.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Άρθρο του Άρη Βασιλόπουλου* στην Εφημερίδα των συντακτών

«Το δάσος είναι η ζωή μας, ο πολιτισμός η κληρονομιά μας, τα διαπλεκόμενα ο εχθρός μας και ο λαός η δύναμή μας»

 

H Nέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα είναι ένας Δήμος, που αν και ανήκει στον κεντρικό
τομέα Αθηνών, προσφέρει στην πλειονότητα των κατοίκων ένα καλαίσθητο περιβάλλον και μία ανώτερη του μέσου όρου ποιότητα ζωής. Σε αυτό συμβάλλει το δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας, η ύπαρξη πολλών κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πόλης, καθώς και ο προσφυγικός οικισμός στη Νέα Φιλαδέλφεια, που συνδέει την πόλη με τις ρίζες της και έχει κρατήσει χαμηλά το συντελεστή δόμησης.



Στις μέρες του μνημονίου και της εμπορευματοποίησης όλων των δημόσιων αγαθών όλα αυτά βρίσκονται σε κίνδυνο. Το δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας, που ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω εγκατάλειψης και έλλειψης πόρων, προτείνεται μέσω του Νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας να μετατραπεί σε «Μητροπολιτικό πάρκο με ζώνες ειδικών χρήσεων», κάτι που αν περάσει θα ανοίξει διάπλατα το δρόμο στην τσιμεντοποίηση και τη συρρίκνωσή του. Την ίδια στιγμή, πολλοί κοινόχρηστοι χώροι και χώροι πρασίνου καταπατώνται από ιδιώτες, ενώ λόγω της αμέλειας που έχουν επιδείξει οι περισσότερες Διοικήσεις του Δήμου, αυτοί οι χώροι κινδυνεύουν να χαθούν οριστικά. Το ιστορικό κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας παρουσιάζει μία εικόνα κατάληψης από τραπεζοκαθίσματα και οχήματα, δυσχεραίνοντας την ομαλή μετακίνηση των κατοίκων και αλλοιώνοντας τη φυσιογνωμία της πόλης.

Τέλος, η πόλη μας στο παρελθόν διακρινόταν για την πολιτιστική της προσφορά, με το καλλιτεχνικό της εργαστήριο, το φεστιβάλ γειτονιάς της Νέας Χαλκηδόνας και το Μουσείο μικρασιατικού Ελληνισμού. Πλέον τα δύο πρώτα έχουν καταργηθεί, ενώ και το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού υπολειτουργεί, ανοίγοντας το δρόμο σε προτάσεις για εκχώρησή του σε ιδιώτες.Ως Δύναμη πολιτών, όπως έχουμε πράξει και όλα τα προηγούμενα χρόνια, αγωνιζόμαστε για την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της ιστορικής φυσιογνωμίας της πόλης μας, καθώς και για την πολιτιστική αναγέννησή της, στηριζόμενοι στον πλούτο των ανθρώπων της σε ρήξη με κατεστημένα και διαπλεκόμενα συμφέροντα.

* Yποψήφιος Δήμαρχος με τη Δύναμη πολιτών Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

2 σχόλια:

  1. Λογια παχια απο ισχνο "μοσχαρακι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ανώνυμος 30 Απριλίου 2014 - 3:07 μ.μ. : Παχύ είναι το σανό που σε ταίζούνε τόσα χρόνια και σε έχουν κάνει πρόβατο . Ο Άρης δεν μάσαει τα λόγια του και είναι έτη φωτος μπροστά απο τους αντιπάλους του σε αποφασιστικότητα , ορμή και σκέψη . ΟΧΙ αλλο Μπόβο !

      Διαγραφή