.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

«Φιάσκο του Βασιλόπουλου», «Κερδισμένος ο Μελισσανίδης» ή …; (Μ” αφορμή την μη πραγματοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης Ιουνίου 2014)

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Για την Δευτέρα 23 Ιουνίου είχε οριστεί, με σημαντικότατη καθυστέρηση μηνών, να συζητηθεί το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας Αττικής κλπ., που η ψήφισή του εκκρεμεί στην Βουλή των Ελλήνων, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πόλης μας.

Η συνεδρίαση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε ελλείψει απαρτίας…


Τα Αεκτζίδικα site μιλούν για φιάσκο του νεοεκλεγμένου Δήμαρχου της Πόλης Άρη Βασιλόπουλου, ενώ η «Αλήθεια» του Διαμαντή Σεϊτανίδη δημοσίευσε κείμενό του με τίτλο «Κερδισμένος ο Μελισσανίδης».

Έχουν όμως έτσι τα πράγματα; Δεν νομίζω! Και να γιατί!

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης μας, εκλεγμένο στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 που ο βίος του τερματίζεται στις 31 Αυγούστου 2014, ήταν αυτό που στις 2 Οκτωβρίου 2013 υποδέχτηκε τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τους συν αυτώ σε μια συνεδρίαση-παρωδία και ψήφισε ΝΑΙ στα σχέδιά του – πλην «Λαϊκής Συσπείρωσης» που απεχώρησε και ορθά έπραξε.

Σε μια νέα συνεδρίαση-παρωδία του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20 Νοεμβρίου 2013 ήταν ήδη φανερό ότι η αρχική πλειοψηφία φυλλοροούσε, κυρίως με την μορφή της μη προσέλευσης στην συνεδρίαση ενός αριθμού Δημοτικών Συμβούλων.

Το Δημοτικό αυτό Συμβούλιο όλο τον επόμενο καιρό δεν έπραξε το καθήκον του απέναντι στην Πόλη και τον πνεύμονά της, το Δάσος μας – παρότι δημοσιοποιούνταν από λίγους που γνωρίζουν καλά γράμματα τα προβλεπόμενα από τις ρυθμίσεις που προωθούσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στην Βουλή των Ελλήνων.

Ο Άρης Βασιλόπουλος ορθά ζήτησε να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο και να υπερασπίσει το Δάσος και την Πόλη από τις ρυθμίσεις προς εξυπηρέτησιν των επιχειρηματικών συμφερόντων που προωθούσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, από τις αρχές Απριλίου 2014, αλλά τον αγνόησαν επί τρίμηνο σχεδόν οι τα πρώτα φέροντες του Δήμου, που μετεκλογικά και μόλις στις 16 Ιουνίου 2014 όρισαν σχετική συνεδρίαση στις 23 Ιουνίου 2014.

Είχαν μεσολαβήσει εν τω μεταξύ η 23η Μαΐου 2014, η 29η Μαΐου 2014, η 19η Ιουνίου και προ παντός η 20η Ιουνίου 2014, με το πογκρόμ των αφιονισμένων σκοταδιστών ενάντια σε κάθε αντίθετο στα επιχειρηματικά συμφέροντα, που έχουν απλώσει τα χέρια πάνω στην Πόλη και τον πνεύμονά της, το Δάσος μας.

Θα επιθυμούσε βεβαίως ο κόσμος της Πόλης μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να υπερασπιστούν την Πόλη και το Δάσος της από την επέλαση των επιχειρηματικών συμφερόντων, καθώς και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και της ελεύθερης έκφρασης των κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας που καταλύθηκε από το παρακράτος, στα ίσα – δεν είχαν πολλοί το σθένος να το πράξουν, η μη προσέλευσή τους στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όμως θρυμμάτισε οριστικά στο Δημοτικό Συμβούλιο το συντριπτικά πλειοψηφικό ΝΑΙ του Δημοτικού Συμβουλίου της 2ας Οκτωβρίου 2013. Τα επιχειρηματικά συμφέροντα γνωρίζουν από καιρό αυτό που συμβαίνει πια στις συνειδήσεις όλων, ακόμα και αυτών που αρχικά εκστασιάστηκαν από τα σχέδιά τους, γι” αυτό επιχειρούν με τις ύβρεις, τις απειλές και τα πογκρόμ να επιβάλλουν την σιωπή!

Δεν τα καταφέρνουν παρά ταύτα, σέρνονται από ήττα σε ήττα, κερδίζουν εκείνοι που κατακτούν το μυαλό και την καρδιά των ανθρώπων!

Κώστας Π. Παντελόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου