.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο... βασίλειο της Δανιμαρκίας



Ομολογουμένως πολλά από αυτά που έχουμε δει στην πόλη τριάμισι χρόνια, δεν τα έχουμε δει ποτέ! Κι αν κάποτε μας έλεγε κάποιος ότι θα συνέβαιναν, ασφαλώς θα τον χαρακτηρίζαμε στην καλύτερη περίπτωση, ευφάνταστο. 


Όπως είναι ήδη γνωστό η Δήμαρχος και όχι μόνο, κράτησε μυστική την έκθεση της Πολεοδομίας που χαρακτηρίζει ετοιμόρροπο το κτίριο του 3ου Γυμνάσιου. Εκτός από αυτό όμως δεν έκανε και τίποτε άλλο από αυτά που υποδείκνυε η έκθεση. Δηλαδή άμεσες επισκευές(υποστυλώσεις)  για την ασφάλεια, επισκευές για τη στήριξη, ή ένσταση για το αποτέλεσμα του πορίσματος, ή εκκένωση του κτίσματος εντός 60 ημερών! 





Ούτε προχώρησε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια όπως για παράδειγμα να καλέσει το ΤΕΕ για να κάνει έλεγχο, ή άλλο φορέα όπως π.χ. ο ΟΑΣΠ που έχουν εξειδικευμένους μηχανικούς στον έλεγχο και την εκτίμηση της αντοχής των κτιρίων. 

Αυτή η αδιανόητη απραξία, αφορά 230 μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, άλλους εργαζόμενους στο κτίριο, τους γονείς που μπορεί να βρισκόντουσαν για ενημέρωση κλπ. Ασφαλώς πρόκειται για τον ορισμό της απόλυτης ανευθυνότητας! Ανευθυνότητα που γίνεται εγκληματική, δεδομένου ότι έκανε έγγραφο στη συνέχεια ζητώντας την άρση του χαρακτηρισμού ως ετοιμόρροπου, με το αιτιολογικό ότι υπάρχει οικοδομική άδεια για την κατασκευή νέου κτιρίου! Άδεια την οποία επίσης κράτησε μυστική μέχρι τη στιγμή που η Ένωση Γονέων αναζητώντας λύση στο κτιριακό, ανακάλυψε ότι υφίσταται από το 2012!

Με το που έγινε γνωστή η έκθεση αναστατώθηκαν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές. Την επομένη, δηλαδή χτες, όπως είχαν αποφασίσει θα κατέβαιναν με πορεία στο Δημαρχείο της Χαλκηδόνας, όπου θα συνεδρίαζε η Σχολική Επιτροπή.  

Η Δήμαρχος προχώρησε σε μια σύσκεψη που αποτελούνταν από τους Αντιδημάρχους κ. Καραβία και κ. Χατζηδάκη, το Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, τον πριν μέρες παραιτηθέντα λόγω υποψηφιότητας Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Ταυρόπουλο, τη νέα Πρόεδρο κ. Καβακοπούλου, τον Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων κ. Κωνσταντινίδη, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του 3ου Γυμνάσιου κ. Γώγου, τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Κέκου, και ίσως κάποιους ακόμη που μου διέφυγαν. Το εκπληκτικό είναι πως η σύσκεψη έγινε με την παρουσία ανώτερου τοπικού αξιωματικού της Αστυνομίας! Αστυνομικού έξω από την πόρτα του γραφείου της σύσκεψης, και άλλου αστυνομικού στην κεντρική είσοδο του Δημαρχείου! Η οποία είχε εντολή να ελέγχει αυτούς που έμπαιναν μέσα, και να επιτρέπει την είσοδο μόνο σε όσους πήγαιναν για κάποια δουλειά. 





Αρνήθηκε την παρουσία ακόμη και των παριστάμενων Δημοτικών Συμβούλων που δεν ανήκαν στην παράταξη της! Έτσι έμειναν εκτός οι «τρομοκράτες» Δημοτικοί Σύμβουλοι. 

Κάποια στιγμή έληξε η σύσκεψη και βγήκε ο αξιωματικός έξω προφανώς για να ελέγξει αυτοπροσώπως ότι δεν υπάρχει απειλή για τη Δήμαρχο. Λίγο μετά ακολούθησε βιαστικά η ίδια, προτιμώντας να αποχωρήσει από τις σκάλες αντί να περιμένει το ασανσέρ κοντά σε ενοχλητικούς πολίτες, γονείς και Συμβούλους.







Ακολούθησε συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής, για την οποία η Πρόεδρος κ. Καβακοπούλου ανακοίνωσε πως είναι ανοιχτή να την παρακολουθήσει όποιος θέλει. Χρειάζεται να κάνουμε μνεία σε κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Αλλά βεβαίως η κ. Καβακοπούλου όπως δήλωσε ενώπιον της Σχολικής Επιτροπής στη συνέχεια, ούτε εκείνη γνώριζε την έκθεση της Πολεοδομίας. 

Είναι από γελοίο ως τραγικό, να απασχολούνται ένας ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας, δυο αστυνομικοί και τουλάχιστον ένα περιπολικό, για να προστατεύσουν μια λίαν επιεικώς ανεπαρκέστατη Δήμαρχο, η οποία κινδυνεύει μόνο από τους φόβους της. Όση ενάργεια της λείπει από τα καθήκοντα της ως Δημάρχου, τόση έχει όταν πρόκειται για την «προστασία» από τους φόβους της.

Τελικά η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε γιατί δεν υπήρχε απαρτία. Προφανώς φοβήθηκαν κι άλλοι και δεν προσήλθαν. Ωστόσο έγινε ουσιαστική συζήτηση και με την καλή διάθεση γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών, φάνηκε να δρομολογούνται κάποιες προσωρινές λύσεις μέχρι και τις εξετάσεις.

Στην έναρξη της συνεδρίασης η Διευθύντρια του Σχολείου, ζήτησε να μάθει εγγράφως ποιος είναι ιδιοκτήτης του σχολείου. Γιατί όπως είπε, στη σύσκεψη που προηγήθηκε, επιχειρήθηκε να της αποδοθούν ευθύνες, και κατά το νόμο αυτές ανήκουν στον ιδιοκτήτη του σχολείου. Ευθύνες που όπως πρόσθεσε είναι και ποινικές. 

Η απάντηση της κ. Καβακοπούλου ήταν πως ιδιοκτήτης είναι ο ΟΣΚ. Η κ. Κέκου αντέτεινε ότι είναι ο Δήμος από τον «Καλικράτη» και μετά, καθώς πλέον ο ΟΣΚ δεν υφίσταται και στη θέση του μετά ένα διάδοχο σχήμα, υπάρχει ένας ιδιωτικός φορέας με τη μορφή Α.Ε. ο οποίος είναι αδύνατο να είναι ιδιοκτήτης. 

Λίγο μετά ο παραιτηθείς Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Ταυρόπουλος συνεπικουρούμενος από την Αντιδήμαρχο κ. Χατζηδάκη, επέρριψαν ευθύνες στην Διευθύντρια του σχολείου λέγοντας της: «αφού ήξερες ότι το σχολείο είναι επικίνδυνο γιατί ζήτησες να σου βάλουμε ερκοντίσιον στο γραφείο;». 

Φυσικά σύντομα παραιτήθηκαν της προσπάθειας, καθώς όλοι τους αντέτειναν, ότι αφού και αυτοί γνώριζαν γιατί τοποθέτησαν το μηχάνημα στο γραφείο;

Παριστάμενος μηχανικός στη συνεδρίαση που ήρθε σαν τεχνικός σύμβουλος των Γονέων, είπε ότι πρέπει να κληθεί το ΤΕΕ το οποίο να κάνει ολοκληρωμένο έλεγχο και να αποφανθεί.
 
Τελικά όλες σχεδόν οι προτάσεις που ακούστηκαν ενσωματώθηκαν ως εναλλακτικές, σε ένα κείμενο που πιθανά θα γινόταν σήμερα απόφαση με τη συγκατάθεση των απόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου