.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Έχουν δικαίωμα δυο εκλεγμένοι Δήμαρχοι να πληροφορήσουν και να συζητήσουν με τους συνδημότες τους;

 της Ελένης Καρασαββίδου
Λοιπόν, έχουν δικαίωμα 2 εκλεγμένοι (δεν είναι αυτονόητο πως θα ναι πάντα έτσι...) Δήμαρχοι να πληροφορήσουν και να συζητήσουν με τους συνδημότες τους; ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ!
Τέλειοι άνθρωποι και χώροι δεν υπάρχουν. Αλίμονο όμως να μην βλέπεις σημαντικές διαφορές. Στην περίπτωση του Πειραιά αρκετοί εξ αριστερών είχαν εκφράσει και μάλιστα δημόσια την αλληλέγγυα στάση προς Μιχαλολιάκο όταν επίσημοι εκπρόσωποι του χώρου του ΔΕΝ είχαν!
Στην περίπτωση της Φιλαδέλφειας υπάρχει η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ μιας ΒΙΑΣ που ΔΕΝ καταδικάζεται...ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ από μια κυβέρνηση που θεωρεί πως το θέρος ξεκινά από αρχές Ιουνίου (και για μας;;) και κλείνει γιατί δεν έχει νομοσχέδια. Και σε 10 μέρες στα θερινά τμήματα όπου δεν συζητιέται τίποτε κατεβάζει ως κατεπείγοντα 3 απο αυτά, και μέσα σ αυτά και αυτό που αλλάζει τις χρήσεις της δημόσιας γης. Αν και στον Πειραιά είχε χάσει ο Κόκκαλης κι ο Μαρινάκης (Μώραλης) τα ίδια και χειρότερα θα γίνονταν. Πως όχι; Ο εκφασισμός έχει έντονες οικονομικές και κοινωνικο-ψυχολογικές παραμέτρους, που συναντιούνται κατ εξοχήν στην σχέση των επιχειρηματιών και των λούμπεν με την ομάδα. Βέβαια χθες οι λούμπεν ήταν πια πολύ ξεκάθαροι. 
Και σιγά την εκπληξη! Με ακροδεξιά και στρατιωτική ορολογία περί "αντιφρονούντων" (wellcome to the 50s!) στις ανακοινώσεις τους (ορολογία που είχε χρησιμοποιηθεί και στη δολοφονία των 2 χρυσαυγιτων σε όμορο Δήμο...) Κοντοκουρεμένοι ή απολύτως ξυρισμένοι,με συγκεκριμένα τατουάζ στο κορμί. Έχοντας πάλι αποκόψει τον δρόμο σε πολλούς κατοίκους.  Η αστυνομία απίστευτα μακριά σε ένα σκηνικό στημένο, Σ αυτήν την μίξη χούλιγκαν και βαθέως κράτους ο χυδαίος ηθικισμός όσων ζητούσαν την καταδίκη της βίας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ για μια ακόμη φορά στην ιστορία... Αργά το βράδυ όταν όλη η χώρα δικαίως πανηγύριοζε, η Φιλαδέλφεια ήταν με σκυμμένο κεφάλι, με το επίτηδες απαξιωμένο της τα τελευταία χρόνια άλσος, περιοχή προπομπός (μετά την Κερατέα με τον αρχαιολογικό της χώρο, μετά τις Σκουριές όπου το αρχέγονο δάσος κι η θάλασσα στο Στρατόνι είναι επιβαρυμένη με αρσενικό κι όμως το κράτος χορηγεί γαλάζια σημαία/κλαυσίγελος) για πολλά άλλα μέρη της χώρας... 
Τεράστια η σημασία του να είναι οι 2 εμπλεκόμενοι δήμαρχοι της αριστεράς, όχι μόνο γιατί δεν επιλέγουν τον εύκολο δρόμο (πατρίδα θρησκεία οικογένεια ομάδα, να συγκινείται η γιαγιά κι ο νεαρός ενώ τα ξεπουλούν και τα 4) γιατί είναι τελικά νίκες της κοινωνία. Έχουν και μια άλλη εξαιρετική σημαντικότητα όμως: Δείχνουν πόσο τους νόμους και το κράτος τους επικαλείται η δεξιά (και λυπάμαι που γράφω σχηματικά, δημοκράτες και μη υπάρχουν παντού, μιλώ πια όπως εδώ πρέπει μόνο για τις θεσμικές εκφράσεις τους ) 'όταν την συμφέρει. Αν ψηφίζεται αριστερά "οι ιδιοκτήτες του κράτους" της σπάνε τα πόδια. Ή αφήνουν άλλους να το "διαπράττουν" σε απίστευτα (απίστευτα όμως!) θεσμικά επικίνδυνα παιχνίδια..
.Λοιπόν, έχουν δικαίωμα στην Ελλάδα του 2014 2 εκλεγμένοι (δεν είναι αυτονόητο πως θα ναι πάντα έτσι...) Δήμαρχοι να πληροφορήσουν και να συζητήσουν με τους συνδημότες τους; ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου