.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Αναρχική Συλλογικότητα Ν. Φιλαδέλφειας: Για την επίθεση στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Στρούγκα και όχι μόνο....

Για την επίθεση στον αυτοδιαχειριζόμενο  χώρο Στρούγκα και όχι μόνο....

Αναδημοσιεύουμε από το site της Original 21 σχετικά με το Mundial στη Βραζιλια: «Οφείλουμε να υπερασπιστούμε ένα ποδόσφαιρο (χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες άλλα με αξιοπρέπεια) που Θα αντιπαλεύει λογικές αισχρής εμπορευματοποίησης και κάθε τί φασιστικό και ρατσιστικό που έρχεται να δηλητηριάσει τις ζωές μας, ένα ποδόσφαιρο που δεν θα μας υπνωτίζει αλλά θα μας αφυπνίζει!»


Πολύ ωραία η ανακοίνωση αυτή, αλλά  η επίθεση που έγινε στον κοινωνικό χώρο Στρούγκα μόνο ένα τέτοιο ποδόσφαιρο δεν υπερασπίζεται. Το αντίθετο ακριβώς κάνει καθώς ο μοναδικός ο οποίος ωφελείται από αυτή δεν είναι άλλος από τον Πρόεδρο και την επιχείρηση του. Δεν θα τσουβαλιάσουμε όλους τους οπαδούς της ΑΕΚ ως υπευθύνους  για τα τελευταία γεγονότα στην Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά όποιος διαφωνεί με αυτές τις πρακτικές ας πάρει θέση δημόσια.

Εκτός και αν αυτά που γράφονται ισχύουν μόνο για το εξωτερικό και όταν συμβούν στο σπίτι μας ξεχνάμε και ιδέες και ιστορία και προσφυγιά και τα πάντα. Κανείς δεν αναφέρθηκε στα στρέμματα που ανήκουν στην ερασιτεχνική της ΑΕΚ. Το ζήτημα είναι το άλσος και η επικείμενη «ανάπτυξη».

Το τι θα κάνει η ΑΕΚ με τα στρέμματα που της ανήκουν είναι δικό της θέμα. Το άλσος όμως είναι δημόσιος χώρος και ως τέτοιο θα τον υπερασπιστούμε. Από τη μεριά μας οφείλουμε να υπενθυμίσουμε το ρόλο των προέδρων και των μπράβων τους και τα επιχειρηματικά παιχνίδια που στήνονται στις πλάτες των οπαδών (βλ. Μαρινάκης, Σαββίδης κτλ). Υπενθυμίζουμε επίσης  τη στάση και το ρόλο  που έχουν τα τσιράκια τους μέσα στην κερκίδα τραμπουκισμοί και ρουφιανέματα σε όποιον δεν κάτσει καλά σε αυτά που λέει ο Πρόεδρος. Τώρα για όσους πιστεύουν ότι ο Πρόεδρος θέλει από τη καλή του την καρδιά να φτιάξει γήπεδο στην ΑΕΚ, μάλλον το παράδειγμα της Λάρισας ξεχάστηκε γρήγορα. Ένα γήπεδο που στηρίχθηκε από τους οπαδούς και φτιάχτηκε για μια ομάδα έμεινε άδειο, καθώς με την αποχώρηση του προέδρου το γήπεδο έμεινε στο όνομά του. Το καλό για τη Λάρισα  είναι ότι τους έμεινε  το παλιό γήπεδο στη έδρα τους,  σε ενδεχόμενη αποχώρηση του Μελλισανίδη βέβαια, πάει και το γήπεδο πάει και η Φιλαδέλφεια. Όσο για το παλιό γήπεδο της ΑΕΚ που όντως χτίστηκε από πρόσφυγες, μάλλον ξεχάστηκε και το γιατί  και από ποιους γκρεμίστηκε. Όταν για να τσεπωθούν οι μίζες από τα ολυμπιακά έργα κανείς δεν δίστασε να θυσιάσει και αυτό και την ιστορία του. Οι οπαδοί ξέρουν επίσης καλά το τι σημαίνει και ποιος υποστηρίζει τον αθλητικό τρομονόμο, τις κάμερες και τα security των γηπέδων.

Για όσους τώρα δηλώνουν αντιφασίστες οπαδοί και ενάντια στο μοντέρνο ποδόσφαιρο ελπίζουμε ότι ο αντιφασισμός τους δεν εξαντλείται σε μπλουζάκια, κασκόλ και φωτογραφίες με άλλους αντιφασίστες οπαδούς. Τον αντιφασισμό τον δείχνεις κάθε μέρα στο δρόμο και κυρίως όταν ο φασισμός χτυπάει την πόρτα τους σπιτιού σου.

Απέναντι στις επιθέσεις των αφεντικών θα υπερασπιστούμε τους κοινωνικούς χώρους και τις γειτονιές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου