.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Μεγάλη και μακρά η κινητοποίηση που ξεκίνησαν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και η Ένωση Γονέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του 3ου Γυμνασίου (φωτογραφίες)





Προχτές πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών στο αμφιθέατρο του 3ου Λυκείου Φιλαδέλφειας. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων και του Συλλόγου Γονέων του 3ου Γυμνάσιου. 

Αιτία το γνωστό πλέον πρόβλημα με την έκθεση της Πολεοδομίας που εδώ και έξη μήνες έχει χαρακτηρίσει ετοιμόρροπο το κτίριο του σχολείου, και κρατήθηκε μυστική από τη Δήμαρχο και το επιτελείο της, αλλά και από τη Διευθύντρια του σχολείου. 

Ηχηρές οι απουσίες της Δημάρχου και οποιουδήποτε εκπροσώπου της διοίκησης ή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου! Μοναδική εξαίρεση από εκείνους που είχαν γνώση της έκθεσης, η διευθύντρια του σχολείου. Η οποία ισχυρίστηκε πως θεώρησε ότι ο Δήμος έκανε ένσταση στο περιθώριο των έξη ημερών που είχε δικαίωμα, και συνεπώς θα είχε αρθεί το επικίνδυνο. Ελλείψει των κυρίων υπευθύνων για την απόκρυψη και την αδιαφορία που επιδείχτηκε για τις ζωές των παιδιών, η διευθύντρια ήταν εκείνη που δέχτηκε την οργή των γονιών κυρίως. 

Η ανησυχία όλων μεγάλη για το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, αλλά και για το ποια θα είναι η εξέλιξη των γεγονότων, και πως θα λυθούν τα προβλήματα που ανακύπτουν από τη γνωστοποίηση της έκθεσης.

Αρχικά αποφασίστηκε να μιλήσουν οι παρευρισκόμενοι υποψήφιοι, αφού μιλήσουν οι υπόλοιποι. Ορισμένοι υποψήφιοι είχαν προγραμματισμένες εκδηλώσεις και αποχώρησαν γρήγορα. Έμειναν μέχρι το τέλος ο κ. Βασιλόπουλος και η κ. Γκούμα.

Η συζήτηση κατέληξε σε συγκεκριμένες κατά το δυνατό αποφάσεις, που κύριο χαρακτηριστικό έχουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να λυθεί οριστικά το πρόβλημα με την ανέγερση του νέου κτιρίου στο «φουγάρο». Θυμίζουμε πως υπάρχει άδεια οικοδομής από το 2012 χωρίς ο Δήμος να έχει κάνει οποιαδήποτε ενέργεια, και χωρίς να έχει ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους! 

Θυμίζουμε επίσης ότι σύμφωνα με επίμονες φήμες που κυκλοφορούν καιρό, ο χώρος αν και είναι ιδιοκτησία του ΟΣΚ, προορίζεται με τεχνάσματα να περάσει στα χέρια της ΑΕΚ για να κάνει δικές της εγκαταστάσεις. Και αυτή είναι η εξήγηση που δίνουν πολλοί στην ανεξήγητη σιωπή του Δήμου. Ότι δηλαδή αυτή η διοίκηση που ευθυγραμμίζεται πάντα με τις επιθυμίες της ΑΕΚ, αγνοώντας μόνιμα το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων της, μετά τις εκλογές θα ανεχτεί να μη γίνουν εκεί σχολεία. 

Για το λόγο αυτό αρκετές από τις ομιλίες, στάθηκαν στη καχυποψία για το πόρισμα της έκθεσης. Αλλά και για έναν άλλο. Ο άλλος είναι οι περίφημες συγχωνεύσεις σχολείων που ακόμη θέλουν να κάνουν η κυβέρνηση και η τρόικα, και το ενδεχόμενο το πόρισμα του ελέγχου να σχετίζεται με… την λογική και αναγκαία απομάκρυνση των μαθητών ώστε σε επόμενη φάση, να κλείσει το σχολείο.



















3 σχόλια:

  1. Η Ευτυχία Παπαλουκά πλέον ντύνεται και σαν ΣΥΡΙΖαία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει και αντίστοιχος σε αρσενικό. Ο κύριος που φοράει το γκριζόμαυρο τραπεζομάντηλο. Από κολαούζος του Σταύρου πριν τέσσερα χρόνια και μετά του Χάρη, εμβαπτίσθηκε κι αυτός στην κολυμβήθρα του συριζα και τώρα πουλά αριστεριλίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλος ο πόνος σου αδελφέ μου... Τώρα που σου έβαλε χέρι ο διαχειριστής δεν γράφεις όνομα, περιγράφεις...
      Δεν είχα καμιά συμπάθεια πολιτική ή άλλη για τον συγκεκριμένο, αλλά δεν καταλαβαίνεις ότι η μανία σου είναι τέτοια που γίνεται ενοχλητική και δημιουργείς συναισθήματα συμπάθειας για το πρόσωπο του;
      Αν θέλεις συνέχισε αλλά μάθε ότι η επιμονή μερικές φορές φέρνει αντίθετα αποτελέσματα...

      Διαγραφή