο της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια και για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής;

 "Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Από τις 2 Οκτωβρίου και τις 20 Νοεμβρίου του έτους 2013 που πραγματοποιήθηκαν οι δυο συνεδριάσεις-παρωδία του Δημοτικού Συμβουλίου της Πόλης μας στις οποίες «πρωταγωνίστησε» η «Οικογένεια της ΑΕΚ» έχει περάσει αρκετός χρόνος – γι” αυτό χρειάζεται να θυμηθούμε την στάση των δημοτικών παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η στάση αυτή συνοψίζεται στο «ναι επί της αρχής» όλων και την άρνηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να συγκατατεθεί κατ” αρχήν – κι από τότε;


Ενώ δόθηκαν στην δημοσιότητα και σε διαβούλευση δυο νομοθετικές ρυθμίσεις από την Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, μια για το Γήπεδο της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια και μια για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής, που περιλαμβάνουν διατάξεις που τραυματίζουν θανάσιμα την Πόλη και τον πνεύμονά της, το Δάσος μας, άκρα του τάφου σιωπή σχετικά από τις δημοτικές παρατάξεις και το Δημοτικό Συμβούλιο περί άλλα ασχολείται.

Αλήθεια, πότε σκέπτεται το Δημοτικό Συμβούλιο να ασχοληθεί, να συζητήσει και να αποφασίσει γι” αυτές τις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις – μήπως τότε που ενδεχομένως θα ψηφιστούν από την Βουλή των Ελλήνων και θα καταστούν Νόμοι του Κράτους με την δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης;

Τότε θα είναι αργά, και η προσπάθεια ανατροπής των επιδιωκομένων από τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον μανδύα της ΑΕΚ δυσκολότερη – εδώ και τώρα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να ασχοληθεί, να συζητήσει και να αποφασίσει σχετικά.

Υπάρχει ένας λόγος παραπάνω προς τούτο: βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο Δημοτικών Εκλογών και ο κόσμος πρέπει να φτάνει στις κάλπες κατατοπισμένος καλά για τα επιδιωκόμενα, αλλά και τις απόψεις όλων των δημοτικών παρατάξεων σχετικά.

Δεν διαφεύγει της προσοχής μου ότι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Μεγάλης Δευτέρας 14 Απριλίου 2014, ο Άρης Βασιλόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξης «Δύναμη Πολιτών», ζήτησε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μια από τις παραπάνω δύο νομοθετικές ρυθμίσεις, εκείνη του Νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας-Αττικής – απορώ μόνο που στο αίτημά του δεν συνηγόρησε η Δανάη Γκούμα, υποψήφια Δήμαρχος με την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», προσθέτοντας μάλιστα στο δικό της αίτημα και την άλλη νομοθετική ρύθμιση που προωθείται, εκείνη για το Γήπεδο της ΑΕΚ στην Πόλη μας, την Νέα Φιλαδέλφεια.

Απορώ φυσικά και για το γεγονός ότι μήνες τώρα η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν τοποθετείται επί των δύο παραπάνω νομοθετικών ρυθμίσεων με ανακοινώσεις της, δεν οργανώνει μια συγκέντρωση με σχετικό περιεχόμενο, κά. – και απορώ βεβαίως πολύ περισσότερο διότι υπάρχει ήδη η άρνηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να συγκατατεθεί κατ” αρχήν στις επιδιώξεις της «Οικογένειας της ΑΕΚ»…

Κώστας Π. Παντελόγλου

3 σχόλια:

  1. ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
    Κύρε Παντελόγλου

    επειδή την υπόθεση γηπέδου την παρακολουθώ, επιτρέψτε μου να σας διορθώσω και να σας ενημερώσω για μερικές τουλάχιστον ανακρίβειες.

    Το "ναι επί της αρχής" το είχε διατυπώσει μόνο η Δύναμη Πολιτών δια της τότε δημοτικής συμβούλου. Και αυτό παρά τις αντίθετες παραινέσεις, συμβουλές μου κοκ την παραμονή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στη γραμματεία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Όλες οι άλλες παρατάξεις, αν δεν κάνω λάθος, δεν είπαν "ΝΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ", είπαν ένα ξεκάθαρο "ΝΑΙ". Η Λαϊκή Συσπείρωση απείχε από την διαδικασία. Και πολύ καλά έκανε, κατ' εμέ. Άλλωστε αυτό είχα εισηγηθεί στα αρμόδια όργανα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ να κάνει και η Δύναμη Πολιτών. Δυστυχώς επικράτησαν άλλες λογικές. Και δυστυχώς ήμουν απολύτως μόνος μου. Μάλιστα η κυρία Αγαγιώτου προέβη τις επόμενες μέρες και σε διευκρινιστική δήλωση λέγοντας ένα φαρδύ-πλατύ "ΝΑΙ".
    Από εκεί και πέρα μεσολάβησαν μία απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την οποία ψήφισαν όλες οι παρατάξεις πλην ΚΚΕ και Ανταρσύα και μία νομοθετική-φωτογραφική ρύθμιση για χρηματοδότηση έργων, που και αυτή την ψήφισαν όλοι πλην ΚΚΕ.
    Κατ'αρχήν πρέπει να σας ενημερώσω ότι το δημοτικό συμβούλιο μόνο ψήφισμα-απόφαση επί της νομοθετικής ρύθμισης μπορεί να εκδώσει.
    Η Δύναμη Πολιτών και ο Άρης Βασιλόπουλος επιδιώκουν στο παρά πέντε να θέσουν θέμα συζήτησης για τις εκκρεμείς προς ψήφιση νομοθετικές ρυθμίσεις, όταν ουδεμία θέση πήραν για το "ΝΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ", για την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου και την ψήφιση του φωτογραφικού νομοσχεδίου στη Βουλή.
    Να μου πείτε, κάλλιο αργά παρά ποτέ.
    Σας φαίνεται όμως ειλικρινής η προσέγγιση όταν δεν εμμένουν στη θέση για το "ΝΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ", την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου και την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή για τη χρηματοδότηση;
    Εάν εσείς απορείτε για το ότι η Λαϊκή Συσπείρωση δεν διοργανώνει συγκέντρωση με σχετικό περιεχόμενο, γιατί δε σας δημιουργεί εντύπωση ότι η Δύναμη Πολιτών που έκανε εκδήλωση για τα ΜΜΕ και τον τοπικό τύπο, να μην κάνει εκδήλωση και για το γήπεδο; Δε σας κάνει εντύπωση η ατάκα της κυρίας Δούρου: "Με τη Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια και τον Άρη Βασιλόπουλο δήμαρχο, η ΑΕΚ θα έχει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια";
    Δε σας κάνει εντύπωση ότι λίγο πριν αρχίσει επίσημα η προεκλογική περίοδος τέθηκε θέμα από την Δύναμη Πολιτών;
    Μετά από τη στάση που έχει κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, εσείς θα εμπιστευόσαστε τον ΣΥΡΙΖΑ; Εσείς χαρακτηρίσατε τις θέσεις της Δύναμης Πολιτών αοριστογενικολογίες.
    Δε νομίζω ότι ούτε η Λαική Συσπείρωση, ούτε η κα Γκούμα, ούτε οι άνθρωποι που αντιτίθενται στο σχέδιο Μελισσανίδη ή εν γένει στο γήπεδο, να έχουν πρόβλημα να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Μήπως όμως προηγουμένως η Δύναμη Πολιτών και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το "ΝΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ" και όλες τις άλλες δηλώσεις, αποφάσεις, νομοθετικές ρυθμίσεις κοκ;
    Μήπως ο απολογούμενος είναι εν τέλει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να θυσιάσει τη Φιλαδέλφεια, για να μη χάσει την Περιφέρεια ή ψήφους στην Ελλάδα;
    Θέλετε τη γνώμη μου κε Παντελόγλου; Όσο περισσότερος κόσμος και όσο γρηγορότερα κατανοήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά έχει "πουλήσει" την υπόθεση του γηπέδου, τόσο καλύτερα για τη Φιλαδέλφεια.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως βέβαια και άλλες παρατάξεις μέσα στον Δήμο έχουν μεταθέσει την πολιτική μάχη ενάντια στο γήπεδο, στο Συμβούλιο Επικρατείας, στο Ε' Τμήμα και στους θαρραλέους που θα προσφύγουν, προκειμένου να ακυρωθεί το σχέδιο.
    Είναι μια λεγκαλιστική και άκρως επικίνδυνη λογική, με την οποία δεν συμφωνώ. Μεταθέτει την πολιτική μάχη στο δικαστικό επίπεδο, αναθέτοντας το κόστος στους απλούς πολιτές που βρίσκουν το θάρρος. Μόνο που ξέρετε με τα δικαστήρια δεν κάνεις συμφωνίες. Θυμηθείτε τι έγινε στο Mall...
    υ.γ. Θα σας πρότεινα να δείτε το βίντεο των εγκαινίων της Δύναμης Πολιτών. Είναι μνημείο πολιτικής ατολμίας φερομένων αριστερών βουλευτών. Ούτε το όνομα Μελισσανίδη δεν τολμά να ψελλίσει ο Τσουκαλάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ρένα Δούρου δήλωσε θριαμβευτικά στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Δύναμης Πολιτών: "Με εμένα Περιφερειάρχη και τον Άρη Βασιλόπουλο Δήμαρχο η ΑΕΚ θα έχει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια".
    Αλλά αυτά τα δύο, σκέφτομαι, δεν πρόκειται να γίνουν με τίποτα!
    Ρε μπας και θέλει να πει ότι η ΑΕΚ δε θα φτιάξει γήπεδο; Μήπως την παρεξηγήσαμε την κοπέλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο συριζα θα θερισει την απογοητευση που εσπειρε στο κοσμο που τον ψηφισε το '12 και τις κυβισθησεις της δημοτικης του παραταξης για το γηπεδο της ΑΕΚ. Ειναι πολυ απλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή