.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Νέα ντοκουμέντα: Στον αέρα το γήπεδο Μελισσανίδη!

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Επειδή εμείς, 18 χρόνια τώρα, μιλάμε με ντοκουμέντα και ρεπορτάζ και όχι με παραπλανητική προπαγάνδα.

Επειδή τα παπαγαλάκια του Δ. Μελισσανίδη προσπαθούν να παραμυθιάσουν τους οπαδούς της ΑΕΚ ότι η «υπόθεση γήπεδο» βαίνει καλώς, ενώ η υπόθεση είναι στον αέρα.


Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα δύο ακόμη ειδήσεις, κι αν τολμούν ας τις αμφισβητήσουν.

ΕIΔΗΣΗ ΠΡΩΤΗ: η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ δεν κατέθεσε φάκελο για έκδοση άδειας στο ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά μια απλή αίτηση μιας (αριθμός 1) σελίδας, ίσα-ίσα για να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου!

Στις 12 Αυγούστου, με δημοσίευμά μας (δείτε εδώ) αποκαλύψαμε ότι ο Δ. Μελισσανίδης δεν μπορεί να εκδώσει άδεια για την ανέγερση του γηπέδου-εμπορική επιχείρηση, διότι οι υπέρ αυτού χαριστικές ρυθμίσεις προσκρούουν στα άρθρα 58 και 59 του βασικού δασικού νόμου 998/1979, όπως αυτά διαμορφώθηκαν με το άρθρο 36 του τελευταίου δασοκτόνου νόμου (Ν. 4280/2014).

Την επόμενη μέρα, η διοίκηση Μελισσανίδη ανακοίνωσε τα εξής: «H ΠAE AEK ανακοινώνει ότι κατατέθηκε σήμερα στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ και συγκεκριμένα στη διεύθυνση ΔOKK με αριθμό πρωτοκόλλου 39151 ο φάκελος που αφορά την έκδοση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πρωταρχικός στόχος μας πλέον είναι να μη χαθεί ούτε μια ημέρα και να προχωρήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται στη συνέχεια».

Ο περιβόητος «φάκελος», όμως, δεν ήταν παρά μια αίτηση μιας (1) σελίδας! Ισα-ίσα για να πάρει έναν αριθμό πρωτοκόλλου, ο οποίος μάλιστα είναι ελεγκτέος ως προς τη νομιμότητα της χορήγησής του. Δεν είναι, όμως, αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι ότι δεν κατατέθηκε φάκελος! Τόσο πολύ βιάζεται «να μη χαθεί ούτε μια ημέρα» η διοίκηση Μελισσανίδη.

Περιττεύει να πούμε, ότι η εσπευσμένη κατάθεση αυτής της μιας σελίδας, χωρίς φάκελο, έγινε σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολιστούν οι οπαδοί της ΑΕΚ, μετά το δικό μας δημοσίευμα.

Ο Δ. Μελισσανίδης, ο κατασκευαστής Δ. Ανδριόπουλος και οι νομικοί σύμβουλοί τους γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν μπορούν να πάρουν άδεια, με το ισχύον νομικό καθεστώς (άλλωστε δεν έχουν και τα λεφτά για να χτίσουν το γήπεδο-εμπορική επιχείρηση). Επρεπε όμως κάτι να κάνουν, για να εξακολουθήσουν να παραμυθιάζουν τους οπαδούς της ΑΕΚ, οπότε επέλεξαν το «κόλπο» της κατάθεσης μιας απλής αίτησης, νομίζοντας ότι αυτή η ψιλοαπατεωνιά θα έμενε κρυφή.

Θα το ξαναπούμε: αν τολμούν ας μας διαψεύσουν.

ΕΙΔΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Η ΔΟΚΚ του ΥΠΕΚΑ ερευνά το θέμα, μετά από το δημοσίευμα της «Κόντρας».

Εν προκειμένω μιλά το ίδιο το ντοκουμέντο. Οπως είχαμε γράψει, εμείς αποστείλαμε με fax, όπως μας ζητήθηκε, το πρώτο δημοσίευμά μας, που δημοσιεύτηκε στις 7 Αυγούστου (δείτε εδώ), στη Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών (ΔΟΚΚ) του ΥΠΕΚΑ, η οποία έχει καταστεί αρμόδια (χάρη σε μια ακόμη χαριστική ρύθμιση) για την έκδοση της οικοδομικής άδειας του γηπέδου-εμπορική επιχείρηση Μελισσανίδη.

Την επόμενη κιόλας μέρα, η ΔΟΚΚ του ΥΠΕΚΑ, εκτιμώντας τη βασιμότητα του δημοσιεύματός μας, απευθύνθηκε σε έναν μακρύ κατάλογο πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων (υπουργό Ι. Μανιάτη, αναπληρωτή υπουργό Ν. Ταγαρά, γενικό γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Σ. Αλεξιάδη, Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΚΑ, Γενικό Διευθυντή Πολεοδομίας, Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Διεύθυνση Νομοθετικού Εργου, Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας), τους ενημερώνει για το δημοσίευμά μας και τους ζητά τις παραπέρα ενέργειές τους. Αδιάψευστος μάρτυρας το ίδιο το έγγραφο της ΔΟΚΚ, το οποίο κοινοποιήθηκε στην εφημερίδα μας και δίνουμε στη δημοσιότητα.





Είμαστε βέβαιοι, ότι η ΔΟΚΚ δεν πρόκειται να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια, αν προηγουμένως δεν πάρει απαντήσεις απ’ όλους τους παραλήπτες του εγγράφου της, για τα ζητήματα νομιμότητας που εγείρει το δημοσίευμά μας.

Μένουμε σ’ αυτές τις δύο αποκαλύψεις και φυσικά θα επανέλθουμε, γιατί το ρεπορτάζ συνεχίζεται.

ΥΓ: Για κάποια παπαγαλάκια στα «υπαλληλικά» σάιτ, που κάνουν κωλοτούμπες με ταχύτητα… Ιωάννη Μελισσανίδη, θα γράψουμε κάποια άλλη στιγμή. Και θα γελάσει κάθε πικραμένος.

πηγή:  eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου