.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΤΡΕΙΣ ΓΗΠΕΔΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (ΦΤΑΝΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ)

Σήμερα θα σας διηγηθούμε τρείς ιστορίες (όχι Χριστουγεννιάτικες) που αφορούν το σχέδιο (πρότζεκτ) της ανέγερσης της Αγιά Σοφιάς. Όπως πάντα σε παρόμοιες περιπτώσεις κάποια ή κάποιες από τις ιστορίες αυτές μπορεί να έχουν πάνω από μία αναγνώσεις. Εμείς όπως πάντα (όταν σας παρουσιάζουμε όσα αλιεύσαμε) δεν θα σχολιάσουμε καμία από αυτές τις ιστορίες. Τα σχόλια ταφήνήνουμε σˊ εσάς.

ΙΣΤΟΡΙΑ 1η:

Βγήκε ένα ακόμη κομμάτι σχετικό με το γήπεδο μας το οποίο ακόμη βρίσκεται μόνο στα λευκώματα των ΕΛ.ΤΑ. Και αυτό το κομμάτι αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα ΚΟΝΤΡΑ (βλέπε εδώ) και αναφέρεται στις φαινομενικά αντίθετες διατάξεις δύο νομοσχεδίων τα οποία ψηφίστηκαν με διαφορά λίγων ημερών τον περασμένο Ιούλιο. 

Το (χρονικά) πρώτο ήταν αυτό που αφορά το γήπεδο μας. Το δεύτερο του οποίου υποτίθεται ότι κάποιες διατάξεις αντιτίθενται στα άρθρα 41 και 42 του πρώτου που αφορούν το γήπεδο μας προκάλεσαν σύγχυση στον συντάκτη του άρθρου. Διαβάζοντας το άρθρο γίνεται φανερή η χαρά του συντάκτη του, η οποία φτάνει στα όρια του ενθουσιασμού σχετικά με αυτό που φαίνεται να έπαθε ο Μελισσανίδης από την κυβέρνηση η οποία λίγες μέρες πρίν πρόθυμα εξυπηρετούσε τα συμφλεροντα του.

Εμείς σήμερα είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε (και μαζί μˊ εσάς και τον συντάκτη του άρθρου) ότι οι διατάξεις του δεύτερου νόμου καθότι γενικές δεν ακυρώνουν τις διατάξεις του πρώτου οι οποίες είναι ειδικές. Αυτό είναι μεταφρασμένο στα ελληνικά το ρωμαικό νομικό αξίωμα: LEX POSTERIOR GENERALIS NON DEROGAT LEGI PRIORI SPECIALI. Η μόνη περίπτωση στην οποία θα μπορούσε να ισχύει αυτό για το οποίο πανηγύριζε ο συντάκτης του άρθρου θα ήταν αν τι προέβλεπε ο νεώτερος γενικίς νόμος ρητώς. 

Φαίνεται πως από τότε οι Ρωμαίοι οι οποίοι ήταν μάστορες στην οιωνοσκοπία είχαν διαβάσει στα εντόσθια του σφαχτού που είχαν προσφέρει θυσία ότι στο μέλλον κάποιος Μελισσανίδης (τον οποίο τότε αγνοούσαν) θα χρειαζόταν να επικαλεστεί την συγκεκριμένη νομική αρχή. Ως αντάλλαγμα αυτός θα πλήρωνε τα έξοδα για να έρθει η ΡΟΜΑ (η οποία ούτε στήν φαντασία των Ρωμαίων δεν υπήρχε) στην Αθήνα να παίξει φιλικό με την Α.Ε.Κ.

ΙΣΤΟΡΙΑ 2η:

Μάθαμε από σίγουρη πηγή ότι η αίτηση που κατέθεσε η Α.Ε.Κ. («Δικέφαλος 1924 Α.Ε.») για την έκδοση της οικοδομικής άδειας είναι μόνο μιά σελίδα ίσα- ίσα για να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου. Αυτό ίσως και να είναι το σημαντικότερο σημείο του άρθρου. Η κατάθεση του φακέλου για την έκδοση της οικοδομικής άδειας πρέπει να συνοδεύεται και από το αντίστοιχο παράβολο, το οποίο υπολογιζόμενο ως ποσοστό επί του προυπολογισμού του έργου, στην περίπτωση μας αντιστοιχεί σε κάποια εκατομμύρια. Δεδομένου ότι υπάρχουν ακόμη αρκετές αμφιβολίες για τη χρηματοδότηση του έργου είτε από την Περιφέρεια, είτε από τους λεφτάδες ΑΕΚτζήδες οι οποίοι είναι και οι πλέον κρίσιμοι παράγοντες προκειμένου να γίνει δυνατός ο προσδιορισμός του τραπεζικού δανεισμού (ο οποίος δεν φαίνεται και τόσο βέβαιος μέχρι τώρα), είναι μάλλον λογικό που δεν πληρώθηκε ως τώρα το παράβολο.

Μένει να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα το αμέσως προσεχές διάστημα.

ΙΣΤΟΡΙΑ 3η:

Δεν πέρασαν ούτε δύο εικοσιτετράωρα από την ανάρτηση σχετικά με τη συμμετοχή του Π. Παππά στο Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς και τα πιθανά οφέλη γιατην Α.Ε.Κ. (βλέπε εδώ). Επειδή κάτι παραπάνω ξέρουν κάποιοι από εμάς σχετικά με το χώρο των επιχειρήσεων, γράφαμε ότι δεδομένων των συνθηκών δεν θα έπρεπε να περιμένουμε κάτι περισσότερο από το να υπέγραφε ως εγγυητής στο δάνειο (το οποίο είναι το μόνο σίγουρο αν τελικά ληφθεί η άδεια) για την Αγιά Σοφιά. Ωστόσο σύμφωνα με την ΓΑΤΑ της 21ης Αυγούστου κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να θεωρείται ούτε καν (θεωρητικά) πιθανό. 

Από την φυγή και μετά του Νικολαδη και εξαιτίας της διακυβέρνησης του οι σχέσεις των μετόχων της πρώην Π.Α.Ε. μπήκαν σε φάση λυκοφιλίας. Οι μέχρι τότε φίλοι άρχισαν να αλληλοϋποβλέονται (δηλαδή να κοιτά καθένας τους πίσω από την πλάτη του και να μετρά τα δάχτυλα του μετά από κάθε χειραψία). Οι πλούσιοι αλλά και αυτοί που θεωρούμε αφελείς χαρακτηρίζονται από κουτο-πονηριά. όσο και να τους κολακέψεις δεν θα τους πάρεις κανένα άξιο λόγου ποσό, το πολύ-πολύ να σου πετάξιυν τίποτα ψίχουλα. Όταν ένας πλούσιος νομίσει ότι τα συνεταιράκια του τόν έριξαν, τότε γίνεται κακός με όλους και όποιον πάρει ο χάρος.

Η άρνηση του Π. Παππά να εγγυηθεί το δάνειο, πρέπει να ειδωθεί ως αντίδραση στο γεγονός ότι η πρώην μετοχική σύνθεση του 2004 έχει στην πράξη αποστασιοποιηθεί από το πρότζεκτ (που λένε και οι Αγγλοσάξωνες). Τα λεφτά που προτίθεται να βάλει (αν ξεκινήσει το γήπεδο) δεν θα είναι πάνω από 2-2,5 εκατομμύρια, τα οποία φτάνουν με το ζόρι για το σπα, το κουρείο, το μουσείο και ίσως και το παρεκκλήσι του Όσιου Λουκά Μπάρλου.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης όμως είναι η αντίδραση του Μελισσανίδη στην αποστασιοποίηση των λεφτάδων ΑΕΚτζήδων. Ακούγεται ότι προσανατολίζεται σε μια νέα συνέντευξη τύπου η οποία και θα είναι η πιό ενδιαφέρουσα όλων.

Υ.Γ. Για την αρτιότητα τόσο αυτού όσο και του προηγούμενου κομματιού να σημειώσουμε ότι οι μεγάλες Α.Ε. και ειδικά οι τράπεζες συνηθίζουν να βάζουν στα Δ.Σ. τους ιδιοκτήτες άλλων εταιρειών, οι οποίοι υποτίθεται ότι με την εμπειρία τους (επιτυχημένη εννοείται) σε άλλους χώρους μπορούν να τις βοηθήσουν (τις Α.Ε.) να γίνουν καλύτερες υιοθετώντας ενδεχομένως κάποιες από τις επιτυχημένες πρακτικές τους. Θεωρητικά έτσι είναι, αλλά στην πράξη έτσι είναι αν έτσι νομίζετε. Εσείς τι νομίζετε;

Ελπίζουμε να τις βρήκατε ενδιαφέρουσες όπως και εμείς, αν και δεν μπορούμε να πούμε ότι μας άρεσαν κιόλας ειδικά οι δύο τελευταίες.

25 Αυγούστου 2014.
παρατηρητήριο.

πηγή: aek-watch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου