.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Μερικά ακόμη για τα παραμύθια της συνέντευξης ΑΕΚ-Μελισσανίδη


Η φωτογραφία είναι από το άλσος της Φιλαδέλφειας στις 22/1/14. Δείχνει μερικά από τα δέντρα που θα κοπούν για να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της όμως θα πεθάνουν αν δε γίνει το γήπεδο που σχεδιάζουν. Οπότε διαλέγουν να τα εκτελέσουν για να μη περιμένουν να πεθάνουν. Φαίνεται καθαρά επίσης ποιος έχει εγκαταλείψει το οικόπεδο του, σε ποια κατάσταση είναι το άλσος, και σε τι κατάσταση είναι τα δέντρα που σχεδιάζουν να υλοτομήσουν...


Συνεχίζουμε σχετικά με τη συνέντευξη ΑΕΚ - Μελισσανίδη της 24/7/14 μετά τις δυο προηγούμενες αναρτήσεις μας, αυτής και αυτής.

Ο κ. Ανδριόπουλος αναφέρθηκε σε μόνο 2,4 στρέμματα που παίρνει το γήπεδο κι όχι 6. Το να λέει ψέματα κανείς για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του, δεν είναι τίποτε πρωτότυπο. Σε αυτά μας έχουν συνηθίσει πολιτικάντηδες και πάγια οι κυβερνητικοί. Τι να πούμε για τον εν λόγω κύριο που είναι και τεχνικός… 

Η αλήθεια είναι ότι το γήπεδο παίρνει άμεσα 6 στρέμματα, κι όχι 2,4 όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κ. Ανδριόπουλος. Οι πεζόδρομοι περιμετρικά δε γίνονται για τους κατοίκους της περιοχής, ούτε από ενδιαφέρον για τους οπαδούς και τους επισκέπτες του άλσους. Το ίδιο ισχύει για την υπογειοποίηση Φωκών και Πατριάρχου Κωνσταντίνου. 

Τα γήπεδα εδώ και χρόνια βαθμολογούνται με αστέρια όπως τα ξενοδοχεία και τα ψυγεία. Αυτό μεταφράζεται σε προδιαγραφές που πληρούν. Ιδιαίτερα μετά την τραγωδία του Χέιζελ, για όσους θυμούνται, η Ουέφα πήρε αυστηρές αποφάσεις. Έκανε υποχρεωτικά τα ατομικά καθίσματα, κατάργησε τους όρθιους θεατές κλπ. Μετά από εκείνες τις αποφάσεις και το «Νίκος Γκούμας», που ως τότε είχε φτάσει αν θυμάμαι σωστά κοντά στις 36.000 θεατές, έπεσε αρκετά κάτω από τις 30.000.

Τα 6 στρέμματα άλσους λοιπόν τα «χρειάζεται» η ΑΕΚ, γιατί είναι προϋπόθεση για να πιστοποιηθεί το γήπεδο ως 4 αστέρων Ουέφα. Υπάρχουν γήπεδα και 5 αστέρων που ονομάζονται «Elite Stadiums». Μπορούν να φιλοξενήσουν τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ αλλά πρέπει να είναι άνω των 50.000 θέσεων.

Τα 4 αστέρων μπορούν να φιλοξενήσουν τελικούς «Γιουρόπα Λιγκ». Γήπεδα με λιγότερα αστέρια και λιγότερες προδιαγραφές επίσης μπορούν να φιλοξενήσουν διεθνείς αγώνες. Εύκολα μπορούμε να το διαπιστώσουμε απλώς παρακολουθώντας διεθνή παιχνίδια από την τηλεόραση μας. Διαφορετικά οι ομάδες ορισμένων χωρών, θα έπρεπε ή να μη συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες στην έδρα τους, ή να πήγαιναν σε άλλες χώρες να παίξουν!

Στις προϋποθέσεις για να πιστοποιηθεί ένα γήπεδο ως 4 αστέρων, είναι και η διασφάλιση ότι μπορεί να αδειάσει σε μισή ώρα. Και ότι εκτός από την εσωτερική διαρρύθμιση, υπάρχουν οι κατάλληλοι σε εύρος διάδρομοι περιμετρικά, ώστε αυτό να μπορεί να συμβεί. 

Επομένως όσο μεγαλύτερη είναι η χωρητικότητα ενός γηπέδου, τόσο μεγαλύτεροι πρέπει να είναι οι διάδρομοι που θα διασφαλίζουν την εκτόνωση του. Με λίγα λόγια αν το γήπεδο ήταν 50.000 θέσεων, αυτό θα προϋπέθετε ακόμη φαρδύτερους διαδρόμους εξωτερικά, άρα ακόμη περισσότερα στρέμματα άλσους για να πιστοποιηθεί ως 5 αστέρων. 

Τι είναι λοιπόν αυτό που κάνει την… ΑΕΚ να θέλει γήπεδο 4 αστέρων;

Είναι το γεγονός ότι το αφεντικό της δεν ενδιαφέρεται να φτιάξει γήπεδο στο τσάμπα οικόπεδο της Φιλαδέλφειας, αλλά θέλει να στήσει μια κερδοφόρα επιχείρηση. Παίρνοντας την πιστοποίηση που θέλει, θα έχει περισσότερες πιθανότητες να κάνει αυτό που επιδιώκει ανεπιτυχώς ως τώρα. Δηλαδή να συμφωνήσει με εταιρία του εξωτερικού, την παραχώρηση της διαχείρισης των ημερών που η ομάδα δεν έχει αγώνα. Αυτό μετατρέπεται σε συναυλίες και κάθε είδους εκδηλώσεις που σημαίνουν κοσμοσυρροή στην πόλη, και τρελές εισπράξεις για το αφεντικό… Δεν είναι της φαντασίας μου, έχουν γραφτεί στον τύπο ως επιδιώξεις του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Όσα ακούστηκαν ότι ξεκολλάνε το γήπεδο από τα γειτονικά σπίτια με τα 6 μέτρα πρασιάς, υπογειοποιούν στη Φωκών και Πατριάρχου Κωνσταντίνου κι έτσι κερδίζουν οι κάτοικοι 10 στρέμματα κοινόχρηστου χώρου, τα δέντρα κόβονται για να υπάρχουν πεζόδρομοι που θα χρησιμοποιούν οι κάτοικοι όταν δεν έχει αγώνα, χρειάζονται αποκλειστικά στην επικερδή επιχείρηση που στήνουν. Ουδέποτε οι κάτοικοι είχαν αίτημα την τσιμεντοποίηση του άλσους, το κόψιμο δέντρων, την υπογειοποίηση που σχεδιάζουν. Εξάλλου το άλσος δεν εμπόδισε ποτέ κανένα να το περπατήσει επειδή δεν έχει τσιμεντόδρομους!

Συνεπώς καταπατούν 6 στρέμματα αναδασωτέας έκτασης του δημοτικού άλσους, και κόβουν δέντρα για να εξασφαλίσουν κέρδη αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην πόλη και τους κατοίκους!

6 σχόλια:

  1. Παρακολουθώ εδώ και καιρό τις αναρτήσεις σας και παρατηρώ ότι σχόλια δεν υπάρχουν. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στην χαμηλή επισκεψιμότητα του μπλογκ ή στο ότι δεν σας στέλνουν σχόλια που να σας ευαρεστούν, ώστε να τα ανεβάσετε.
    Επειδή λοιπόν έχει κουράσει ο αφόρητος μονόλογος σας, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής.
    -Το ότι στα χαρτιά τα 3 στρέμματα όπου τώρα βρίσκονται τα σκουπιδιάρικα έχουν χαρακτηριστεί ως αναδασωτέα και οικτίρετε για την "καταπάτηση" τους είναι μνημείο υποκρισίας.
    Αφου λοιπόν είναι αναδασωτέα, γιατι δεν τα αναδασώνει ο δήμος;
    - Το ότι οι περιμετρικοί πεζόδρομοι του νέου γηπέδου δεν γίνονται ΚΑΙ για τους κατοίκους της περιοχής από που προκύπτει;
    Θα είναι περιφραγμένοι; Θα υπάρχουν διόδια για την διέλέυση τους;
    -Αφου καταρρίφθηκε το σενάριο με το Mall που θα χτιζόταν, τώρα πιάσαμε τις συναυλίες;
    -Υποτίθεται ότι κόπτεστε για το συμφέρον των περίοικων, αλλά στο δίλημμα απομάκρυνση του γηπέδου κατά 6 μέτρα από τα σπίτια τους και πεζοδρόμηση του χώρου των σκουπιδιάρικων από την μια και διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης από τη άλλη, θεωρείτε ότι η δεύτερη είναι η καλύτερη επιλογή;

    Εν πάση περιπτώση, σύμφωνα με όλα τα επίσημα κατατεθημένα σε δημόσιες υπηρεσίες έγγραφα, το νέο γήπεδο θα έχει συντελεστή δόμησης, ποσοστό κάλυψης και ύψος μικρότερα από τα ανώτερα επιτρεπτά.Εμπορικοί χωροι δεν θα υπάρχουν, θα απομακρυνθεί το γκαράζ των σκουπιδιάρικων και θα γίνουν αναφυτεύσεις σε φαλακρά σημαία του Άλσους με έξοδα της ΑΕΚ, σύμφωνα και με αποφάσεις του ΣτΕ για το ισοζύγιο πρασίνου, όπως στην κατασκευή της περιφερειακής Υμηττού και αλλού.
    Όλες οι ενστάσεις εναντίον της ανέγερσης του γηπέδου είναι απλώς προφάσεις εν αμαρτίαις.
    Θα ήταν πιο τίμιο να πείτε απλώς ότι δεν θέλετε γήπεδο, γιατί θα ξεβολεύεστε 20 μέρες τον χρόνο.
    Τα υπόλοιπα οικολογικά και αντικαπιταλιστικά είναι για εσωτερική κατανάλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε ανώνυμε,κατ'αρχάς μπράβο που σε κάθε σχόλιό σου γίνεσαι και πιό λακωνικός.Στο επόμενο μπορείς να κλείσεις όλα τα βαθιά νοήματά της σκέψης σου(;)σε κάποιο σημείο στίξης,γιατί όχi;πρώτον δεν τάζατε αναφυτεύσεις στην εναπομείνασα έκταση του άλσους,αλλά "εύρεση νέας έκτασης πρασίνου μέσα στη Ν.Φ".Τώρα που νιώσατε λίγο καβάλα στ'άλογο,το πήρατε πίσω κι αυτό,πριν αλέκτωρ λαλήσει τρίς.
    Η έκταση,που ζητάει η αέκ να της χαριστεί στανικά το ξέρεις και συ-αν είσαι Φιλαδελφειώτης και όχι περιφερόμενος μπράβος-δεν είναι ούτε σκουπιδότοπος,ούτε εγκαταλελειμμένη.Είναι δασική έκταση με ακμαία βλάστηση και με εκατοντάδες ανθρώπους να αθλούνται και να ψυχαγωγούνται καθημερινά.Έστω μια φορά στη ζωή σου να έχεις περάσει απ'τα μέρη μας,δεν θα διανοούσουν να το πείς αυτό,εκτός κι αν είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία σαν τις οπαδικές φασιστοφυλλάδες της σκουπιδοκατάνυξης.
    Η Φιλαδέλφεια,εννοούμε να μείνει ες αεί καταπράσινη οπτικά και κατακόκκινη πολιτικά,είμαστε κάθετα ενάντιοι σε κάθε επιχειρηματική επένδυση και στα κερδοσκοπικά σχέδια τυχάρπαστων κολλητών του σαμαρά.Δε δεχόμαστε την πολιτική των μνημονίων,που κλείνει σχολεία,νοσοκομεία,κοινωνικούς χώρους και το μόνο που φτιάχνει,είναι γήπεδα και φυλακές!!!!Ούτε cent απο τον κοινωνικό πλούτο να μην χαριστεί σε οποιαδήποτε Παέ,σε οποιοδήποτε προπέτασμα της μαφίας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος@ 11.30΄ και 11.36΄

    Το ακριβές είναι πως δεν υπάρχουν πολλά σχόλια.
    Η επισκεψιμότητα του μπλογκ καταγράφεται δημόσια αφού υπάρχει ένδειξη από την οποία μπορεί όποιος θέλει να βλέπει ακριβώς τι γίνεται.
    Σχόλια δεν κόβω εύκολα, και σε καμία περίπτωση δεν κόβω σχόλια που δε μου αρέσουν.
    Αν έχετε κουραστεί από το μονόλογο μου, δε μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω για σας. Μπορείτε να επισκέπτεστε οποιαδήποτε άλλα μπλογκ ή σάιτ, ή να κάνετε οτιδήποτε άλλο για να μη πλήττεται εδώ μέσα. Δε σας ζήτησα εγώ ούτε να με διαβάζετε, ούτε παρότι σας κουράζω να επιμένετε να με διαβάζετε…
    Μετά τους εξυπνακισμούς σας, ας περάσουμε στην ουσία.
    Η παρανομία δε διορθώνεται με παρανομία αν δε το γνωρίζετε. Το ότι ο Δήμος παράνομα έχει μετατρέψει ένα μέρος του άλσους σε γκαράζ αυτοκινήτων, δεν δίνει δικαίωμα σε κανέναν άλλο να κάνει το ίδιο. Σε τελική ανάλυση αν ενοχλούνταν η ΑΕΚ ή ο Μελισσανίδης από αυτό που υπάρχει εδώ και δεκαετίες, θα μπορούσαν να δείξουν την ευαισθησία τους από παλιά. Τώρα που θέλει να κάνει επιχείρηση μόνο ενδιαφέρθηκε, γιατί η υπόθεση αφορά το πορτοφόλι… Γιατί δεν έλεγε τα ίδια όταν παλιότερα ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ; Γιατί δεν ενδιαφέρθηκε για το άλσος τότε; Γιατί δεν έκανε δεντροφύτευση τότε; Γιατί δεν προσφέρθηκε να κάνει πεζόδρομους; Γιατί δε ζήτησε υπογειοποιήσεις; Γιατί δεν πρότεινε τέτοια πράγματα ούτε με την «Αγιά Σοφιά» Νο1;
    Αυτά είναι μνημείο υποκρισίας κι όχι αυτά που γράφω εγώ. Γιατί απλούστατα υπάρχουν δημοσιεύματα, και συγκεκριμένη δική μου δραστηριότητα που αφορά την υπόθεση άλσος και Δήμος Φιλαδέλφειας, στα οποία έχω επισημάνει πολύ περισσότερα από αυτά που εσείς εντοπίζετε. Έχω ασκήσει δημόσια δριμεία κριτική σε Δημάρχους και Δημοτικές Αρχές, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης. Κι όχι μόνο εγώ, αλλά και πολλοί άλλοι. Απλά δεν είστε Φιλαδελφειώτης και δεν τα γνωρίζετε.
    Μη ρωτάτε λοιπόν εμένα γιατί δεν τα αναδασώνει ο Δήμος. Ρωτήστε την κ. Γαϊτανά που ήταν καλή Δήμαρχος και συμφωνούσε στα πάντα με τον κ. Μελισσανίδη. Ρωτήστε τον κ. Γρετζελιά που ήθελε οτιδήποτε γήπεδο πρότεινε το εκάστοτε αφεντικό της ΑΕΚ. Τώρα που είναι αδύναμος τον βγάζετε στη σέντρα για τα 1200 δέντρα. Ρωτήστε τον κ. Γεωργαμλή που ήταν χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο, υπήρξε ακόμη και Αντιδήμαρχος! Υπάρχουν κι άλλοι που μπορώ αν θέλετε να σας πω να ρωτήσετε.
    Οι περιμετρικοί πεζόδρομοι επιμένω, δε γίνονται για τους κατοίκους. Ούτε γνωρίζω αν από κάποια στιγμή και μετά θα κλείσουν, ή θα χρειάζεται εισιτήριο εισόδου. Σας εξήγησα πως δεν υπήρξε ποτέ αίτημα των κατοίκων να γίνουν τέτοιοι πεζόδρομοι! Κανείς δεν παραπονέθηκε ότι σκονίζονται τα παπούτσια του ή ότι σκοντάφτει στο χώμα και χρειάζεται να κοπούν δέντρα και στη θέση τους να πέσει τσιμέντο.
    Ποιος σας είπε ότι απορρίφτηκε το σενάριο με το Μολ! Αυτά που διαβάσατε αναφέρονται σε αυτή καθαυτή τη συνέντευξη, όχι στο ρυθμιστικό.
    Εξήγησα γιατί είναι υποχρεωτική η απομάκρυνση κατά 6 μέτρα του γηπέδου από τα σπίτια. Αυτό προφανώς από μόνο του είναι καλό. Το κακό είναι πως γίνεται σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας του Δήμου και του άλσους, γιατί μετατοπίζονται η ρυμοτομική και η οικοδομική γραμμή του γηπέδου, βόρεια και ανατολικά μέσα στο άλσος. Αν απλώς περιοριζόταν το περίγραμμα του γηπέδου κατά 6 μέτρα, δε θα είχα να πω κάτι επικριτικό.
    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. (συνέχεια)

    Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάτε πως εδώ και 11 χρόνια δεν υπάρχει γήπεδο, παρά μόνο ένα εγκαταλελειμμένο χωράφι. Αυτό σε σχέση με το τέρας που υποτίθεται θα κατασκευαστεί, και όσα προβλέπονται στο ρυθμιστικό, είναι ασφαλώς απείρως προτιμότερο.
    Έχετε την καλοσύνη να μου πείτε τι λένε τα επίσημα κατατεθημένα σε δημόσιες υπηρεσίες έγγραφα; Γιατί πιστεύετε αβασάνιστα όσα λέει ο κ. Ανδριόπουλος στα οποία ακόμη δεν έχω αναφερθεί; Γιατί δεν ακούτε τον κ. Μελισσανίδη; Αυτός δεν είπε για πρώτη φορά στην τελευταία συνέντευξη, ότι στο υπάρχον οικόπεδο μπορεί να γίνει γήπεδο με 22.000 θέσεις, αν εφαρμοστούν τα νόμιμα που ζητούν οι κάτοικοι; Το αληθές είναι πως μπορεί να γίνει γήπεδο ακόμη και με 26.000 θέσεις, με κουλουάρ στίβου, να στεγάζει όλα τα αθλήματα της ερασιτεχνικής, και πιθανότατα τα 20.000.000 ευρώ δημόσιου χρήματος να επαρκούν για να γίνει γήπεδο που θα ανήκει στην ερασιτεχνική, κι όχι στην εταιρία «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» η οποία σε ποσοστό 98,5% ανήκει στον υιό Μελισσανίδη!
    Για να μαθαίνετε λοιπόν, ο ξεχωριστός νόμος που κάθε φορά έρχεται για να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ και κάθε φορά αποδεικνύεται αντισυνταγματικός στο ΣτΕ, χρειάζεται για να μην εφαρμοστούν τα νόμιμα. Αλλιώς δε θα χρειαζόταν νόμος! Το σχέδιο της «Αγιά Σοφιάς» παραβιάζει υπέρμετρα όπως ακριβώς και του Γρανίτσα, τους συντελεστές δόμησης, κάλυψης και κάθε νόμιμα επιτρεπόμενο ύψος! Παραβιάζει προς τα κάτω μόνο τις θέσεις στάθμευσης.
    Αν μου πείτε γιατί πιστεύετε τον κ. Ανδριόπουλο, θα μου κάνετε μεγάλη χάρη! Διαβάσατε το νομοσχέδιο; Αν ναι, δεν είδατε ότι γράφει πως το 15% του υλοποιούμενου συντελεστή δόμησης, μπορεί να είναι εμπορικές χρήσεις!
    Για τις αναφυτεύσεις και τα υπόλοιπα, επειδή θα γράψω κι άλλα άρθρα ας μην αναφερθώ εδώ.
    Σέβομαι τις κρίσεις σας αλλά κι εγώ να ξέρετε είμαι βέβαιος ότι το γήπεδο δεν είναι παρά «Δούρειος Ίππος». Αυτά που προβλέπει το ρυθμιστικό, είναι το ζητούμενο για το αφεντικό της ΑΕΚ, και τότε θα δείτε κι εσείς πως και για πότε το πράσινο γίνεται τσιμέντο.
    Σε ότι αφορά το δημοσίευμα ΑΕΚ Ιnternet Fan Club θα το δω κι αν θεωρήσω πως είναι κάτι άξιο λόγου, ευχαρίστως να το δημοσιεύσω ή και να απαντήσω. Αλλά θα μου επιτρέψετε να σας πως, ότι όσα άρθρα έχω δει μέχρι τώρα, που υποστηρίζουν την πλευρά Μελισσανίδη, είτε δεν έχουν επιχειρήματα, είτε παπαγαλίζουν αυτά που λέει εκείνος, είτε γράφουν ανακρίβειες ανάξιες σχολιασμού.
    Ποτέ δε θεώρησα ότι όλοι όσοι πιστεύουν σε κάτι είναι ίδιοι. Επομένως και μόνο αυτό δε θα μου επέτρεπε να κάνω οποιαδήποτε παρόμοια εκτίμηση. Επίσης υπάρχουν πολλοί φίλοι και γνωστοί που είναι ΑΕΚτζήδες, και μια χαρά συνεννοούμαστε. Εξάλλου κι εγώ ΑΕΚτζης είμαι, αθλητής της ΑΕΚ ήμουν, μέσα στο γήπεδο μεγάλωσα αφού έμενα Καππαδοκίας!
    Σε κάθε περίπτωση μπορείτε όχι απλά να στέλνετε σχόλια, αλλά και άρθρα για δημοσίευση. Και δε χρειάζεται να γνωρίζω ποιος είστε… Μου αρκεί ότι γράφετε την άποψη σας χωρίς να βρίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ξεκιναει εκστρατεια προσφυγης στο στε κατα του ρυθμιστικου . πρεπει την ημερα δημοσιευσης του φεκ να ειναι ολα πανετοιμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή