.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Στα σχολεία που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια για να κατασκευαστούν το 2014 δεν υπάρχει κανένα της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Για να μην υπάρχουν αυταπάτες... και άλλα προεκλογικά τρικ που στοχεύουν τις ψήφους των πολιτών, αναδημοσιεύω από τον ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής σε ποιους Δήμους και ποια σχολεία χρηματοδοτεί την κατασκευή τους για το 2014.


24 δημόσια σχολεία σε 10 δήμους της Αττικής θα αρχίσουν να κατασκευάζονται τους επόμενους μήνες Εκτύπωση


Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός:
  • Κοινωνική πολιτική δεν είναι μόνο η επιδοματική πολιτική
  • Χρηματοδοτούμε την κατασκευή 24 σχολείων με 40 εκ. ευρώ
  • Δρομολογούμε την εφαρμογή της τηλεματικής στη δημόσια συγκοινωνία με 5 εκ. ευρώ
  • Βελτιώνουμε τη ζωή των πολιτών με έργα

Στο τελικό στάδιο μπαίνει η διαδικασία κατασκευής 24 δημοσίων σχολείων σε 10 δήμους της Αττικής μέσω του προγράμματος JESSICA, στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Αττικής. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στα 130 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 45 εκ. καταβάλλονται από την Περιφέρεια Αττικής και τα υπόλοιπα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ελληνικές τράπεζες.
Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος εντάσσεται και η εφαρμογή συστήματος τηλεματικής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο οποίο η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει με 5 εκ. ευρώ.
Το Επενδυτικό Συμβούλιο JESSICA συνεδρίασε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, παρουσίατου Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκου Μαντζούφα, του κ. Φώτη Προβατά εκπροσώπου της ΚΕΔΕ, του κ. Γιάννη Λυπιρίδη εκπροσώπου του Υπουργείου Ανάπτυξης, των κ.κ. Παύλου Χειμωνιάδη και Γιάννη Αγαπητίδη, καθώς και του κ. Ηλία Παπαγεωργίου εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, εκπροσώπων των ελληνικών τραπεζών που μετέχουν στο πρόγραμμα και εκπροσώπων της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής, του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης και στελεχών της Περιφέρειας Αττικής.
Αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε:
«Κοινωνική πολιτική δεν είναι μόνο η επιδοματική πολιτική. Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί με 40 εκατομμύρια ευρώ το πρόγραμμα κατασκευής 24 σχολείων σε 10 δήμους της Αττικής για 6500 μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Το συνολικό πρόγραμμα, ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ελληνικές τράπεζες.
Χρειάστηκαν 2 χρόνια έντονων προσπαθειών της Περιφέρειας Αττικής και όλων των φορέων ώστε σε λίγους μήνες να αρχίσει η κατασκευή των σχολείων που αναμένεται να έχουν παραδοθεί σε 18 με 24 μήνες.
Με το ίδιο πρόγραμμα προωθούμε και την τηλεματική στις αστικές συγκοινωνίες, δηλαδή οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα, περιμένοντας στη στάση του λεωφορείου να γνωρίζουν την ακριβή ώρα που θα φθάσει το λεωφορείο.
Δρομολογούμε έργα προς όφελος του πολίτη με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.
Με έργο πάμε μπροστά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου