.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Μερικά ακόμη για τα παραμύθια της συνέντευξης ΑΕΚ-Μελισσανίδη 5



Στη συνέντευξη τύπου, ο κ. Ανδριόπουλος εμφάνισε ως πραγματικό στοιχείο, ότι το ύψος των κατοικιών στην περιοχή του γηπέδου, είναι 22.5 μέτρα! Σχεδόν το διπλάσιο από το πραγματικό. Οποιοσδήποτε κι αν έχει επισκεφτεί μια φορά την περιοχή, όσο άσχετος και ανίκανος να εκτιμήσει διαστάσεις να είναι, τέτοια υπερβολή δεν τη λέει. Πόσο μάλλον όταν αυτός που το είπε, αποτελεί αντικείμενο της δουλειάς του. Το ανάλογο ισχύει και με το συντελεστή δόμησης. Αυτόν τον είπε σωστά, 1,4. Αλλά δε χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο ή πολύπλοκους υπολογισμούς, όταν είσαι τεχνικός, για να καταλάβεις ότι με 1,4 συντελεστή δόμησης δε μπορεί να προκύψει ύψος κτιρίου 22,5 μέτρα. 
 
Θα σκεφτεί κανείς ότι μπορεί ο συγκεκριμένος να ήταν αδιάβαστος, ή απρόσεχτος όταν αναζητούσε στοιχεία. Είναι βέβαιο όμως ότι δεν πρόκειται περί αυτού. Γιατί αποδεδειγμένα και διαβασμένος είναι, και πολύ προσεχτικός στις διατυπώσεις που επιλέγει κάθε φορά να κάνει.
Το πράγμα είναι απλούστερο. Για να ισχυριστεί κανείς τέτοια πράγματα δε χρειάζεται τίποτε από τα παραπάνω. Θράσος χρειάζεται και γνώση ότι η συντριπτική πλειονότητα αυτών που τον ακούν, ότι και να πει, θα τον πιστέψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου