.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την χτεσινή αντιφασιστική διαδήλωση στον Κολωνό.

Με μια μαζική, αποφασιστική και δυναμική διαδήλωση το αντιφασιστικό κίνημα απάντησε σήμερα στην προεκλογική φασιστική φιέστα που έστησαν οι νεοναζί χρυσαυγήτες δολοφόνοι στον Κολωνό. Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά, η ΚΕΕΡΦΑ, η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, η Λαϊκή Συνέλευση Σεπολίων – Κολωνού, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών "Ο Αριστοτέλης", η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντιφασίστες και αντιφασίστριες από όλη την Αθήνα έδωσαν το μαχητικό παρόν στον σταθμό του Μετρό στα Σεπόλια στις 5μμ σήμερα.


Η ναζιστική συμμορία επιχείρησε να εκμεταλλευτεί τις εκλογές για να βγει από το περιθώριο στο οποίο την έβαλε το αντιφασιστικό κίνημα με τις κινητοποιήσεις του. Και στην προσπάθεια τους αυτή οι φασίστες είχαν και πάλι την υποστήριξη της αστυνομίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής σχημάτισαν ασπίδα προστασίας γύρω από την χρυσαυγήτικη φιέστα και κτύπησαν τους αντιφασίστες διαδηλωτές που ήθελαν να διαδηλώσουν την αποφασιστικότατα τους να πετάξουν του φασίστες έξω από τον Κολωνό και από κάθε άλλη γειτονιά.
Η διαχρονική προστασία της αστυνομίας στους φασίστες καθώς και οι σχέσεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής με το στενό περιβάλλον του Σαμαρά δείχνουν πόσο βαθιά είναι η σχέση της Χα με τις δυνάμεις της εξουσίας και άρα πόσο τεράστιο λάθος είναι η τακτική του «συνταγματικού τόξου», που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Η τακτική της συνεργασίας με τις δυνάμεις του μαύρου κυβερνητικού μετώπου, που αναθέτει την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής στους ίδιους τους προστάτες της. και που για καιροσκοπικούς και εκλογικούς λόγους μπορεί με ανεύθυνο τρόπο να εμφανίζει το φασιστικό μόρφωμα σαν «ρυθμιστή» του Β γύρου, καλλιεργώντας σοβαρότατες συγχύσεις σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζονται οι φασίστες.

Αντίθετα, οι αγώνες της αριστεράς και του αντιφασιστικού κινήματος το προηγούμενο χρονικό διάστημα (έστω και χωρίς την παρουσία ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ όπως σήμερα) κατάφεραν ένα ισχυρό χτύπημα στην εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής κι ανάγκασαν το κράτος και την κυβέρνηση να κινήσουν εναντίον τους το δικαστικό μηχανισμό. Μόνο ένα ισχυρό εργατικό και λαϊκό κίνημα μπορεί να απομονώσει και να χτυπήσει στη ρίζα του το φασιστικό φαινόμενο.


Καταγγέλλουμε την αστυνομική προστασία που για άλλη μια φορά παρασχέθηκε στου φασίστες.

Καταγγέλλουμε την βία της αστυνομία προς τους αντιφασίστες διαδηλωτές.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο στους δολοφόνους να ανασυνταχτούν και να επιβάλουν με τον τρόμο και τη βία την πολιτική των αφεντικών στις γειτονιές μας.

Τώρα είναι η ώρα για ένα μέτωπο ρήξης και ανατροπής της επίθεσης του μαύρου μετώπου κεφαλαίου - κυβέρνησης - ΕΕ -ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου