.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Μια διαφορετική ανάλυση για τις εκλογές στη Νέα Φιλαδέλφεια

 Αναδημοσίευση από το αεκ365

Από έναν Ενωσίτη κάτοικο της πόλης


Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή. Τα στοιχεία του αγαπητού Ενωσίτη αναγνώστη είναι στην διάθεση μας:

Αγαπητό ΑΕΚ365 είμαι ένας ένθερμος Αεκτζής, κοντά στα 50 και  σου γράφω αυτή την επιστολή παίρνοντας αφορμή από τις πρόσφατες εκλογές στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Τις τελευταίες μέρες λοιπόν, έχει παρατηρηθεί μια γενικευμένη  επίθεση από ποικίλους φορείς, μέσα επικοινωνίας, ανώνυμους και επώνυμους Αεκτζήδες  προς τους απλούς φιλάθλους της ομάδας μας που ψήφισαν στην Φιλαδέλφεια, κατηγορώντας τους ότι αυτοί ευθύνονται για το αποτέλεσμα των εκλογών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κατασκευή του γηπέδου. Επέτρεψε μου να σου πω ότι αυτό είναι μια μεγάλη πλάνη καθώς τα αδέλφια μας στη φιλαδέλφεια ψήφισαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία με βάση το Αεκτζίδικο συναίσθημα και την κατασκευή του γηπέδου. Αλλού πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες για το αποτέλεσμα και κυρίως στο τι έκανε ή δεν έκανε η διοίκηση,  αλλά και η στάση διαφόρων παραγόντων θεσμικών ή μη που έχουν λόγο στα τεκταινόμενα της ομάδας μας.


Και εξηγώ:

1) στο κομμάτι της Αεκτζίδικης ψήφου των πολιτών υπέρ του γηπέδου, αυτό είναι ξεκάθαρο με μια-δυο μαθηματικές πράξεις. Στο Δήμο ψήφισαν περίπου 18.000 άτομα. Αν αφαιρέσεις το γυναικείο πληθυσμό που δεν είναι φίλαθλοι μένουν 9000. Αν υποθέσεις οτι Αεκτζήδες έιναι το 60%, μένουν 5000. Απ' αυτούς λοιπόν η συντριπτική πλειοψηφία ψήφισε Γεωργαμλή στο δεύτερο γύρο για να φτάσει από τις 2000 ψήφους του πρώτου γύρου, στις 8000 δευτέρου γύρου. Σ΄αυτό το συμπέρασμα δεν είναι εύκολο να καταλήξει κανείς παρά μόνο αν γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις της πόλης. Όπως για παράδειγμα την φανερή εμπλοκή Τομπούλογλου στις εκλογές ο οποίος έχει μόνο ορκισμένους φίλους και ορκισμένους εχθρούς μετά την υπόθεση του περασμένου Δεκεμβρίου. Οι ορκισμένοι φίλοι του τον ψήφισαν και την πρώτη και την δεύτερη Κυριακή. Οι υπόλοιποι της δεύτερης, πλην των Αεκτζήδων που είχαν πρώτη προτεραιότητα το γήπεδο, γύρισαν την πλάτη στον Κόκο ελέω Τομπούλογλου.

2) στους 13000, ας τους πούμε αδιάφορους ή καλύτερα ανθρώπους που δεν ήταν το γήπεδο πρώτη προτεραιότητα της ζωής τους,  έπρεπε να στραφεί κάθε προσπάθεια προσέγγισης και δυστυχώς εκεί έγιναν εγκληματικά επικοινωνιακά λάθη μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής καθώς επικράτησε μια απίστευτη ψυχολογική πίεση που πλησίαζε την τρομοκρατία, με κορυφαίο λάθος, αυτό του συλλαλητηρίου της Παρασκευής που προκάλεσε το κοινό αίσθημα των ουδέτερων βλέποντας έναν υποψήφιο της πόλης τους να κάνει την ομιλία του με την προστασία των ματ και σε απόσταση 300 μέτρων, 4000 άνθρωποι έτοιμοι να τον κατασπαράξουν. Και αν στην συγκέντρωση του βασιλόπουλου ήταν μόνο 200, στα καφέ της  πλατείας ήταν 1000 που αυθόρμητα εκείνη τη στιγμή, όπως πάντα συμβαίνει τάχθηκαν με τον αδύναμο.

3) στο τι έκανε ή τι δεν έκανε η επίσημη Αεκ, εκεί θα έπρεπε να έχει πιο ξεκάθαρη θέση. Εάν την ενδιέφεραν οι εκλογές έπρεπε να μην επιτρέψει σε θεσμικούς της, όπως παλαίμαχοι, παράγοντες κλπ να διασπαστούν σε διάφορους συνδυασμούς, να εμποδίσει τον Κόκο στο να εμπλακεί με τον Τομπούλογλου, και να δώσει γραμμή επίσημα ή ανεπίσήμα στήριξης ενός συνδυασμού. Εάν δεν την ενδιέφεραν οι εκλογές έπρεπε να αποτρέψει τότε και τους οργανωμένους από το να εμπλακούν αυτοί στις εκλογές.

4) και τέλος  η ζημιά που έχει κάνει στη ΑΕΚ η πρών δήμαρχος Ευτυχία Γαιτανά τον τελευταίο χρόνο η οποία προσπάθησε να εκμεταλευτεί την ΑΕΚ προκειμένου να ωφεληθεί πολιτικά η ίδια. Και επειδή αυτό δεν το κατάφερε με την επίσημη ΑΕΚ και με τον Μελισσανίδη προσπάθησε να κάνει παιχνίδι με μικρούς παράγοντες, οι οποίοι είχαν αλαζονική και επιθετική συμπεριφορά προς την τοπική κοινωνία και οι οποίοι στο όνομα του Μελισσανίδη απειλούσαν θεούς και δαίμονες.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του παιχνιδιού είναι το γηπεδάκι του Άτταλου στην καμινάδα, όπου και οι πέτρες στη Φιλαδέλφεια ξέρουν ότι αυτό το γηπεδάκι το έχει φτιάξει ο Άτταλος και το χρησιμοποιεί εδώ και 40 χρόνια. Εν τούτοις αυτή έστειλε τους ανθρώπους του τμήματος Σάλας της ΑΕΚ να  απαιτήσουν με το έτσι θέλω δικαιώματα στη χρήση του γηπέδου. Το γεγονός αυτό προκάλεσε ανασφάλεια και άσχημη εντύπωση στις 200 οικογένειες που έχουν παιδιά εκεί (στη συντριπτική πλειοψηφία Αεκτζηδες) καθώς τους ήταν αδύνατο να διανοηθούν ότι η ομάδα της καρδιάς τους, η μεγάλη γι αυτούς ΑΕΚ, έκανε επίδειξη δύναμη πάνω τους παίρνοντας τους το γηπεδάκι που οι ίδιοι είχαν φτιάξει.

Κλείνοντας λοιπόν θέλω να πω σε όλους αυτούς που μας λοιδορούν ότι όπως και χιλιάδες άλλα αδέλφια μου Φιλαδελφειώτες, έτσι κι εγώ όταν ήρθε η ώρα να μπούμε στην κάλπη, με το που βάλαμε στη ζυγαριά την Αγιά Σοφιά όλα τα παραπάνω πήγαν περίπατο και πράξαμε το καθήκον μας. Αλλού πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες κι όχι σε μας.

Με απεριόριστη εκτίμηση Ρ.Γ

1 σχόλιο:

  1. Οταν καποιος ανθρωπος ονομαζει την πολιτικη του ψηφο που θα καθορισει την ζωη την δικη του και των παιδιων του, Αεκτζιδικη την ολη αναλυση του δεν μπορω να την παρω στα σιβαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή