.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Άρθρο του Αλέξανδρου Γούλα, ΟΙ TOP 10 ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΑΠΛΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ



1.      ΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
Δικαίως πρώτος. Η  πολιτική του φιλοσοφία, η γνώση των κοινωνικών προβλημάτων και η αγωνιστική του διάθεση  ήταν στοιχεία  που τον έκαναν να διακριθεί. Κατάφερε να μιλήσει με τη βάση των δημοτών. Ο Άρης –όπως τον αποκαλούν φίλοι και αντίπαλοι–είναι για πολλούς ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Με την εκλογή της Δούρου στην περιφέρεια έχει ένα σοβαρό πλεονέκτημα στο να μπορέσει να απογειώσει το Δήμο μας.

2.      ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ
Πέτυχε το ακατόρθωτο, δηλ. να συνθέσει διαφορετικές απόψεις και φιλοσοφίες. Έχασε στις λεπτομέρειες τη δεύτερη θέση από τον Λ. Γεωργαμλή. Αν είχε μεγαλύτερη διείσδυση στη λαϊκή βάση των δημοτών, θα είχε και περισσότερες πιθανότητες για την πρωτιά. Κατά την άποψη πολλών θα είναι η ουσιαστική αντιπολίτευση του νέου δημοτικού συμβουλίου! Στις δημοσκοπήσεις  για τις ευρωεκλογές, η  δημοσκοπική εταιρεία που διευθύνει έβαλε τα γυαλιά σε πολλές, μεγάλες και ιστορικές εταιρείες του χώρου.

3.      ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΝΤΟΣ
Ήρεμη δύναμη. Επένδυσε σε μέλη της προηγούμενης διοίκησης και αυτό ίσως του στοίχισε. Δεν μπορούσε να ασκήσει κριτική στην απερχόμενη διοίκηση γιατί θα εξέθετε τους δικούς του υποψηφίους. Πολλοί λένε πως, αφού ένα βαθύτατα πολιτικοποιημένο άτομο  όπως ο αδερφός του ο Σταύρος δεν κατάφερε να εκλεγεί την περασμένη φορά, και ο ίδιος δεν θα είχε πολλές πιθανότητες!

4.      ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΑΪΤΑΝΑ-ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ 
Δικαίως επεδίωξε την επανεκλογή  της, αν λάβουμε υπόψη το ποσοστό της. Δεν  είχε τελικά την στήριξη των οπαδών της ΑΕΚ, αν και επένδυσε σ’ αυτή όταν έκανε τους   εκλογικούς της υπολογισμούς και τις πολλές φωτογραφήσεις με τον  πρόεδρο της ΑΕΚ.  Αν εξασφάλιζε αυτή τη στήριξη, ίσως θα είχε καλύτερη τύχη.

5.      ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΓΡΕΤΖΕΛΙΑΣ
Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Ο αριθμός των ψήφων (526) που έλαβε και το ποσοστό του επί  του συνόλου του συνδυασμού του μαρτυρούν ότι είναι μια ομάδα μόνος του. Πάντα υπολογίσιμη δύναμη. Ίσως να τον ενδιέφερε και  το ποιος δεν έπρεπε να εκλεγεί… και σ’ αυτό πέτυχε απολύτως.  Έδωσε τις δικές του απαντήσεις,άσχετα αν πολλοί τον θεωρούν ως ηττημένο των εκλογών.  

6.      ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΤΑΡΕΛΗΣ
Είναι άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα ήταν ήττα αυτής η μη εκλογή του.  Κινδύνευσε μάλιστα να  χάσει την πρωτιά από τον Μιχάλη Παυλή και να μην εκλεγεί Η διαφορά οριακή, μόλις 4 ψήφων. Σε  περίπτωση επικράτησης τού κατά τα άλλα συμπαθούς πρώην ποδοσφαιριστή  θα είχαμε την  εξήγηση γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση είναι  μια από τις παθογένειες της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας.

7.      ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΕΜΟΓΙΑΝΝΗΣ
Η υποψηφιότητά του ήταν από τις τελευταίες που ανακοινώθηκαν από τη Δύναμη Πολιτών. Έδωσε ώθηση  στο συνδυασμό και έλαβε ψήφους από πολίτες που μάλλον δεν θα στήριζαν εξ αρχής τη Δύναμη Πολιτών. Σαφώς ο κερδισμένος των ψήφων του γονεϊκού κινήματος. Τυγχάνει ευρύτερης αναγνωρισιμότητας. Ωστόσο κατετάγη  στην 15η και τελευταία εκλόγιμη θέση μαζί με την  Χριστίνα Ανδρέου και τον  Γιάννη Ζαμπετάκη με αποτέλεσμα να περιμένει την κλήρωση. Δείγμα πως χωρίς τη στήριξη μηχανισμών και ιδίως κομματικών είναι πιο δύσκολο να ξεχωρίσεις την σήμερον ημέραν.

8.      Οι 508 υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι*
Οι ήρωες των εκλογών… Ζωντάνεψαν την πόλη, ατελείωτες συζητήσεις σε σπίτια,café, ταβέρνες και σε διάφορες εκδηλώσεις. Οι υποψηφιότητες  αυτές αποτελούν τη δύναμη της πόλης μας, το ζωντανό της κύτταρο που, σε αντίθεση με άλλους που γυρίζουν την πλάτη τους  στα κοινά, αυτοί  δραστηριοποιήθηκαν  δίνοντας τον δικό τους τόνο και το δικό τους μήνυμα ελπίδας. Αποτελούν τους λεγόμενους ενεργούς πολίτες και θα πρέπει να παραμείνουν ενεργοί!

9.      Τα τοπικά μέσα ηλεκτρονικής και έντυπης ενημέρωσης
Μικρές ανορθογραφίες αισθητικής δεν λαμβάνονται υπόψη. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για το επίπεδο της ενημέρωσής μας. Χωρίς κραυγές,ουσιαστικοί,με ουσιώδες κριτικό πνεύμα, ένας χώρος που  παραδόξως στη μεγάλη του πλειοψηφία ξεχωρίζει θετικά στο Δήμο μας.

10.   Οι δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας
Σε αυτούς οφείλεται η διατήρηση της ταυτότητας της πόλης μας και η μη μετατροπή της σε  δήμο Πειραιώς ή Βόλου.

*Υ.Γ.Η ακεραιότητατης τοπικής μας κοινωνίας και ο δημοκρατικός της χαρακτήρας τελούν τις τελευταίες μέρες υπό αμφισβήτηση. Είναι υποχρέωση όλων και πρώτα απ’ όλα  των υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Αποτελεί  πρόκληση και συνάμα την πρώτη δοκιμασία για όλους να αποδείξουν πως είναι ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου