.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ - ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΩΡΑ !!!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ - ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΩΡΑ !!!
 
Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο τώρα! - διεκδικούμε αποφασιστικά τον χώρο
στέγασής του.

Ο λαός της Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας καταδικάζει την άρνηση
παραχώρησης χώρου απο τη Δήμαρχο και τη Δημοτική αρχή.

Όλοι το Σάββατο 10 Μάη στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία πατριάρχου.

Όλοι στην συναυλία στις 10 Μάη στις 7.00 το απόγευμα στη πλατεία Ζέρβα
στο παλιό τέρμα της Ν. Ιωνίας.

Το Κοινωνικό Ιατρείο είναι ανάγκη της κοινωνίας και όχι παιχνίδι
προεκλογικών σκοπιμοτήτων.

Λ. Δεκελείας 116 (δίπλα στα ΕΛ.ΤΑ.)
www.syneleysi.wordpress.com

5 σχόλια:

  1. Γνωρίζουν άραγε αυτοί που ζητάνε χώρο από το Δήμο, ότι η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο δε δικαιούνται να παραχωρήσουν δημοτικό χώρο σε άγνωστης ταυτότητας συλλογικότητες ή σε ιδιώτες; Και ότι αν το κάνει ενδέχεται να έχει συνέπειες από το Νόμο;
    Γνωρίζουν ότι αν κάποιος συμπολίτης μας πάθει κάτι στο κοινωνικό ιατρείο και γίνει μήνυση θα τραβάνε και τη Δήμαρχο και κυρίως τη Δήμαρχο;
    Ακόμα πρέπει να αντιληφθούν ότι η Δήμαρχος δε δικαιούται να συνομιλεί για παραχώρηση δημοτικού χώρου με ανθρώπους που έχουν ήδη καταλάβει δημοτικό χώρο. Νομικά είναι υπόλογη επειδή δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου, την ανάκτηση δηλαδή του δημοτικού χώρου.
    Δεν ψηφίζω την κ. Γαϊτανά. Πρέπει όμως να μάθουμε ως πολίτες ποιά είναι τα δικαιώματά μας και τι σημαίνει Δημοτική Αρχή. Η φροντίδα ασθενών δε μπορεί να γίνεται έξω από νόμιμα πλαίσια. Άλλο η πρόθεση άλλο η πράξη.
    Όσο για την ανάγκη για κοινωνικό ιατρείο μέσα στην Αθήνα και μέσα στα νοσοκομεία, αυτό είναι θέμα οπτικής του καθενός.
    Αν θέλουν να προσφέρουν εναλλακτική λύση δικαίωμά τους. Κάτι τέτοιο θα βόλευε και τον Άδωνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ/η ένας από αυτούς που ζητούν να παραχωρηθεί χώρος για τη δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου, είμαι κι εγώ.
      Θα ήθελα να μου πείτε πως συμβαίνει αν και κατά δήλωση σας δεν ψηφίζετε τη Δήμαρχο, να υποστηρίζετε τη στάση της. Αντί να λέτε την άποψη σας, και ταυτόχρονα να καταδικάζετε και τη στάση εκείνης. Η οποία αντί να πει δε σας δίνω χώρο γιατί δε μου επιτρέπεται, κοροϊδεύει υποσχόμενη ότι θα παραχωρήσει! Εκτός αν θεωρείτε πως οι παλαιοκομματικές συμπεριφορές είναι χρήσιμες για την εξαπάτηση των ψηφοφόρων. Γιατί αν αποδεχτούμε ως σωστά αυτά που λέτε, τότε έχουμε μπροστά μας την κ. «Μαυρογιαλούρου» που υπόσχεται ότι της ζητήσουν…
      Σε ότι αφορά την τάξη και τη συμμόρφωση με τη νομιμότητα που εκτενώς αναφέρεστε. Μπορείτε να μου πείτε πως λειτουργούν τα άλλα Κοινωνικά Ιατρεία-Φαρμακεία, και δεν έχουν τολμήσει να βρεθούν Ιαβέρηδες, Δήμαρχοι ή τρίτοι, ή ο Άδωνης να τα… καταστείλουν;
      Μπορείτε επίσης να μου πείτε από πού προκύπτει ότι η Δήμαρχος δε δικαιούται να συνομιλεί για παραχώρηση δημοτικού χώρου, με ανθρώπους που έχουν ήδη καταλάβει δημοτικό χώρο; Γιατί για τα άλλα επικαλείστε το νόμο. Υπάρχει και γι΄ αυτό κάποιος νόμος!
      Θα θέλατε να μας πείτε πως θα ήταν ο χώρος που έχει καταληφθεί, χωρίς τη φροντίδα των ανθρώπων που έχουν όχι μόνο ταυτότητα, αλλά και ταυτότητες… και τον έχουν καταλάβει; Αν ρίξετε μια ματιά στο Ηρώδειο πάρκο και τον «Κένταυρο» που πρόσφατα ανέβασα φωτογραφίες, θα έχετε σαφέστερη γνώμη για την αξία της νομιμότητας που επικαλείστε.
      Πολύ θα ήθελα επίσης από ένα συμπολίτη φανατικό υπερασπιστή της νομιμότητας, να ακούσω τη γνώμη του για τη στάση της Δημάρχου και του Δήμου συνολικά, για τα θέματα του γηπέδου της ΑΕΚ και του άλσους. Δεν ενοχλείστε λοιπόν γιατί δεν υπερασπίζεται η Δήμαρχος τα συμφέροντα του Δήμου, ώστε να αντιταχτεί στην αφαίρεση έξη στρεμμάτων από το άλσος προς όφελος του γηπέδου; Δεν ενοχλείστε που δεν αντιδρά στην προοπτική με το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο, να μετατραπεί το άλσος από αναδασωτέα έκταση σε μητροπολιτικό πάρκο; Να δημιουργηθούν ζώνες ειδικών χρήσεων και να τσιμεντοποιηθεί το 5% της έκτασης του; Δε σας απασχόλησε ότι η Δήμαρχος δεν υπερασπίζεται τη νομιμότητα, και δεν αντιδρά στο γεγονός ότι το γήπεδο πρόκειται να χτιστεί κατά παρέκκλιση της νομιμότητας, σε σειρά παραμέτρων όπως είναι το ύψος, ο συντελεστής δόμησης, οι θέσεις πάρκινγκ;
      Τέλος θα ήθελα αν έχετε την καλοσύνη να μου πείτε και το εξής. Έχετε υπόψη ποια είναι η κινητήρια δύναμη που αλλάζει τους νόμους; Έχετε υπόψη ότι πρώτα αλλάζει η κοινωνία και μετά ακολουθεί η αλλαγή των νόμων;

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ κ. Καμπούρη υπερβάλλετε και βγάζετε συμπεράσματα που δεν είναι σωστά. Ισχύει ότι δεν ψηφίζω Γαϊτανά. Αν η κ. Γαϊτανά κοροϊδεύει κάποιους κακώς. Δεν το συμμερίζομαι ούτε τη δικαιολογώ. Έπρεπε να πει από την αρχή όχι.
    Η νομιμότητα δεν παζαρεύεται ούτε ανταλλάσσεται. Συμφωνώ μαζί σας για τα θέματα του Άλσους και του γηπέδου και επικρίνω τη στάση της Δημάρχου. Αυτό δε σημαίνει ότι την καταδικάζουμε για όλα. Είναι βασική αρχή της Δικαιοσύνης αυτή.
    Αν κάποιοι δημοτικοί χώροι είναι σε εγκατάλειψη, δε σημαίνει ότι οι καταλήψεις είναι η λύση για να συντηρηθούν. Δεν προκύπτει λογικά αυτό. Η λύση είναι απλά να συντηρηθούν και να αξιοποιηθούν από το Δήμο.
    Ο Δήμος μπορεί να έχει όφελος από τους χώρους που του ανήκουν. Οι καταλήψεις στερούν αυτή τη δυνατότητα. Αν αυτό το μοντέλο είναι ανεκτό από εσάς ή από κάποιους άλλους, δεν παύει να είναι παράνομο.
    Σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων N. 3463/2006 (ΦΕΚ Α 114/30.6.2006 - ΑΡΘΡΟ 185) "επιτρέπεται να παραχωρείται δωρεάν η χρήση ακινήτων σε άλλα νομικά πρόσωπα, που ασκούν αποκλειστικά και μόνον δραστηριότητα που είναι κοινωφελής ή προάγει τα τοπικά συμφέροντα"
    Η ομάδα που ζητάει το Δημοτικό χώρο δεν είναι νομικό πρόσωπο. Είναι μεγάλη αυτή η διαφορά. Δεν υπάρχει υπεύθυνος απέναντι στο νόμο αν συμβεί κάτι. Επομένως η Δήμαρχος δεν έχει το δικαίωμα της παραχώρησης, όπως και το Δ.Σ.
    Οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί που θέλουν να προσφέρουν κοινωνική βοήθεια, μπορούν να το κάνουν αυτό στον επαγγελματικό τους χώρο, παίρνοντας και όλη την ευθύνη. Χρειάζεται μόνο μια διαχείριση των αιτήσεων από εθελοντές.
    Για το ρυθμιστικό σχέδιο (σε ότι αφορά το Άλσος) συμφωνώ μαζί σας. Είναι επικίνδυνο και αντισυνταγματικό.
    Σχετικά με την κινητήρια δύναμη των νόμων, ατυχώς το ίδιο το ρυθμιστικό που αναφέρατε σας διαψεύδει! Τους νόμους τους αλλάζουν και τα μεγάλα συμφέροντα. Μερικές φορές βέβαια και οι πρωτοπόροι ενεργοί πολίτες.
    Μην έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη πάντως σε όποιον λέει ότι θέλει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Έχετε νομίζω αρκετή εμπειρία για να με αντιληφθείτε σε αυτό.
    Ελπίζω να ανταποκρίθηκα στο αίτημά σας. Δεν πειράζει αν διαφωνούμε σε μερικά. Εκτιμώ και το blog που έχετε και τον τρόπο που εκθέτετε τα γεγονότα. Καλή επιτυχία στις Εκλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ/η ανώνυμε/η φίλε/η, πράγματι είναι πιθανό να υπερβάλλω και τα συμπεράσματα μου να σας αδικούν. Αποδέχομαι ότι δεν ψηφίζετε Γαϊτανά, χωρίς να είναι μείζον ζήτημα σε σχέση με τη διάλογο που ανοίξαμε.
      Η δική μου τοποθέτηση έναντι της δικής σας, είχε να κάνει περισσότερο με την επισήμανση ότι εσείς όπως μου φαίνεται, είστε προσηλωμένος στο γράμμα του νόμου και όχι στην ουσία. Δηλαδή δίνετε πάση θυσία προτεραιότητα στην τήρηση του νόμου, ακόμη κι αν η παράβλεψη του μπορεί να σώσει ζωές. Με το γεγονός επίσης ότι παραβλέπατε άλλες πολύ σοβαρότερης σημασίας παραχωρήσεις, που μάλιστα δεν έχουν να κάνουν με κοινωνικές ανάγκες, αλλά με κέρδη επιχειρήσεων. Φυσικά εγώ δεν είπα, ούτε εννόησα ότι πρέπει να καταδικάσουμε τη Δήμαρχο για όλα. Αλλά για άλλες ή πολύ βαρύτερου χαρακτήρα παραχωρήσεις όπως αυτές που ανέφερα.
      Η αντιπαραβολή που έκανα ανάμεσα στην κατάληψη από συλλογικότητες που αξιοποιούν δημόσιο χώρο για να δημιουργήσουν, και στην εγκατάλειψη του ίδιου χώρου από το δημόσιο που διαφορετικά θα ήταν η τύχη του, είχε να κάνει με το ότι ήθελα να δείξω πως τελικά ότι δεν είναι νόμιμο, δεν είναι απαραίτητα αντικοινωνικό. Στις περιπτώσεις των καταλήψεων θα έλεγα ότι ισχύει το αντίθετο.
      Ειδικά στην πόλη μας, οι καταλήψεις της Στρούγκας και της Λαϊκής Συνέλευσης, θεωρώ ότι έχουν κρατήσει καθαρό ένα χώρο που διαφορετικά θα ήταν σκουπιδότοπος και τα κτίσματα θα είχαν καταρρεύσει. Έχουν δημιουργήσει και συνεχίζουν να δημιουργούν πολιτισμό. Έχουν σημαντικές πολιτικές παρεμβάσεις. Συμβιώνουν αρμονικά με την τοπική κοινωνία και σε μεγάλο βαθμό χαίρουν της εκτίμησης της.
      Είναι γνωστό εξάλλου ότι ο λόγος για τον οποίο αυτή η δημοτική περιουσία δεν έχει αξιοποιηθεί δεν είναι οι καταλήψεις. Αλλά ότι κανείς ως σήμερα δεν έχει βρει τα κονδύλια για να χτίσει εκεί το ΚΑΠΗ που ήταν και ο λόγος για τον οποίο αγοράστηκε ο χώρος. Προσωπικά αν επρόκειτο με καταλήψεις εγκαταλειμμένων δημόσιων κτιρίων που ρημάζουν, γίνονται στέκια ναρκομανών, ή κυριολεκτικά καταρρέουν, να έχουμε αποτελέσματα όπως αυτά των δικών μας καταλήψεων, ασυζητητί τις προτιμώ.
      (συνεχίζεται)

      Διαγραφή
    2. Σε ότι αφορά τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου, χωρίς να διαφωνούμε γενικά στον τύπο, κατά τη γνώμη μου δεν υφίσταται θέμα να συμβεί οτιδήποτε. Η φροντίδα και οι όροι για τη λειτουργία του, θα ορίζονται από τους ίδιους τους επιστήμονες. Δεν πρόκειται σε αυτά να γίνονται οποιουδήποτε χαρακτήρα επεμβάσεις ή οτιδήποτε συνιστά κίνδυνο ζωής. Η πρωτοβάθμια φροντίδα που μπορεί να προσφερθεί σε τέτοιες δομές, δεν αφήνει περιθώρια κινδύνων. Σε κάθε περίπτωση η μη λειτουργία τους, εκθέτει σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο τις ζωές εκείνων που το κράτος αφήνει χωρίς πρόσβαση, σε έστω στοιχειώδη υγειονομική περίθαλψη.
      Σχετικά με την κινητήρια δύναμη της αλλαγής των νόμων, έχω πάρει υπόψη μου την περίπτωση του Νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου, όπως επίσης και όλες τις άλλες αλλαγές νόμων που έχουν προηγηθεί και επιδεινώνουν δραματικά τους όρους ζωής μας. Θεωρώ ότι οι συσχετισμοί που διαμορφώνονται κάθε φορά μέσα στην κοινωνία, είναι αυτοί που καθορίζουν την κατεύθυνση που θα έχουν οι αλλαγές στους νόμους. Την περίοδο που διανύουμε η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας, είναι ηττημένη για να μη πω προδομένη ιδεολογικά και πολιτικά, και κάτω από διαρκείς εκβιασμούς και πλύση εγκεφάλου, βρίσκεται σε άτακτη υποχώρηση. Αυτό επιτρέπει στα μεγάλα συμφέροντα να αλλάζουν τους νόμους σε αντιδραστική κατεύθυνση. Η ανασύνταξη της κοινωνίας που αναπόφευκτα θα ακολουθήσει, θα ανατρέψει στη συνέχεια όσα σήμερα νομοθετούνται, αλλάζοντας εκ νέου τους νόμους στην αντίθετη κατεύθυνση. Είναι νομοτέλεια να συμβεί.
      Είναι προφανές ότι δεν έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όποιον δηλώνει ότι θέλει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Εξάλλου όλοι στο όνομα του κοινωνικού συνόλου θέλουν να… μας σώσουν. Εκτιμώ, επειδή το τελευταίο διάστημα μετέχω στη Λαϊκή Συνέλευση, και έχω την τύχη να γνωρίσω μερικούς από τους γιατρούς που θα συμμετέχουν στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο, ότι δεν πρόκειται ούτε για Μαυρογιαλούρους, ούτε για Καραμουρτζούνηδες…
      Θερμές ευχαριστίες έχω να πω για τη συμμετοχή σας στο διάλογο, και στην όποια συνέχεια αυτός μπορεί να έχει σε αυτό ή σε άλλο θέμα. Οι διαφωνίες είναι χρήσιμες, θεμιτές, αναγκαίες. Το καλύτερο είναι να μπορούμε μέσα από το διάλογο, να ακούγονται οι διαφορετικές απόψεις, και η κοινωνία να μπορεί ελεύθερα να τις κρίνει.
      Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και τις ευχές σας!
      Και να ξέρετε πως υπάρχει χώρος να εκφράσετε τις απόψεις σας και με άρθρα εφόσον το θελήσετε, χωρίς να είναι απαραίτητο να γνωριστούμε ή να γνωρίζω τα στοιχεία σας. Η επάρκεια επιχειρημάτων και η αξιοπρέπεια με την οποία παρουσιάζετε τις απόψεις σας, είναι υπεραρκετή για να φιλοξενηθούν!

      Διαγραφή