.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Μαύρη μέρα για τη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα με επιθέσεις στους πολίτες που επιδίωκαν θύματα!



Η χτεσινή μέρα δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της πόλης. Ελπίζω να μην υπάρξει επανάληψη. Χτες οι υποτιθέμενοι οπαδοί της ΑΕΚ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ορίτζιναλ, αντίθετα με τις άλλες φορές, είχαν εντολή να χτυπήσουν! Και φυσικά χτύπησαν.

Με το που εμφανίστηκαν οι πρώτοι κάτοικοι στην προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο, τους επιτέθηκαν και τους χτύπησαν με αντικείμενα, κλωτσιές, μπουνιές, ακόμη και με κράνη στο κεφάλι. Η πιο ήπια επίθεση ήταν με αυγά σε συγκεκριμένο πολίτη, ορισμένα από τα οποία του έλιωσαν στο κεφάλι. Στη συνέχεια τους κυνήγησαν στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Μερικά από τα αντικείμενα που εκτοξεύτηκαν προς τους πολίτες
Ακολούθησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που υποτίθεται κράτησαν μακριά και σε κλοιό τους αντισυγκεντρωμένους. Ενώ όμως δεν άφηναν κανένα να περάσει, άφησαν μια ολόκληρη ομάδα η οποία ενώθηκε με άλλους μεμονωμένους που βρίσκονταν ανάμεσα στους κατοίκους. Αυτοί επιτέθηκαν στο νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο με ύβρεις και απειλές! Οι αστυνομικοί απλώς τον παρότρυναν να φύγει, και τον έσπρωχναν για να τον απομακρύνουν. Το γεγονός ότι δεν έχει προβλήματα αρτιμέλειας, οφείλεται στις εντολές που έδιναν οι αρχηγοί στην ομάδα τους να μη τον χτυπήσουν! Ταυτόχρονα οι αντισυγκεντρωμένοι σε ρόλο χορωδίας, φώναζαν συνθήματα για τη μάνα του Δήμαρχου και όχι μόνο…

Το πανί της μολότοφ που έβαλαν φωτιά
Μόλις κατάφεραν με τη βοήθεια της αστυνομίας να απομακρύνουν το Δήμαρχο, η ίδια ομάδα επιτέθηκε στους κατοίκους με τον ίδιο τρόπο. Η διαφορά είναι ότι πλέον χτύπαγαν, έβριζαν ουρλιάζοντας, και τελικά έκαναν ντου κυνηγώντας τους πολίτες αδιακρίτως ηλικίας, φύλου και λόγου παρουσίας στο χώρο. Μάλιστα επέδειξαν τόση βαρβαρότητα, που ορισμένοι πηδούσαν στον αέρα και με κλωτσιές χτυπούσαν πισώπλατα στο ύψος της μέσης, ακόμη και γυναίκες! 

Στην αρχή ακολούθησαν δυο αστυνομικοί από τους τέσσερις που ήταν στο χώρο. Τους φώναξε όμως πίσω ο επικεφαλής τους. Το κυνηγητό συνεχίστηκε στα στενά της πόλης. Για όποιον έχει δει το βίντεο με τους χρυσαυγίτες να κυνηγάνε μετανάστες με άναρθρες κραυγές στα στενά του κέντρου, αυτή ήταν η εικόνα.

Κάποιος ηλικιωμένος έλεγε χαρακτηριστικά. Έζησα τα γεγονότα την εποχή της ΕΔΑ και του παρακράτους, ότι θα τα ξαναζούσα με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, δε μπορούσα να το φανταστώ!

Στη συνέχεια όχι μόνο δε διαλύθηκαν, αλλά με τη συνεχιζόμενη προστασία της αστυνομίας, έγραψαν με σπρέι συνθήματα στους τοίχους και διέρρηξαν την Στρούγκα. Αφού μπήκαν μέσα διέλυσαν ότι υπήρχε. Τότε μόνο τα ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά, εμποδίζοντας υποτίθεται τους επιτιθέμενους.

Αφού φάνηκε πως αποχώρησαν στο σύνολο τους οι αντισυγκεντρωμένοι, και έφυγαν τα ΜΑΤ, επέστρεψαν σταδιακά οι πολίτες στην περιοχή. Μετά από λίγο ξαναεμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά οι τραμπούκοι της ΑΕΚ. Κάνοντας νέα επίθεση με αντικείμενα που είχαν ξηλώσει από διάφορες κατασκευές όπως τα τουβλάκια των παρτεριών, ή κομμάτια από πλάκες πεζοδρομίου. 

Δεν επανήλθαν όμως ούτε τυχαία, ούτε απροετοίμαστοι. Έκαναν επίθεση πετώντας τα αντικείμενα. Πολύς κόσμος κλείστηκε μέσα στη Στρούγκα για να σωθεί. Εκείνοι με μολότοφ έβαλαν φωτιά μπροστά στην είσοδο για να τους κάψουν!

Όσοι ήταν απέξω φώναζαν για να τους σταματήσουν και τους αποδοκίμαζαν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τους επιτεθούν, πετώντας ότι κρατούσαν και ότι έβρισκαν όπως ένα πυροσβεστήρα στον κόσμο. Ευτυχώς για τους πολίτες ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο σταμάτησε αρκετά από τα αντικείμενα που πετούσαν.  

Άνετα θα μπορούσαμε χτες βράδυ στη δεύτερη επίθεση, να είχαμε ακόμη και νεκρό! Είναι ευτύχημα ότι υπάρχουν περίπου δέκα τραυματίες.

Τέσσερις αστυνομικοί ήρθαν καθυστερημένα από απέναντι, και προσπαθούσαν ανεπιτυχώς φυσικά, με νουθεσίες να τους αποτρέψουν. 

Κάποια στιγμή μετά, πρόσωπο δημοτικός παράγοντας, με παρότρυνε να φύγω αμέσως γιατί άκουσε κάποιους από αυτούς να αναζητούν εμένα και το Μάλλιο. Αυτό σημαίνει πως οι επιτιθέμενοι, είχαν ζωντανή σύνδεση με το χώρο έξω από τη Στρούγκα, γιατί όταν ξεκινούσαν την επίθεση βρισκόμαστε και συζητούσαμε μαζί. 

Όταν όλα είχαν τελειώσει δηλαδή τρία τέταρτα περίπου μετά τη δεύτερη επίθεση, εμφανίστηκε μια διμοιρία ΜΑΤ.

Η ανεπάρκεια της αστυνομίας ήταν περισσότερο από εμφανής. Η στάση της ενθαρρυντική για τους αντισυγκεντρωμένους. Ουσιαστικά διευκόλυναν όσα έγιναν. Σε διάρκεια γεγονότων και επεισοδίων που κράτησαν ώρες, δεν έκαναν έστω για τα μάτια μια προσαγωγή. Αν έρχονταν οι καθαρίστριες να διαμαρτυρηθούν θα είχαμε συλλήψεις… 

Ενώ η αντισυγκεντρωμένοι είχαν μάζωξη στην Πλατεία Πατριάρχου, τους άφησαν να φτάσουν ως το Δημαρχείο στο οποίο είχαν συγκέντρωση οι κάτοικοι. Γνωρίζοντας τη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις της αστυνομίας κατά περίπτωση στις διαδηλώσεις, εκτιμώ πως ενέργησαν όπως πάντα σύμφωνα με τις άνωθεν εντολές. 

Με απλά λόγια όλα όσα η αστυνομία επέτρεψε να συμβούν, έγιναν «με εντολή Σαμαρά». Τα συμφέροντα με τα οποία είναι ταυτισμένη η συγκυβέρνηση, και το συζητούμενο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας, μετατρέπουν την πόλη μας σε μια μεγάλη ιδιωτική επιχείρηση. Αυτό δε θέλουν με κανένα τρόπο να συζητηθεί. 
Ένα από τα σημεία που αφαίρεσαν τούβλα που πετούσαν στους κατοίκους

Είναι τεράστια τα κέρδη στα οποία τα συμφέροντα αποβλέπουν, και γι΄ αυτό θέλουν να μείνουν κλειστά όλα τα στόματα. 

Οι άνθρωποι που εκπροσωπούν την ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα, έχουν τεράστια ευθύνη που επιτρέπουν ή απλώς παρακολουθούν να εκτρέπεται δραματικά αυτή η κατάσταση, χωρίς να κάνουν  το παραμικρό για να βάλουν ένα φρένο.

Υγ. Επειδή αρκετοί από τους επιτιθέμενους σε διάφορες στιγμές, σύμφωνα με όσα μου έχουν μεταφερθεί, ανάφεραν το όνομα μου συνοδεία σοβαρών απειλών για τη σωματική ακεραιότητα ή και τη ζωή μου, έχω να δηλώσω τα εξής:

Δε θα σταματήσω να λέω τη γνώμη μου.

Δε θα σταματήσω ακόμη κι αν κάτι μου συμβεί.

Δεν έχω εχθρούς, κυκλοφορώ ελεύθερα, και συνεπώς αν… μου τύχει οτιδήποτε, η ευθύνη θα βαραίνει ακέραια την πλευρά της ΑΕΚ. Και συγκεκριμένα τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη. 




Το ακροφύσιο από τον πυροσβεστήρα που εκτόξευσαν

 
Τσάντα με πολεμοφόδια...      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου