.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Τελικά μόνο εγώ πήρα στα σοβαρά τη συνέντευξη ΑΕΚ-Μελισσανίδη κι όλοι οι άλλοι τον άφησαν να περιμένει!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Μάριου Ματσάνκου από τις 25-7-14 στο aek24hours.gr, ο "έξυπνος άνρθωπος" Μελισσανίδης πέταξε το... μπαλάκι, αλλά απ΄ ότι φαίνεται δεν ενδιαφέρθηκε να... το πιάσει κανείς! 

Τους πέταξε το μπαλάκι, δείχνοντας ανησυχία και τώρα περιμένει


 Μάριος Ματσάνκος  25/7/14


Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι έξυπνος άνθρωπος. Το αποδεικνύει η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια. Από τα χαμηλά στα ψηλά. Το γεγονός όμως ότι προτίμησε να διαβάσει λόγια που φαίνεται να του έγραψαν άλλοι και δεν τα είπε όπως τα ένιωθε μου έβγαλε μια αδυναμία. Όταν πήρε ο ίδιος τον λόγο έδειξε την πυγμή του. Η συνέντευξη Τύπου δεν θα πω ότι με κάλυψε απόλυτα. Υπάρχουν κενά και μάλιστα σοβαρά. Είπε αλήθειες, ενώ άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Έδειξε ανήσυχος, ενώ έκανε αυτό που περιμέναμε όλοι. Να πετάξει το μπαλάκι στην απέναντι πλευρά. Σε αυτούς που δεν θέλουν το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με πρόφαση το Άλσος. Πλέον, περιμένει αντιδράσεις…

Ο ισχυρός άνδρας επανέλαβε με βεβαιότητα ότι το γήπεδο θα γίνει και εστίασε την προσοχή του στο ότι ζητείται μια έκταση 2,4 στρεμμάτων προκειμένου το γήπεδο της ΑΕΚ να είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών (UEFA).

Επίσης, κράτησε αποστάσεις αλλά δεν έκοψε τις γέφυρες με τον Άρη Βασιλόπουλο και τη νέα Δημοτική Αρχή της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Παράλληλα, τόνισε απερίφραστα ότι το ενδεχόμενο η Περιφέρεια και ειδικά η Ρένα Δούρου να αποφασίσει να μην δώσει τα 20 εκατ. ευρώ που έχουν αποφασιστεί από την περίοδο Σγουρού, θα ισοδυναμεί ότι δεν θέλει το γήπεδο.

Κάπου εδώ όμως θέλω να σταθώ. Το ρεζουμέ της συνέντευξης ήταν τα 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια. Με την δήλωση «αν δεν δώσει τα 20 η Δούρου, θα δείξει ότι δεν θέλει το γήπεδο», ο Μελισσανίδης μεταφέρει την πίεση στη Δούρου, αλλά μόνο αν συμβούν τρία πράγματα. Ποια είναι αυτά; Πρώτον να ψηφιστεί ο νόμος κάτι που θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Δεύτερον να βγουν οι οικοδομικές άδειες και τρίτον να μπουν μπουλντόζες για να ξεκινήσουν τα έργα στη Νέα Φιλαδέλφεια, πριν γίνει και αν γίνει οτιδήποτε με το Συμβούλιο της Επικρατείας. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν μέχρι τον Αύγουστο. Πριν δηλαδή αναλάβει η νέα Περιφερειάρχης καθήκοντα για να έχουμε και το κεφάλι μας ήσυχο. Αν γίνουν τα παραπάνω τότε η Δούρου και ο ΣΥΡΙΖΑ θα στριμωχτούν. Αν όμως συμβεί το αντίθετο, τότε θα υπάρχουν ένα σωρό δικαιολογίες.

Το μπαλάκι έπεσε και προς την πλευρά του Δημάρχου. Ενός ανθρώπου δυναμικού που δεν το βάζει έτσι εύκολα κάτω. Ωστόσο με σωστή πίεση και αποδείξεις θα καμφθούν οι όποιες αντιρρήσεις. Εξάλλου, φάνηκε και από την διαλλακτικότητα των δηλώσεων του πρότζεκτ μάνατζερ του έργου, κ. Ανδριόπουλου, ο οποίος αφού κάλεσε τον Βασιλόπουλο να ψάξει τα συρτάρια του για τα χαρτιά που του έχουν δοθεί, στη συνέχεια τόνισε πως είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και συζητήσιμος.

Από τη μία λοιπόν είχαμε θυμό και αγανάκτηση και από την άλλη ανησυχία και μάλιστα έντονη.

Κλείνοντας θέλω να πω πως αυτό που περίμενα δεν το άκουσα. Ο Μελισσανίδης δεν μίλησε για λεφτά. Πόσα έχουν μαζευτεί για το γήπεδο, ποιος και πόσα έχουν βάλει οι χρηματοδότες, πόσα ο κόσμος και πως πάει η αναζήτηση χορηγών για την ονοματοδοσία της «Αγιά Σοφιάς». Επίσης, στη μία από τις τρεις ερωτήσεις που του έκανα και αφορούσε τη σύμβαση της Ερασιτεχνικής με την εταιρία που θα έχει το πάνω χέρι στο γήπεδο, «Δικέφαλος 1924», δεν πήρα ξεκάθαρη απάντηση παρά μόνο ότι όλα είναι νομότυπα. Αυτό το νομότυπα θα ήθελα να μου το εξηγήσει ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Αλέξης Αλεξίου την επόμενη Τετάρτη στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου.

Όσο για το 85% των χρημάτων που είπε ο Μελισσανίδης ότι έχουν εξασφαλιστεί και γράφτηκε λανθασμένα σε άλλο site, οι σωστές δηλώσεις είναι οι εξής: «αν θεωρήσουμε δεδομένα τα λεφτά της Περιφέρειας, τότε το υπόλοιπο κομμάτι της χρηματοδότησης έχει εξασφαλιστεί κατά 85%». Με πιο απλά λόγια μας λείπει ήδη το 15% των χρημάτων, ενώ δεν είμαστε σίγουροι αν θα πάρουμε το 33% των χρημάτων από την Περιφέρεια. Αν δούμε το ποτήρι μισογεμάτο έχουμε το 52% στα χέρια μας και μας λείπει το υπόλοιπο 48%. Όλα λοιπόν θα εξαρτηθούν και από την Δούρου, αφού μπορεί πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρουν ότι τα 20 εκατ. ευρώ είναι κωδικοποιημένα και «κλειδωμένα», αλλά με απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω, όπως ενημερώθηκα.

πηγή: aek24hours.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου