.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Λάβαμε από το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Παπανικολάου, και δημοσιεύουμε άρθρο του για το ζήτημα του γηπέδου ενόψει δεύτερης Κυριακής.



ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ 2010 ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ

Φίλες και φίλοι.

Πριντέσσερα χρόνια,σε δημόσια τοποθέτησή μου έγραφα τα εξής:

«Ξεκινώ με την παρέμβαση μου αυτή, δηλώνοντας ότι δεν διεκδικώ τον τίτλο του φανατικότερου ΑΕΚτζή. Διεκδικώ όμως την ιδιότητα ενός φιλάθλου που νοιάζεται για την ομάδα αυτή. Σκεπτόμενος την προσωπική μου παρουσία κοντά στην ομάδα, από την πρώτη φορά (που μπορώ να φέρω στο μυαλό μου) και ήταν στο αλησμόνητο παιχνίδι με την QPR στη θύρα 21, μέχρι τα ταξίδια στο εξωτερικό έως και σήμερα, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι μόνο ιδεολογικοί λόγοι με κράτησαν οπαδό αυτής της ομάδας. Μέσα σε παραπάνω από 30 χρόνια, λίγα πρωταθλήματα, ακόμα λιγότερα κύπελλα και πολλές, μα πάρα πολλές πίκρες, δεν εξηγείται διαφορετικά.
 
Η παρέμβασή μου μετά από περισσότερα από 30 χρόνια, με την ιδιότητα πλέον του Αντιδημάρχου της Νέας Χαλκηδόνας, γίνεται γιατί πραγματικά πιστεύω ότι εάν θέλουμε να δούμε την ΑΕΚ ψηλά (και ψηλά για μένα δεν σημαίνει πρωτάθλημα, αλλά αξιοπρέπεια), πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να λυθεί το γηπεδικό ζήτημα. Το ζήτημα αυτό εγώ θα το αντιμετωπίσω απλοϊκά, γιατί κατά τη γνώμη μου είναι ένα απλό ζήτημα που έγινε πολύπλοκο, πρώτον από τις αλχημείες Γρανίτσα και δεύτερον από το γεγονός ότι μέχρι σήμερα κανένας (πλην ελαχίστων) δεν εμφανίστηκε στην ΑΕΚ για να την βοηθήσει, αλλά για να ζήσει το προσωπικό του ταξίδι στον κόσμο της δημοσιότητας και της εύκολης απόκτησης κερδών. Ήταν κάτι σαν reality τηλεπαιχνίδι. Το nexttopmodel της προεδρίας της ΑΕΚ με χαμηλή, πολύ χαμηλή τηλεθέαση.
 
Επειδή όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και βεβαίως δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε, θα ήθελα να μιλήσουμε λίγο για το μέλλον. Όπως ακούγεται σήμερα το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια θα κοστίσει περί τα 80 εκατ. Ευρώ. Με έναν ακόμα, απλό, δικό μου υπολογισμό και με δεδομένο ότι το γήπεδο αυτό θα είναι (πάντα με βάση τα νόμιμα) περίπου 25 χιλ. θέσεων, εκτιμώ ότι ο επενδυτής θα κάνει απόσβεση σε 7 έως 10 χρόνια (πάντα με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα αξιοποίησης του χώρου). Δεν μου φαίνεται και τόσο άσχημη ως επένδυση. Το μόνο που της λείπει πιστεύω είναι η καλή πρόθεση από όλους. Επενδυτές, αθλητικούς και πολιτικούς παράγοντες και οργανωμένους οπαδούς.
 
Ας αναλογιστούμε όμως ότι όλοι έχουν να κερδίσουν από αυτό. Ας μην ξεχνάμε ότι η Νέα Φιλαδέλφεια είναι γνωστή στο πανελλήνιο, και πέρα από αυτό, από την ΑΕΚ και μόνο από αυτή. Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε 15 μέρες η πόλη γινόταν γιορτινή, όταν κάθε γειτονιά της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας ζούσε στους ρυθμούς ακόμα και των εύκολων παιχνιδιών. Ας μην ξεχνάμε ότι και ο Αύγουστος είχε την ομορφιά του στη Νέα Φιλαδέλφεια όταν τα παιχνίδια προετοιμασίας σχολιαζόταν στα καφενεία της περιοχής. Ας μην ξεχνάμε ότι η καρδιά τη ς τοπικής αγοράς χτυπούσε σε ρυθμούς ΑΕΚ. Κι αν μιλάμε για δύο Κυριακές και μία Τετάρτη προβληματικού parking, εγώ προσωπικά τα θυσιάζω για να δω ξανά ΑΕΚτζίδες να ξεπροβάλλουν από τα τέσσερα σημαία του ορίζοντα για να ¨προσκυνήσουν στο ναό¨.
Γνωρίζοντας ότι πολλοί από τους δημάρχους των γειτονικών δήμων, διακατέχονται από ΑΕΚτζίδικα αισθήματα, πιστεύω ότι αυτοί πρώτοι πρέπει να σηκώσουν το βάρος και από πίσω όλοι οι αγνοί ΑΕΚτζίδες, να κάνουμε μία ύστατη προσπάθεια για να αποκτήσει η ομάδα μας ξανά το σπίτι της.»

Αυτά είχα γράψει,φίλες και φίλοι, στον τοπικό τύπο τον Ιανουάριο του 2010, ως αντιδήμαρχος της, τότε, Νέας Χαλκηδόνας. Τα ίδια, είναι σήμερα επίκαιρα περισσότερο από ποτέ, με κάποια όμως νέα δεδομένα.

Βρέθηκε επιτέλους, στο πρόσωπο του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο άνθρωπος που θα βάλει ή θα εξασφαλίσει το σημαντικό ποσό για την ανέγερση του νέου γηπέδου. Αυτός αναλαμβάνει το κόστος της επένδυσης και ουσιαστικά το μόνο που ζήτησε και είναι αρμοδιότητα του δήμου μας, είναι η μεταφορά του κέντρου μεταφόρτωσης απορριμμάτων από το άλσος. Μεταφορά που αποτελεί πάγια επιθυμία και όλων των δημοτικών παρατάξεων εδώ και πολλά χρόνια. Πρέπει  να γίνουν και  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (να εφαρμοστεί, δηλαδή,μια από τις τρεις  λύσεις, της ομόφωνα εγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης του δήμου μας), αλλά αυτές είναι ουσιαστικά για την ανακούφιση του κυκλοφοριακού φόρτου που θα προκαλέσει η κατασκευή και λειτουργία του γηπέδου και είναι ευνόητο ότι πρέπει να εφαρμοστεί. Το κόστος εφαρμογής πρέπει να το αναλάβει η ΑΕΚ, να ενταχθεί δηλαδή στο κόστος κατασκευής του γηπέδου ή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Το άλλο νέο δεδομένο είναι ότι βρισκόμαστε πλέον στο μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα και η κατασκευή του γηπέδου δεν είναι μόνο ζήτημα της ΑΕΚ αλλά και της πόλης μας. Θα συμβάλει σημαντικά τόσο στην ανάπτυξη της περιοχής, θα προσελκύσει κόσμο από όλη την Ελλάδα και το σημαντικότερο, θα προσφέρει πολλές θέσεις εργασίας σε άνεργους συνδημότες μας.

Περιμένω,και από τον Άρη Βασιλόπουλο και τη «Δύναμη Πολιτών» να γίνει σαφέστερος για τον τρόπο διαχείρισης του μεγάλου, κατά τη γνώμη μου, αυτού ζητήματος που θα επηρεάσει την πορεία της πόλης μας στις επόμενες δεκαετίες.

Δεν υποτιμώ άλλα θέματα που τέθηκαν την προεκλογική περίοδο. Τεράστιο ζήτημα αποτελεί η  
άσκηση κοινωνικής πολιτικής, στο οποίο όμως συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις. Πιστεύω, εν κατακλείδι, ότι προτεραιότητα που θα δώσει η κάθε διοίκηση στην κατασκευή των πεζοδρομίων ή των παρτεριών, υπολείπεται σπουδαιότητας σε σχέση με αυτό το μείζον για την πορεία της πόλης μας θέμα.

Μακριά από εμένα κάθε προσπάθεια που θα γίνει, από οποιονδήποτε, ώστε να εκμεταλλευτεί εκλογικά τους προβληματισμούς μου. Απλά περιμένω κι εγώ τις απαντήσεις που θα με βοηθήσουν να πάρω τις αποφάσεις μου.

Νέα Φιλαδέλφεια 22/5/2014
Με τιμή
Νίκος Παπανικολάου
Δημοτικός Σύμβουλος
Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας

1 σχόλιο:

  1. Κι εμείς περιμένουμε να μας πεις γιατί επέλεξες να πας με τον Κόντο και όχι με τον Γεωργαμλή. Μήπως γιατί ο Χάρης δεν σε ήθελε ούτε ζωγραφιστό, επειδή είστε ακριβώς ίδιοι; Όταν λοιπόν ο Χάρης την πάτησε και η Γαϊτανά βούλιαζε και με την δική σου βοήθεια, φρόντισες να μπεις σε άλλη βάρκα για να σωθείς. Και τα κατάφερες, μαγκιά σου. Είσαι επίσημα πλέον ο δεινόσαυρος της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, παρά το νεαρό της ηλικίας σου. Το ότι τώρα θα πάρεις ανταλλάγματα από τον Γεωργαμλή και βέβαια θα αφήσεις πίσω αυτούς τους βλάκες του ζούμε μαζί, που άνοιξαν την Κερκόπορτα βάζοντάς σε μέσα και βρέθηκαν στην τέταρτη θέση, γιατί όλος ο κόσμος τους χτυπούσε επειδή σε αγκάλιασαν, είναι δεδομένο. Βιάστηκες κιόλας να το δείξεις, γιατί είσαι και αχόρταγο παιδί. Προχώρα γερά με τσαμπουκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή