.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Η μπόχα, η δυσωδία, και η διαπλοκή, δεν κρύβονται...

Σφαγή τιτάνων: Μελισσανίδης VS Κόκκαλη-Μαρινάκη

Οι επιχειρηματικές συγκρούσεις προκαλούν πονοκέφαλο στο Μαξίμου

Ενώ η κυβέρνηση επιχειρεί να ρίξει τους τόνους αποσύροντας νομοσχέδια και προβάλλοντας ένα νέο διαλλακτικό προφίλ με διάθεση αυτοκριτικής, κάνοντας παράλληλα πολιτικά ανοίγματα στο επιχειρηματικό πεδίο οι μάχες οξύνονται. Με αφορμή την πώληση του Ιπποδρόμου και του ΟΔΙΕ Σωκράτης Κόκκαλης και Δημήτρης Μελισσανίδης διασταυρώνουν ξανά τα ξίφη τους, ενώ ανοιχτό είναι και μέτωπο του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ και του ΟΠΑΠ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Του Χρήστου Φράγκου. Ρεπορτάζ: Νίκος Κονδυλόπουλος, Νώντας Βλάχος

Οι συγκρούσεις επιχειρηματικών συμφερόντων μπορεί να μην απασχολούν την κυβέρνηση επισήμως αλλά αποτελούν γάγγραινα για τη Νέα Δημοκρατία η οποία θέλει να συσπειρώσει τον μηχανισμό και να εμφανίσει συμπαγές μέτωπο καθώς η ατμόσφαιρα «μυρίζει» εκλογές.

Αυτό που απασχολεί ιδιαίτερος τον Αντώνη Σαμαρά είναι η διαρκώς εντεινόμενη κόντρα των δυο στενών του φίλων, Δημήτρη Μελισσανίδη και Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία προσλαμβάνει απειλητικές διαστάσεις. Με εμπρηστικές δηλώσεις εκατέρωθεν, επιθετικές συμπεριφορές και δημόσια φραστικά επεισόδια οι δυο άνδρες έχουν μετατρέψει τον επιχειρηματικό στίβο, την πολιτική σκακιέρα και το ποδόσφαιρο σε προσωπικό τους ρινγκ.



ΟΙ κκ Μελισσανίδης και Μαρινάκης ενισχύουν την επιρροή τους έμμεσα και άμεσα και στα media με τον ισχυρό άνδρα του ΟΠΑΠ, να ελέγχει εμμέσως πλειάδα ΜΜΕ καθώς η διαφήμιση του ΟΠΑΠ είναι ζωτικής σημασίας για πολλά έντυπα, ηλεκτρονικά και τηλεοπτικά Media. Παράλληλα ο γιος του επιχειρηματία Χρήστος, έχει ξεκινήσει τον σχηματισμό άτυπου μπλοκ από sites και εφημερίδες οι οποίες θα στηρίζουν –σχεδόν τυφλά- τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η άτυπη -για την ώρα- συμφωνία του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον Γ. Φιλιππάκη που εκδίδει την εφημερίδα Δημοκρατία και είναι πίσω από το site defencenet.gr μαζί με τον Τάσσο Γκουριώτη, για έκδοση αθλητικής εφημερίδας που θα καλύψει τον χώρο της ΑΕΚ.
Από την άλλη πλευρά ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει αποκτήσει τον όμιλο «Παραπολιτικά» που περιλαμβάνει εφημερίδα, site και ραδιόφωνο, ενώ έχει διαρρεύσει ότι αναζητά συχνότητα για αθλητικό ραδιόφωνο.

Η κόντρα στον ΟΠΑΠ

Κατά τη διάρκεια της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ ο Δημήτρης Μελισσανίδης έδωσε την περυσινή σεζόν χορηγία στην ΑΕΚ, όταν αγωνιζόταν στν Γ Εθνική, ενώ παραχώρησε μικρότερη στον πρωταθλητή Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα ο Βαγγέλης Μαρινάκης να την αρνηθεί, οδηγώντας την κατάσταση σε δημόσια αντιπαράθεση με χαμηλού επιπέδου και εμπρηστικές δηλώσεις. Τελικώς ο Ολυμπιακός προχώρησε σε συμφωνία με τη UNISEF, την οποία διαφημίζει στη φανέλα του, πληρώνοντας μάλιστα για αυτό ένα ποσό κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.



Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ταυτίστηκε στην υπόθεση του ΟΠΑΠ με τα συμφέροντα του προηγούμενου ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος ήταν ο βασικός τεχνολογικός πάροχος του ΟΠΑΠ και τον οποίο προσπάθησε πετάξει έξω ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Τα πολιτικά αντίποινα

Η μάχη των κκ Μελισσανίδη, Μαρινάκη και Κόκκαλη μεταφέρθηκε και στο πολιτικό σκηνικό με αιχμή τις δημοτικές εκλογές στον Πειραιά. Εκεί ο Δημήτρης Μελισσανίδης στήριξε τον Βασίλη Μιχαλολιάκο, εκλεχτό του Αντώνη Σαμαρά, χάνοντας όμως τη μάχη από το δίδυμο Κόκκαλη-Μαρινάκη που υποστήριξαν ενεργά και εκλέχτηκαν δημοτικοί σύμβουλοι με τον Γιάννη Μώραλη.



Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατατάσσεται και στους υποστηρικτές της Ντόρας Μπακογιάννη καθώς διατηρεί στενή επιχειρηματική σχέση με τον Ισίδωρο Κούβελο.

Οι επιχειρηματικές κόντρες

Τόσο ο Δημήτρης Μελισσανίδης όσο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχουν ιδιαίτερα μεγάλες ναυτιλιακές εταιρίες εισηγμένες στον Nasdaq, οι οποίες αποτελούν και τις ναυαρχίδες των δραστηριοτήτων τους.

Στην επιχειρηματική σκηνή οι δυο άνδρες συγκρούονται και στη Δραπετσώνα καθώς τα media του Βαγγέλη Μαρινάκη επιτίθενται στον Δημήτρη Μελισσανίδη για το project της διύλισης αποβλήτων από καύσιμα σε slots στη Δραπετώνα.

Η συγκεκριμένη περιοχή είχε χαρακτηριστεί μη βιομηχανική επί Γιώργου Σουφλιά με στόχο να δημιουργηθεί πίστα Formula 1. Τον χαρακτηρισμό επανέφερε ο νυν υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη.

πηγή:  sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου