.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Έξω ο φασισμός κι οι υπάλληλοι του από την πόλη!



Ήταν προγραμματισμένη για χτες στο Πνευματικό Κέντρο, η συζήτηση στην οποία είχε δημοσίως καλέσει Πρωτοβουλία κατοίκων, με θέμα την υπεράσπιση του άλσους και της πόλης μας. 

Η αίθουσα που θα γινόταν η συζήτηση, από νωρίς είχε γεμίσει από φανατικούς οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι ήταν επίσης έξω από αυτήν, και έξω από το κτίριο. Εντός της αίθουσας, κάπνιζαν, έπιναν, όχι απαραίτητα νερό, απειλούσαν, έβριζαν όποιον εξέφραζε διαφορετική άποψη, φώναξαν τα γνωστά συνθήματα, και τέλος ανέβηκαν στην έδρα διακόπτοντας τον ομιλητή, αναποδογυρίζοντας το τραπέζι, σκορπώντας τα χαρτιά της εισήγησης και διαλύοντας οριστικά την εκδήλωση. Στο φινάλε της οργανωμένης υποδειγματικής φασιστικής παράστασης-επιβολής που έδωσαν, με στεντόρεια φωνή αρχηγοί τους φώναζαν πως το γήπεδο θα γίνει, κι όποιος αντισταθεί θα τους βρει μπροστά τους. Λες κι αν γίνει δε θα τους βρίσκει καθημερινά πλέον μπροστά τους. 

Οι οπαδοί ήταν από κάθε γωνιά της Αττικής, όχι μόνο γιατί προέκυπτε από τα μπλουζάκια που φορούσαν, αλλά και γιατί το δήλωναν. Και δε δήλωναν μόνο αυτό. Δήλωναν σε κάθε ευκαιρία προσωπικής «συζήτησης» ακόμη και με γυναίκες συμπολίτισσες μας τι… θα κάνουν σε όλους μας. Και όλα όσα έγραψαν σε σχόλια στο θέμα της «Αλήθειας», ακούστηκαν κι εκεί μέσα. Καλούσαν να φύγουμε από την πόλη, ότι αν θέλουν θα γκρεμίσουν και τα σπίτια μας για να τα κάνουν γήπεδο, κι ότι άλλο χωράει ο νους του κάθε οπαδού… Ακόμη και το άλσος είπαν θα κάψουν αν δε γίνει το γήπεδο! Ενώ εκτόξευσαν και μερικά μπουκάλια προς τον ομιλητή την ώρα που τον διέκοπταν οριστικά.

Στη συνέχεια όταν αποφάσισαν ότι η επιχείρηση τρομοκράτησης έφτασε στο τέλος της, οι αρχηγοί έδωσαν εντολή αποχώρησης υποχρεώνοντας και όσους κατοίκους παραβρέθηκαν να αποχωρήσουν. Στην πόρτα περίμεναν κάποιοι με βλέμμα αγριεμένου δεσμοφύλακα σε καταναγκαστικά έργα, να φύγουν όλοι και τότε αποχώρησαν. Ήθελαν προφανώς να διασφαλίσουν ότι μετά την αποχώρηση τους, δε θα συνεχιστεί η συζήτηση.

Στη χτεσινή επιχείρηση τρομοκράτησης των κατοίκων, σε αρκετές περιπτώσεις ήταν τα ίδια πρόσωπα που άσκησαν ανάλογη πίεση και στους Δημοτικούς Συμβούλους στο πρόσφατο παρελθόν. Αλλά και την τελευταία Παρασκευή. Όταν έκαναν την αντισυγκέντρωση την ώρα της συγκέντρωσης του τότε υποψήφιου, και τελικά εκλεγέντος Δημάρχου μας. Ίσως οι νέες θέσεις εργασίας που... θα φέρει το γήπεδο, είναι γι΄ αυτούς...

Η σχέση μεταξύ οργανωμένων φανατικών οπαδών και αφεντικών των ομάδων είναι γνωστή από δεκαετίες. Οι λόγοι που τους χρησιμοποιούν και οι μέθοδοι που τους αξιοποιούν, είναι γνωστοί. Στην πόλη μας το τελευταίο διάστημα για δεύτερη περίοδο, μετά εκείνη της εποχής Γρανίτσα με Γρετζελιά Δήμαρχο, χρησιμοποιούνται ως δυνάμεις καταστολής ενάντια σε κάθε Δημοτικό Σύμβουλο, πρόσωπο ή συλλογικότητα που εκφράζει αντίθετη άποψη από εκείνη του αφεντικού…

Στη νέα περίοδο έχουμε κατ΄ αναλογία το δίδυμο Μελισσανίδη στην ΑΕΚ, Γαϊτανά στο Δήμο, και τώρα Βασιλόπουλο που αναλαμβάνει καθήκοντα από Σεπτέμβρη. Αλλά βεβαίως έχουμε και άλλους έξη υποψήφιους Δημάρχους και τις παρατάξεις τους. Όπως επίσης κόμματα και πάσης φύσεως Συλλόγους φορείς και συλλογικότητες. Θα αναμένω τις αντιδράσεις τους, και θα επανέλθω. Και πραγματικά θα αναμένω, γιατί οι ψίθυροι περίσσεψαν. Πλέον πρέπει να ακουστούν φωνές! Πριν η χτεσινή πραγματικότητα γίνει καθημερινότητα. 

Ο φασισμός εκτός από ιδεολογία είναι και πράξη. Γενικά αυτό που μου έμαθε η ζωή, είναι να εκτιμώ και να κρίνω πράξεις κι όχι λόγια. Οι πράξεις λοιπόν στις οποίες προβαίνουν τα οπαδικά ΜΑΤ της ΑΕΚ σε βάρος των πολιτών αυτή τη φορά, είναι ξεκάθαρα φασιστικής έμπνευσης! Είτε πιστεύουν ή ισχυρίζονται ότι ανήκουν στην όποια αριστερά, είτε στην όποια ακροδεξιά.


Οφείλουν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ που δεν ταυτίζουν τη ζωή τους με συμφέροντα, να τοποθετηθούν απέναντι στο φαινόμενο που εξελίσσεται. Γιατί αύριο θα έρθει η σειρά τους…



Αν υπάρχει ένα χρήσιμο συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί από αυτή τη νέα έμπρακτη έκφραση φασισμού στην πόλη μας, είναι ότι η πόλη μπαίνει σε μια νέα πρωτόγνωρη φάση της ζωής της. Σύντομα θα έχει κάθε λόγο να συγκρίνεται ή και να αδελφοποιηθεί με το Παλέρμο της Σικελίας. Κι εκεί είναι γνωστό ότι… όλα κυλούν ομαλά, αλλά είναι γνωστό ποιος είναι το αφεντικό της πόλης, και πως οι υποτακτικοί του ασκούν την εξουσία του.

Συζητώντας με τους συμπολίτες μου εδώ και καιρό, αλλά και χτες, η διαπίστωση είναι πως κανείς δε θέλει νταβατζήδες στο κεφάλι του. Επομένως απομένει αυτό, να βρεθεί τρόπος να εκφραστεί, και ασφαλώς θα εκφραστεί…

Σε όλη αυτή την επέλαση από επιχειρηματικά συμφέροντα και τα ενεργούμενα τους που γίνεται στην πόλη μας, μεγάλη ευθύνη αν και σχετικά διαφορετική σε κάποιες περιπτώσεις, έχουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Τα οποία μπορούν να «συγκρούονται» με τα συμφέροντα και την οικονομική ολιγαρχία γενικά, οποτεδήποτε φραστικά, αλλά στην περίπτωση μας τουλάχιστον δεν τολμούν να ψελλίσουν έστω και το όνομα Μελισσανίδης! 

Υπάρχουν ανατροπές και «ανατροπές». Αυτές που ζούμε είναι οι δεύτερες. Γιατί αν ίσχυαν οι πρώτες, αυτό θα είχε εκφραστεί στις πρόσφατες εκλογές στο δήμο μας, αλλά και σε αγώνες για την αποτροπή όσων σχεδιάζονται να συμβούν σε βάρος της πόλης και των κατοίκων της.

Ποτέ δεν είναι αργά να διαπιστώσουμε, πάντα στην πράξη, με ποια πλευρά είναι καθένας…

1 σχόλιο:

  1. Το πρόβλημα είναι ότι ο καθένας οχυρώνεται στην μικροομάδα και στα μικροσυμφέροντά του. Και κυριολεκτικά, κυνηγώντας το δένδρο σαν χαμένα κοπρόσκυλα, θα χάσουμε το δάσος. Το χάνουμε το δάσος. Ή μήπως το χάσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή