.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Όσοι στο σκοτάδι βυσσοδομούν…

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Δεν με ξαφνιάζει ο τρόπος όσων στο σκοτάδι βυσσοδομούν, αυτό ξέρουν αυτό κάνουν αυτό και θα κάνουν – δεν αντέχουν στο φως της ημέρας, ηττώνται καταφανώς στο πλαίσιο της δημόσιας συζήτησης, και τότε καταφεύγουν στο μόνο που αληθινά τους εκφράζει, στην βία λόγω και έργω κατά όποιου τολμά έστω και λίγο να ορθώσει το ανάστημά του έναντι των επιδιώξεών τους.

Δεν συμβαίνει τούτο πρώτη φορά στον ρουν της ελληνικής ιστορίας, και στην ιστορία της πόλης μας – και άλλοτε έχει συμβεί, όμως οι εμπρηστές της δημοκρατικής ομαλότητας αντιμετώπισαν την ομόθυμη καταδίκη των συνεπών δημοκρατών όλων των ιδεολογικοπολιτικών πεποιθήσεων.


Και τώρα αυτό είναι που πρέπει να συμβεί: κάθε αληθινός δημοκράτης πρέπει να καταδικάσει την εμπρηστική επίθεση στο εκλογικό περίπτερο της «Δύναμης Πολιτών» στην Πλατεία Πατριάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας τις πρώτες ώρες του Μεγάλου Σαββάτου – όσοι στο σκοτάδι βυσσοδομούν, δεν σέβονται καν τις μέρες αυτές, δεν έχουν τον Θεό τους.

Νομίζω πως και κάτι ακόμα θα έπρεπε να προσθέσω: στα χρόνια του ’50 και του ’60 αντιμετωπίζαμε κράτος και παρακράτος, και την νύχτα βέβαια ενεργούσαν αλλά και την μέρα, σε βάρος των ελευθεριών του λαού και των συμφερόντων του, τρομοκρατώντας τον με αποκορύφωμα τις βουλευτικές εκλογές της βίας και της νοθείας της 29ης Οκτωβρίου του 1961 – ήταν τότε που αντήχησε σε ολόκληρη την Ελλάδα το σύνθημα: «Τρομοκρατήσατε τους τρομοκράτες» και βεβαίως το «1-1-4″.

Όποιος γνωρίζει καλά την ελληνική ιστορία και την ιστορία της πόλης μας γνωρίζει πως τα συνθήματα αυτά έχουν αξία διαχρονική!

Κώστας Π. Παντελόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου