.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Δεκελείας 116 («Στρούγκα»)

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr 

Για την «Στρούγκα» και το ποίημά της, την εφημερίδα της το «Χαμπέρι», έχω γράψει 2 φορές μέχρι τώρα – την πρώτη στο φυλλάδιο 66-67 του «Κόσμου της Ν. Φιλαδέλφειας» τον Ιούλιο του 2013 και την δεύτερη στις 28 Φεβρουαρίου 2014 πάλι στον «Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας», στην ηλεκτρονική του μορφή.

Εκεί έκανα λόγο και για την «πλούσια και σοβαρή πνευματική κοινωνική πολιτική δραστηριότητα μιας συλλογικότητας που έχουν συγκροτήσει συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν πάρει μερικά πράγματα της ζωής στα χέρια τους, διαμορφώνοντάς τα οι ίδιοι με τις δικές τους προσπάθειες, με την δική τους χρήσιμη κοινωνικά εργασία» – καταγράφοντας και τι περιλαμβάνει αυτή η δραστηριότητα: «κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις κουκλοθεάτρου, συναυλίες, συζητήσεις, αναγνώσματα (διαβά-ζουμε), συλλογικές κουζίνες, παιδικά εργαστήρια, χαριστικά-ανταλλακτικά παζάρια, εβδομαδιαίες συνελεύσεις, κά.»


Αυτή η συλλογικότητα είναι η «Στρούγκα» (Δεκελείας 116), που αφιονισμένοι σκοταδιστές -που άμα λάχει παριστάνουν και τους αντιφασίστες ή τους αριστερούς, υπηρετούντες ωστόσο τα σχέδια του Μελισσανίδη για την Πόλη και τον πνεύμονά της, το Δάσος μας- προσπάθησαν Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 να την σβήσουν απ” της γης το πρόσωπο!

Δεν μπορούν να συγχωρήσουν ότι η συλλογικότητα αυτή πραγματοποίησε πρώτη απ” όλους ανοικτή συζήτηση στις 14 Δεκεμβρίου 2013 με θέμα «Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας: χθες, σήμερα, αύριο» και είχε προηγουμένως κυκλοφορήσει το «Χαμπέρι» με άρθρο ειδικού επιστημονικού συνεργάτη για το Δάσος, αλλά και σχετικό κείμενο στην μόνιμη στήλη «Στιγμές από την ιστορία της Ν. Φιλαδέλφειας (βλ. φύλλο 4, Δεκέμβρης 2013) – αλλά και το ότι έκτοτε, συν τοις άλλοις, πρωτοστατεί στην κίνηση για την υπεράσπιση της Πόλης και του Δάσους!

Θα γράψω άλλη μια φορά ότι η συλλογικότητα αυτή εκφράζει νέες, ζωντανές, ανερχόμενες δυνάμεις της Νέας Φιλαδέλφειας – που βαδίζουν δρόμους γνώριμους σε μένα από το παρελθόν, δρόμους που και άλλοι από θέσεως, ιστορίας, πολιτικής και ιδεολογίας θα έπρεπε να βαδίζουν και δεν το κάνουν!

Έχουν όλη μου την αγάπη και την υποστήριξη!

Κώστας Π. Παντελόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου