.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΔΙΑΚHΡYΞΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής    

Θανάσης Παφίλης
μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Βουλευτής

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα     
Πέρρος Γιώργος 
μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ

Υποψήφια Δήμαρχος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας
Δανάη Γκούμα
Αρχιτέκτων μηχανικός, δημοτική σύμβουλος


Εργαζόμενε, άνεργε, αυτοαπασχολούμενε, συνταξιούχε, Νέα και νέε
Σε καλούμε με τη ψήφο σου να καταδικάσεις όλους αυτούς που σ’ έκαναν να πληρώσεις την κρίση που δεν την δημιούργησες εσύ, αλλά τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Τώρα έχεις πείρα από αυτά που βιώνεις κάθε μέρα εσύ και η οικογένεια σου γιατί
ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ & ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ…
ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟΥΣ!
Σου τσακίσανε δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα. Σου μείωσαν μισθούς & συντάξεις. Σου έβαλαν φόρους και χαράτσια. Σε ρίξανε στην ανεργία. Σου κλείσανε νοσοκομεία και παραρτήματα του ΕΟΠΠΥ. Σου κόψανε τα φάρμακα σου και τις παροχές που είχες. Η πολιτική τους έβαλε λουκέτο στα μικρομάγαζα στις γειτονιές.
ΣΤΗΝ   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΤΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ  ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ
Χρειάζεται με τη ψήφο σου να δώσεις αποστομωτική απάντηση, στηρίζοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο και τη Περιφέρεια, για να έχεις εκλεγμένους αγωνιστές που νοιάζονται και μάχονται καθημερινά για τις ανάγκες σου, αντιπαλεύουν κάθε αντιλαϊκή επιλογή της κυβέρνησης και της Ε.Ε. σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

 Για όλα αυτά υπάρχει ένοχος που όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου στηρίζουν: είναι η βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, που υπηρετούν την κερδοφορία των μονοπωλίων.

 Καταψήφισε όλους αυτούς που υλοποιούν στο Δήμο και τη Περιφέρεια τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις και μετά ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για όλα αυτά που περνάς, πετώντας ένα ξεροκόμματο με τις φιλανθρωπίες τους. 

Μη παγιδευτείς στις υποσχέσεις που μοιράζουν παλιοί και νέοι «σωτήρες», οι οποίοι υλοποιούν σε τοπικό επίπεδο την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων.

Μη παγιδευτείς  στους διάφορους  υποψήφιους που αποκαλούνται «ανεξάρτητοι» και προσπαθούν να υφαρπάξουν την ψήφο σου. Σκέψου ότι όλοι αυτοί κοσμούσαν τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων που μας κυβέρνησαν (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΔΗΜΑΡ) και είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα.

Μη παγιδευτείς στα ψεύτικα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ που άλλα λέει στον λαό και άλλα στους μεγαλοεπιχειρηματίες και στα όργανα της Ε.Ε. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ψήφισε το Μάαστριχ, το μνημόνιο των μνημονίων, τη πηγή όλων των αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων που ψηφίζουν και υλοποιούν σήμερα. Προσπαθεί να αθωώσει την Ε.Ε. στα μάτια του λαού.

Απομόνωσε και καταδίκασε την ναζιστική «Χρυσή Αυγή» με την εγκληματική ιδεολογία και δράση. Η εγκληματική της δράση είναι υπαρκτή: τα μέλη της έχουν κάνει δολοφονίες, επιθέσεις σε βάρος εργαζομένων και μεταναστών. Τα έχουν καλά με τα αφεντικά και στρέφονται ενάντια στις εργατικές κατακτήσεις μέσα από δουλεμπορικά κυκλώματα.

ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΑΚΟΜΑ     ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗ «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Οι εκλεγμένοι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις μέσα και έξω από το δημοτικο συμβούλιο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και στα μέτρα που έπλητταν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Πολιτική που εφάρμοσε η Διοίκηση του Δήμου και σιγόνταραν όλες οι παρατάξεις που πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε.

  • Συγκρούστηκαν με τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις του «Καλλικράτη» που ήταν μοχλός επιβολής της αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, με τον όποιο ευθυγραμμίστηκαν και στήριξαν με χέρια και με πόδια οι άλλες παρατάξεις, συμφωνώντας στην ουσία του.
  • Κατήγγειλαν και καταψήφισαν τους αντιλαϊκούς Προϋπολογισμούς, το νέο δάνειο, τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη, τη λογική της ανταποδοτικότητας στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, σε κάθε δομή και υπηρεσία του Δήμου.
  • Ήταν παρόντες στις κινητοποιήσεις μαζί με το Σωματείο συνταξιούχων, το σύλλογο  γυναικών ενάντια στο κλείσιμο του ΕΟΠΠΥ.
  • Έφεραν πρόταση  στο δημοτικό συμβούλιο για κατάργηση των δημοτικών τελών στους ανέργους και τις οικογένειες τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Πρωτοστάτησαν μαζί με τους φορείς της περιοχής για τις επανασυνδέσεις ρεύματος.
  • Συμπαραστάθηκαν στους αγώνες των εργαζομένων του δήμου. Καταψήφισαν και κατήγγειλαν την κατάργηση των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις συμβασιούχων, την κινητικότητα εργαζομένων. Αντιτάχθηκαν στις απολύσεις των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών. Αντιπάλεψαν κάθε μορφή ελαστικής σχέσης εργασίας, προγράμματα ενοικίασης εργαζομένων, πάλεψαν για μόνιμη και σταθερή εργασία.
  • Δώσανε τη μάχη μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, μαζί με τους φορείς για να μην επιβληθούν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς.
  • Καταψήφισαν την αδειοδότηση «οίκων ανοχής» στο δήμο μας, που τώρα λειτουργούν δίπλα από τα σχολεία.
  • Εναντιώθηκαν στην παραχώρηση του χώρου, του πρώην γηπέδου Νικ. Γκούμας, που ανήκει στην ερασιτεχνική ΑΕΚ, σε  ανώνυμη εταιρεία τη «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.», που θα έχει την εκμετάλλευση του  για 50 έτη. Ανέδειξαν την αναγκαιότητα κατασκευής γηπέδου  της ΑΕΚ για την προώθηση όλων των αθλημάτων προς όφελος της νεολαίας και του λαού της περιοχής. 
  • Αντιπάλεψαν την καταπάτηση του Δάσους (Άλσους) της Φιλαδέλφειας και την εκμετάλλευση του από κάθε μορφής επιχειρηματικά συμφέροντα.
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ  ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ- ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ 
ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΙ.
 
Την αντιλαϊκή πολιτική, που από κοινού ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ άσκησαν στο Δήμο, τη ψήφισαν με χέρια και με πόδια οι κάθε λογής «ανεξάρτητοι» και «υπερκομματικοί» που διαγωνίζονται ποιος θα κοροϊδέψει περισσότερο το λαό, εμφανιζόμενοι ως «καινούργιοι», «νέοι» και «άφθαρτοι». Μεταπηδούν από τον ένα συνδυασμό στον άλλο εμφανιζόμενοι ότι πρεσβεύουν κάτι «νέο» ενώ τους γνωρίσαμε, ανέλαβαν θέσεις στο Δήμο, συνταχθήκαν με την δημοτική αρχή, ψηφίσαν τους προϋπολογισμούς. Σε κοροϊδεύουν για να πάρουν τη ψήφο σου! Είναι υπόλογοι και εξίσου υπεύθυνοι για τη φτώχια και την εξαθλίωση στην οποία έχουν καταδικάσει το λαό. Καταδίκασε τους!

Η διοίκηση Γαϊτανά – Αποστολάκη, που στις προηγούμενες εκλογές στηρίχτηκε από ένα μέρος του ΠΑΣΟΚ, είναι μια αντιλαϊκή δημοτική αρχή που διοίκησε σε βάρος των εργαζόμενων. Συρρίκνωσε τις κοινωνικές υπηρεσίες, τα προγράμματα «βοήθεια στο σπίτι» και ΚΗΦΗ, αθλητικές, καλλιτεχνικές, πολιτιστικές δράσεις, έβαλε λουκέτο στο «καλλιτεχνικό εργαστήρι», ψήφισε επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς. 

Παράλληλα επέκτεινε τα δίκτυα φιλανθρωπίας και εθελοντισμού με τη διεύρυνση του κοινωνικού παντοπωλείου, την οργάνωση κοινωνικών συσσιτίων με χορηγίες από επιχειρηματίες (όπως Σκλαβενίτης), την εκκλησία και εθελοντές. Άφησε χωρίς καμία στήριξη αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης, ενώ επέβαλε αντίτιμο σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.

Η παράταξη που στήριξε η ΝΔ και το ΛΑΟΣ, με επικεφαλής τον Τομπούλογλου, αναδείχτηκε ο καλύτερος σύμμαχος της Διοίκησης. Υπερψήφισαν τις επιλογές της σημερινής Διοίκησης σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα: ψήφισαν όλους τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς, το δάνειο, τις προσλήψεις εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας. 

Σήμερα μετά το σκάνδαλο Τομπούλογλου και μετά από αλλεπάλληλα φτιασιδώματα εμφανίζεται ως «ανεξάρτητο» το ψηφοδέλτιο της «Ένωσης  Δημοτών» με υπ. Δήμαρχο το Λύσσανδρο Γεωργαμλή.

Αλλά και η παράταξη που στηρίχτηκε από ένα μέρος του ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ στις προηγούμενες εκλογές με επικεφαλής τον Σταύρο Κόντο, στάθηκε αρωγός σε κάθε αντιλαϊκή κατεύθυνση της Δημοτικής Αρχής. 

Μερικοί από τους στυλοβάτες της σημερινής Διοίκησης, φιγουράρουν στο «υπερκομματικό» ψηφοδέλτιο «Ζούμε μαζί» του Απόστολου Κόντου, παρέα με άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ αλλά και της Ν.Δ. που εφάρμοσαν με πίστη τη πολιτική της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων μέσα στο Δήμο,

Έτσι παρουσιάζεται η «ανεξάρτητη» πρωτοβουλία «νέο» του Γιώργου Αράπογλου, με υποψήφιους τοπικά στελέχη από ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - ΝΔ - ΛΑΟΣ, πρώην Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Σύμβουλους που πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις στην εφαρμογή της πολιτικής των κυβερνήσεων που υποστηρίζουν στο δήμο.

Μια από τα ίδια και η παράταξη «Μπροστά» με επικεφαλής την Βάσω Αγαγιώτου, πρώην Αντιδήμαρχο Νέας Χαλκηδόνας και στυλοβάτη τον πρώην Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας Παντελή Γρετζελία. Οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ Δημοτικοί Σύμβουλοι, εμφανίζονται με μια φρασεολογία που υπεραμύνεται λέξεις όπως υπευθυνότητα και αλληλεγγύη, δεν λένε κουβέντα για την στρατηγική επιδίωξη των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων από την Ε.Ε. έως το τελευταίο Δήμο μέσω «Καλλικράτη» για τη θωράκιση των κερδών των μονοπωλίων αλλά καταλήγουν στη δημιουργία δομών – ‘παγίδων’ με στόχο τη «κοινωνική συνοχή» και τη στήριξη της «επιχειρηματικότητας».

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Δύναμη πολιτών» όπου συμμετέχουν παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ούτε κουβέντα δεν λέει για τις πολιτικές της Ε.Ε. που τη στηρίζουν. Αναγορεύουν ως μόνο υπεύθυνο το μνημόνιο, κάνοντας γαργάρα την αντιδραστική στρατηγική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καλλιεργούν αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει μια φιλολαϊκή λύση των προβλημάτων μέσα στην Ε.Ε., κρύβουν ότι αυτά που έχουν ψηφιστεί θα είναι μνημόνια διαρκείας για το λαό. 

Λέει ψέματα όταν χαρακτηρίζει αναποτελεσματικό και γραφειοκρατικό τον Καλλικράτη, είναι όργανο επιβολής αντιδραστικών και αντιλαϊκών μέτρων στο δήμο. Η στήριξη τους στις μορφές «κοινωνικής οικονομίας και αλληλεγγύης» δεν είναι κάτι νέο. Το στηρίζουν και το προωθούν όλες οι νέες και παλιές πολιτικές δυνάμεις, το θεωρούν αναγκαίο, ένα δίκτυο φιλανθρωπίας μαζί με εθελοντισμό που θα λειτουργεί σαν μαξιλάρι απορρόφησης  των κραδασμών που προκαλούν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, την εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων, την απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη για υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας κ.λ.π. 

ΕΜΠΙΣΤΕΥΣΟΥ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ, ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ. Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΜΕΤΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ.

Οι αγωνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα παλέψουν μαζί σου:
           Για την προστασία των ανέργων, των φτωχών οικογενειών, των νέων ζευγαριών.
           Για σταθερή εργασία, ενάντια στην επέκταση της προσωρινής ελαστικής δουλειάς με μισθούς πείνας, την απλήρωτη δουλειά.
           Για αντισεισμική θωράκιση των κτηρίων και αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο.
           Για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία που θα μορφώνει τα παιδιά και δε θα αναγκάζει τους γονείς να βάζουν το χέρι βαθιά στη τσέπη.
           Για να έχουν θέση όλα τα παιδιά σε σύγχρονους δωρεάν παιδικούς σταθμούς,  με επαρκές και μόνιμο προσωπικό.
           Για μείωση των δημοτικών τελών στη κατοικία και στην επαγγελματική στέγη. Να πληρώσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις, τα σούπερ-μάρκετ, οι τράπεζες.
           Για πλήρη κρατική χρηματοδότηση όλων των οργάνων της τοπικής διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
           Για να κατασκευαστούν σύγχρονοι χώροι άθλησης της νεολαίας.
           Για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων (1ο Δημοτικό σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας ‘Σπαθάρη’, 3ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας).
           Ενάντια σε κάθε μορφή αλλοίωσης των ορίων και του δασικού χαρακτήρα του Άλσους. Ενάντια σε κάθε μορφή επιχειρηματικής εκμετάλλευσης του.

2 σχόλια:

  1. ΟΧΙ για δημοσίευση: Διορθώστε τον τίτλο του άρθρου. Η λέξη γράφεται ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η συνεπης επιλογη για καθε συνειδητοποιημενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή