.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Σε κρίση η σιωνιστική κυβέρνηση μετά την ήττα της στη Γάζα



Με ανακλαστικά... Ραν-Ταν-Πλαν αντιμετώπισε ο σιωνιστής πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου τη συμφωνία εκεχειρίας που αναγκάστηκε να υπογράψει στο Κάιρο με τις οργανώσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Χρειάστηκε ένα 24ωρο για να βγει και να μιλήσει στους πολίτες του Ισραήλ.


Ενα 24ωρο, στη διάρκεια του οποίου οι τηλεοπτικοί δίαυλοι είχαν κατακλυστεί από τις επινίκιες εκδηλώσεις των Παλαιστίνιων, ιδιαίτερα στην αδούλωτη Γάζα, ενώ τα ΜΜΕ του Ισραήλ κατακλύζονταν από σφοδρές επικρίσεις κατά της κυβέρνησης και ιδιαίτερα κατά του Νετανιάχου, ο οποίος κατηγορείται όχι μόνο ότι «προσκύνησε τη Χαμάς», αλλά και ότι συμπεριφέρθηκε διακτατορικά, παίρνοντας την απόφαση για την υπογραφή της συμφωνίας μόνος του, χωρίς να επιδιώξει ψηφοφορία στο υπουργικό συμβούλιο της συμμαχικής κυβέρνησής του, διότι φοβόταν ότι μπορεί να τη χάσει.

Ευλόγως, λοιπόν, η τηλεοπτική εμφάνιση του Νετανιάχου το βράδυ της Τετάρτης 27 Αυγούστου, παρουσία του υπουργού Πολέμου Μοσέ Γιαλόν και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του σιωνιστικού στρατού Μπένι Γκαντζ, θύμιζε κηδεία. Η Χαμάς «χτυπήθηκε σκληρά» κατά τη διάρκεια της 50ήμερης Επιχείρησης Αιχμή Προστασίας, ενώ πέτυχε «λίγα κέρδη» με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, δήλωσε ο Νετανιάχου, φουντώνοντας την οργή των σιωνιστικών κύκλων.

Γιατί όλοι γνωρίζουν πως συνέβη το αντίθετο. Οταν έχεις «χτυπήσει σκληρά» τον αντίπαλό σου, δεν του προσφέρεις έστω και «λίγα κέρδη» σε μια συμφωνία. Κέρδη έχει μόνο εκείνος που νικά. Αυτός επιβάλλει τους όρους του. Και ο Νετανιάχου μίλησε μεν για τα «λίγα κέρδη» της Χαμάς, δεν είχε όμως να παρουσιάσει ούτε ένα από τα… «πολλά κέρδη» που, σε αντιδιαστολή, θα έπρεπε να έχει το Ισραήλ.

Οι σιωνιστές δεν είναι τυφλοί για να μην βλέπουν ότι στη συμφωνία εκεχειρίας δεν υπάρχει ούτε ένας από τους ισραηλινούς όρους και ιδιαίτερα ο βασικός όρος, στον οποίο ο Νετανιάχου επέμενε: αφοπλισμός της Αντίστασης και αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας. Αντίθετα, στις οθόνες τους δεν είδαν μόνο τα πολιτικά στελέχη της Αντίστασης να διαδηλώνουν πανηγυρίζοντας στη Γάζα και να απευθύνουν πύρινες ομιλίες στα παραληρούντα από χαρά πλήθη των Παλαιστινίων, αλλά είδαν και στρατιωτικούς σχηματισμούς της Αντίστασης να παρελαύνουν επιδεικνύοντας τον οπλισμό τους, ελαφρύ και βαρύ.



Ακόμη και ο πιο ηλίθιος σιωνιστής μπορεί να καταλάβει ότι αυτά που του έδειξαν στις παρελάσεις είναι απειροελάχιστα μπροστά στην πραγματική δύναμη πυρός που οι δυνάμεις της Αντίστασης διαθέτουν. Πώς, λοιπόν, να μη γεμίσουν τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και οι στήλες των εφημερίδων του Ισραήλ με οργισμένα σχόλια και δηλώσεις, όχι μόνο εποίκων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη του ισραηλινού νότου (το πιο φανατικό κομμάτι των σιωνιστών), αλλά και πολιτικών στελεχών, ακόμη και βουλευτών του Λικούντ και υπουργών που προέρχονται από τα μικρότερα σιωνιστικά κόμματα της κυβέρνησης Νετανιάχου;

H προσπάθεια του Νετανιάχου, που εμφανίστηκε στο λεγόμενο τηλεοπτικό prime time, να κερδίσει κάποιες εντυπώσεις, ήταν πραγματικά τραγική. «Δε θα ανεχτούμε ούτε έναν κόκκο από ρουκέτες σε οποιοδήποτε μέρος του Ισραήλ. Θα απαντήσουμε πιο δραστικά από πριν», είπε. Την ίδια ώρα, στη μαρτυρική Σουτζάγια παρέλαυναν οι μαχητές των Αλ-Κασάμ, φέροντες βαρέα πολυβόλα, ρουκέτες, όλμους και αντιαρματικούς πυραύλους, ενώ λίγο αργότερα όλες οι στρατιωτικές πτέρυγες της Αντίστασης εμφανίζονταν από κοινού μπροστά στα τηλεοπτικά συνεργεία και ο Αμπού Ομπάιντα, ο «άνθρωπος με την κόκκινη κουφίγια», όπως είναι γνωστός διεθνώς πλέον, διάβαζε μια κοινή τους δήλωση, στην οποία μεταξύ άλλων σημειωνόταν: «Η Γάζα έφτασε στη νίκη γιατί έκανε αυτό που απέτυχαν να κάνουν τα υπέρτερα όπλα. Ανάγκασε τον εχθρό να υποχωρήσει. Πρέπει να ξέρουμε ότι καμιά φωνή δεν είναι δυνατότερη από τη φωνή της αντίστασης».

Ολ’ αυτά επισημάνθηκαν από τα σιωνιστικά ΜΜΕ, που πνέουν μένεα κατά του Νετανιάχου και τον προορίζουν για το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου. Ηδη, μέσα σε μια μέρα η δημοτικότητά του έπεσε κατά 50 ολόκληρες μονάδες: από το 80% στο 30%! Κάποιος πρέπει να χρεωθεί την καθαρή ήττα του σιωνιστικού στρατού και αυτός είναι ο Νετανιάχου.

πηγή:  eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου