.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Οι τραμπουκισμοί στρέφονται κατά της δημοκρατίας


Από την προχθεσινή ένταση που δημιουργήθηκε στον χώρο όπου είχε προγραμματιστεί η ανοιχτή συζήτηση για το Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας



"Η δημοκρατία δεν φιμώνεται, δεν τρομοκρατείται", ήταν το αυστηρό μήνυμα που έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας τους νέους τραμπουκισμούς σε βάρος των κατοίκων την Τρίτη στη Ν. Φιλαδέλφεια και τη ματαίωση της ανοιχτής συζήτησης για το Άλσος και το γήπεδο. "Τέτοιες ενέργειες στρέφονται ευθέως κατά της Δημοκρατίας, καταπατούν θεμελιώδεις πολιτικές ελευθερίες και στοχεύουν στη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης", αναφέρει το Γραφείο Τύπου του κόμματος και καταγγέλλει "τις τραμπούκικες ενέργειες και πρακτικές τις οποίες χρησιμοποιούν υποκινούμενες ομάδες που εμφανίζονται ως οπαδοί και που σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν τον λαό της Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας".

Μήπως θέλουν να ξεφύγουν απ' όσα υποσχέθηκαν;

Το ίδιο καυστικός ήταν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στο Κόκκινο 105,5. "Η κατάσταση που προσπαθούν να διαμορφώσουν στη Ν. Φιλαδέλφεια δεν είναι απλώς απαράδεκτη και καταδικαστέα, αλλά δημιουργεί γενικότερο πρόβλημα στον τρόπο που επιλύονται τα ζητήματα", τόνισε ο Δ. Βίτσας. Στάθηκε στο πλευρό του νεοκλεγέντος δημάρχου της περιοχής Άρη Βασιλόπουλο αναφέροντας ότι ενδιαφέρεται για το αυτονόητο: "την περιφρούρηση του Άλσους, για το οποίο πρέπει να ενδιαφερόμαστε όλοι. Οι πυρήνες, οι μικρές καρδιές πρασίνου πρέπει να είναι αντικείμενο υπεράσπισης", ενώ υπενθύμισε επίσης κάτι που "ξεχνά" η άλλη πλευρά: "Έχει ξεκαθαρίσει ο άνθρωπος ότι θέλει να γίνει το γήπεδο, ωστόσο η ύπαρξή του να συνδυαστεί με την περιφρούρηση του ίδιου του Άλσους".

Διερωτήθηκε αν μέσα απο τα πρόσφατα γεγονότα κάποιοι θέλουν να χρεώσουν στη νέα δημοτική αρχή της Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας την πιθανή μη ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ, ενώ στην πραγματικότητα "ψάχνουν να βρουν έναν τρόπο για να ξεφύγουν από όσα έχουν υποσχεθεί στο κόσμο της ΑΕΚ", και υπογράμμισε ότι κάθε οπαδός της ΑΕΚ και κάθε Φιλαδελφιώτης έχει χρέος"να καταδικάσει το γεγονός ότι κάποιοι, που εμφανίζονται ως οπαδοί της ΑΕΚ, λειτουργούν παρακρατικά, με προβοκατόρικο τρόπο, απειλούν τη νέα δημοτική αρχή και τους κατοίκους".

Ευθύνες στην αστυνομία

Για ένα ακόμη χτύπημα στη δημοκρατία έκανε λόγο η Δύναμη Πολιτών, αναφερόμενη στη ματαίωση της ανοιχτής συζήτησης για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής και την προστασία του Άλσους της Ν. Φιλαδέλφειας. "Ο Άρης Βασιλόπουλος δεν μπόρεσε ούτε καν να προσεγγίσει το ΠΠΙΕΔ υπό τον φόβο πρόκλησης ακόμη μεγαλύτερων επεισοδίων. Μετά τα γεγονότα της Παρασκευής, η Αστυνομία φέρει ακέραια την ευθύνη για το ότι δεν κατάφερε να εγγυηθεί την ασφάλεια του χώρου, αν και υπήρχε σχετική διαβεβαίωση γι' αυτό". "Ας μην ξεγελιούνται κάποιοι ότι θα μας τρομοκρατήσουν προκειμένου να επιβάλουν τη σιωπή μας. Η αποχώρηση των πολιτών, χθες, από τον χώρο συζήτησης δεν είναι φόβος. Είναι ενσυνείδητη αποδοκιμασία και άρνηση συμμετοχής στην αρένα. Με λόγια και έργα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, δηλαδή την πραγματική δημοκρατία", καταλήγει η ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών.

πηγή:  avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου