.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ανοιχτό κάλεσμα σε συζήτηση για το «Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας Αττικής»

 

Ανοιχτό κάλεσμα σε συζήτηση για το «Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας Αττικής»

  

Πέμπτη 19 Ιουνίου, 7 μμ, Πλατεία Πατριάρχου


Το Αλσος μας σε κίνδυνο,  η πόλη μας υπό απειλή
 

Προς όλους τους κατοίκους Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας,


Από την Πέμπτη 29 Μάη ξεκίνησε να συζητείται στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το νομοσχέδιο με τίτλο «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας Αττικής», το οποίο εμπεριέχει άρθρα που πλήττουν άμεσα την περιοχή μας και συγκεκριμένα την πόλη μας που παύει πλέον να θεωρείται αμιγής τόπος κατοικίας ενώ ο πολύτιμος θησαυρός της, το Άλσος μας παραδίδεται στις ορέξεις των επιχειρηματικών συμφερόντων του Μελισσανίδη.

Ειδικότερα:

•    Με τα άρθρα 8, 9 και 11 ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας συμπεριλαμβάνεται στην Χωρική Υποενότητα Κεντρικής Αθήνας, όπου «προβλέπεται να αναπτυχθούν δραστηριότητες επιτελικής διοίκησης, χρηματοπιστωτικές, γραφείων και εδρών επιχειρήσεων, εμπορίου, τουρισμού, εκπαίδευσης και πολιτισμού» και οι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής μας αντιμετωπίζονται ως ένας πληθυσμός που πρέπει να «συγκρατηθεί», μιας και η γειτονιά μας θα χάσει τον χαρακτήρα της, ως περιοχή κυρίως κατοικίας.

•    Με τα άρθρα 18 και 19 του νομοσχεδίου το Άλσος μετατρέπεται σε Μητροπολιτικό Πάρκο Νέας Φιλαδέλφειας, η διαχείριση του οποίου στη συνέχεια θα περάσει από το Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας στο «Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Μητροπολιτικών και Υπερτοπικών Πάρκων Αττικής». Το άλσος δεν θα υπάγεται πλέον στην αρμοδιότητα του δήμου αλλά ενός φορέα που θα εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα.

•    Με τα άρθρα 81 και 82 αποχαρακτηρίζεται -με κατάφωρα αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις- ο δασικός χαρακτήρας του Άλσους, καθώς παραχωρούνται άμεσα 6 στρέμματα και στη συνέχεια άλλα 23 στρέμματα (5% της συνολικής έκτασης του Άλσους) «για την ανέγερση νέων αθλητικών εγκαταστάσεων».

Την ίδια μέρα που αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα οδηγούνταν προς ψήφιση στη Βουλή, η Πρωτοβουλία Κατοίκων επιχείρησε να πραγματοποιήσει την πρώτη δημόσια και ανοιχτή συζήτηση σχετικά με αυτό το φλέγον ζήτημα για την περιοχή μας. Διοργάνωσε ανοιχτή εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας, η οποία όμως δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί καθώς διαλύθηκε με τη βία και τις απειλές κατά της ζωής των συμμετεχόντων αλλά και τις απειλές περί εμπρησμού του άλσους, από ορδές οργανωμένων τραμπούκων, κατ’ εντολή συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων που επιχειρούν να απλώσουν τα χέρια τους πάνω από την πόλη μας.

                      ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ.

Το δικαίωμά μας να έχουμε λόγο για θέματα που αφορούν άμεσα τις ζωές μας, να συζητάμε, να αντιστεκόμαστε στις καταστροφικές επιδιώξεις τους ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ.

Την Πέμπτη 19 Ιουνίου, στις 7μμ, σας καλούμε όλους και όλες στην Πλατεία Πατριάρχου για να ασκήσουμε αυτό μας το δικαίωμα.

     Να μην επιτρέψουμε να γίνει η πόλη και το Άλσος αυλή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

                Να αποφασίσουμε εμείς για την πόλη μας, για το Άλσος μας, για τις ζωές μας.

                 Συντονιστικό Κατοίκων ΝΦ-ΝΧ και γύρω περιοχών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου