.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Υπό τον φόβο επεισοδίων, αναβλήθηκε η συζήτηση στη Ν. Φιλαδέλφεια

Οι αστυνομικές αρχές επέτρεψαν να εισέλθουν στον χώρο οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι φώναζαν υβριστικά συνθήματα. «Ζούμε μαύρες μέρες για τη δημοκρατία στην πόλη μας», είπε ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.



Αναβολή πήρε η αποψινή συζήτηση για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας και την προστασία του Άλσους Φιλαδέλφειας, στην οποία είχαν καλέσει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος, και ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης. Οι συνθήκες δεν ήταν οι ιδανικές και υπήρξε φορτισμένο κλίμα, καθώς οι αστυνομικές αρχές επέτρεψαν να εισέλθουν στον χώρο οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι φώναζαν υβριστικά συνθήματα. Από την πλευρά της, η αστυνομία προσπάθησε να έχει μία διακριτική παρουσία.

Τελικά, αποφασίστηκε η αναβολή της συζήτησης, υπό τον φόβο επεισοδίων και με την πεποίθηση πως δεν μπορεί να γίνει διάλογος υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες.

Βασιλόπουλος: «Οι μέρες θυμίζουν χούντα»

Κληθείς να σχολιάσει τα σημερινά γεγονότα ο κ. Βασιλόπουλος, δήλωσε στην «Εφ.Συν.»: «Ζούμε μαύρες μέρες για τη δημοκρατία στην πόλη μας. Θυμίζουν τις πιο σκοτεινές εποχές μετά τον εμφύλιο. Να μην μπορεί να οργανωθεί μια συζήτηση χωρίς ισχυρή αστυνομική παρουσία. Έχει τεράστια ευθύνη η Αστυνομία, με την οποία υπήρχε συνεννόηση να υπάρχει μια κλούβα στο σημείο. Τη στιγμή που κατευθυνόμουν προς τα εκεί, μού είπε η αστυνομική διευθύντρια ότι δεν μπορώ να πλησιάσω στο σημείο. Ενώ κατευθυνόμουν προς το σπίτι μου, έβλεπα μηχανές και αυτοκίνητα να πλησιάζουν προς τα εκεί. Οι μέρες θυμίζουν χούντα. Κινδυνεύει το Άλσος και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε μια συζήτηση. Αυτό πρέπει να τελειώσει και πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και η πλευρά της ΑΕΚ και η Αστυνομία και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το ιδιότυπο φασιστικό καθεστώς που δεν επιτρέπει τη συνάθροιση και τη συζήτηση στην πόλη μας, το οποίο δεν είναι τυχαίο ότι έσπευσε να το επικροτήσει η Χρυσή Αυγή».

Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφιερωμένη στο Ρυθμιστικό, ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Η ματαίωση ήρθε ύστερα από το κλίμα τρομοκρατίας που δημιούργησαν ορισμένοι οπαδοί της ΑΕΚ σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ. τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο και μετά τις άγριες επιθέσεις σε συγκεντρώσεις κατοίκων, με αποκορύφωμα την επίθεση της Παρασκευής, κατά την οποία τραυματίστηκαν οκτώ κάτοικοι και προκλήθηκαν φθορές στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «Στρούγκα».

πηγή: efsyn.gr

3 σχόλια:

  1. Συμπολίτες/συμπολίτισσες,θεωρώ ότι η περιοχή μας έχει περιέλθει σε εμπόλεμη κατάσταση,και δη σε έναν μονόπλευρο ασυμμετρο πόλεμο,με την μία πλευρά να είναι μαθημένη να βιαιοπραγεί πισώπλατα,μαφιόζικα και θρασύδειλα(δέκα άτομα σε έναν με όρους λιντσαρίσματος).Και την άλλη να είναι γαλουχημένη με την πειθώ,τις πολιτικές ζυμώσεις,τις δημοκρατικές διεργασίες
    Και φτάνουμε σε μιά κατάσταση όπου επικρατεί η ωμή ισχύς.''ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΘΑ ΠΕΙ ,Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ".Θυμηθείτε όμως:;OΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΟΙ ΘΕΟΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠ'ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην φοβόμαστε τίποτα, εμείς οι Φιλαδελφειώτες είμαστε οι πιο δυνατοί και μορφωμένοι και, ψηφίσαμε έναν δήμαρχο που αγαπάει πολύ το άλσος και τη ποιότητα της ζωής των Φιλαδέλφειωτών, θα προσφύγουμε οπωσδήποτε το ΣΤΕ και στο ευρωπαικό δικαστήριο και θα διώξουμε για πάντα τα πρεζόνια των γηπέδων και των λαθρεμπόρων από την όμορφη και ήσυχη Φιλαδέλφεια!!
    Οι σύγχρονοι τούρκοι(οριτζιναλ, λαθρέμποροι, κοράκια, αλήτες) του σύγχρονου Αττίλα δεν θα καταφέρουν με τίποτα να γίνει της Κύπρου η Φιλαδέλφεια μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελατε βρωμόγαυροι και θα φάτε καλά. Καλό το χαρτζιλίκι από τον χοντρό αλλά όταν αρχίσουν οι μάπες θέλω να σας δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή