.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Ο Σύνδεσμος Μικρασιατών στη Μονή Αγάθωνος



Ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας  « ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» πραγματοποίησε με επιτυχία ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014, στη Μονή Αγάθωνος του νομού Φθιώτιδος.

Κατά την αναχώρηση, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Χρήστος Τριανταφύλλου, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο πρόγραμμα  της εκδρομής, που με ιδιαίτερη φροντίδα είχαν επιμεληθεί μέλη του Διοικητικού  Συμβουλίου , με τους κατά τόπους υπευθύνους των διάφορων  προορισμών.

Στο χώρο της Μονής  Αγάθωνος τα μέλη του Συνδέσμου Μικρασιατών αφού προσκύνησαν τον ιερό χώρο, ξεναγήθηκαν  από τους μοναχούς. Επίσης έγινε επίσκεψη στο παρακείμενο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, που παρουσιάζει την πανίδα της ευρύτερης  περιοχής.

Στη συνέχεια οι εκδρομείς επισκέφτηκαν τα Λουτρά της Υπάτης,  όπου στελέχη του συγκροτήματος ενημέρωσαν  για τις υπηρεσίες που παρέχονται εκεί, τις θεραπείες που πραγματοποιούνται , αλλά και την ιστορική διαδρομή της λειτουργίας των ιαματικών λουτρών από την αρχαιότητα.

Αργά το μεσημέρι τα μελή και οι φίλοι του Συνδέσμου γευμάτισαν όλοι μαζί στο Γοργοπόταμο, όπου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και την ιστορική γέφυρα, η ανατίναξη της οποίας το 1942 από τις συνεργαζόμενες τότε αντιστασιακές οργανώσεις ΕΛΑΣ και ΕΔΕΣ, συμβολίζει την εποποιία της αντίστασης του λαού μας κατά των Γερμανών και Ιταλών κατακτητών. 

Κατά την επιστροφή τους, τον απογευματινό καφέ οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να τον απολαύσουν παραλιακά στα Καμμένα Βούρλα.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου έδωσαν το επόμενο ραντεβού την Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 στις 8:30μμ στο ΠΠΙΕΔ (Δεκελείας 152 – Ν. Φιλαδέλφεια) στη προβολή της ταινίας  «Ο Βυζαντινός Καβάφης».

    
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                          Χρήστος Τριανταφύλλου                                           Χρήστος Κοπελούσος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου