.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Χάλασε το deal Κόκκαλη ο Μελισσανίδης

'Αγονος ο διαγωνισμός για το ιπποδρομιακό στοίχημα-
Επαναπροκήρυξη τον Σεπτέμβριο


Στόχος επετεύχθη για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, καθώς μέσω των «παρεμβάσεών» του, χάλασε το deal ανάμεσα στην Ιntralot του Σωκράτη Κόκκαλη και του ΤΑΙΠΕΔ για το ιπποδρομιακό στοίχημα. Η νέα παρέμβαση Μελισσανίδη, αφορούσε στην ενέργεια της επενδυτικής εταιρίας Global Family Partners στην οποία εμπλέκεται έμμεσα, να καταθέσει σήμερα εγγυητική επιστολή ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, παρά το γεγονός ότι η τελευταία πρότασή της είχε απορριφθεί από το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, καθώς κρίθηκε ότι ήταν εκπρόθεσμη.

Στόχος της πρότασης που κατέθεσε το Fund, ήταν να καθυστερήσει ή και να σταματήσει εντελώς το deal ανάμεσα στην Ιntralot και το ΤΑΙΠΕΔ. Κάτι που τελικώς πέτυχε… Ενώ το sofokleousin.gr είχε εγκαίρως αποκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη καθώς και το βάθος και εύρος της κόντρας με τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ δεν έμεινε ικανοποιημένο από την βελτιωμένη πρόταση που κατέθεσε η Ιntralot για την άδεια του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για 20 χρόνια. Το Δ.Σ ανακοίνωσε ότι επαναπροκηρύσσει τον διαγωνισμό για το ιπποδρομιακό στοίχημα, με τη νέα διαδικασία να τίθεται σε ισχύ άμεσα, τον Σεπτέμβριο.

 Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ χαρακτηριστικά ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σε κοινή συνεδρίαση με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, αποσφράγισε σήμερα τη βελτιωμένη οικονομική προσφορά που υπέβαλε η Ένωση Προσώπων “Intralot (SPV No. 1) Limited” και “Intralot (SPV No.2) Limited” για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για 20 χρόνια».

Σήμερα εξέπνεε η προθεσμία για την υποβολή βελτιωμένης προσφοράς από την Intralot προς το ΤΑΙΠΕΔ. Το Ταμείο είχε ζητήσει από την εισηγμένη ναβελτιώσει την προσφορά της καθώς τη θεωρούσε μη ικανοποιητική. Σε ανακοίνωση διευκρινιζόταν ότι η Intralot έχει προσφέρει 5.250.000 ευρώ και ότι διάφορα άλλα ποσά που αναφέρθηκαν σε δημοσιεύματα , δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ούτε συνδέονται με το τίμημα του διαγωνισμούΗ Intralot από την πλευρά της είχε ανακοινώσει πως συνολικά η πρότασή της για χρονικό διάστημα είκοσι ετών ανέρχονταν συνολικά στο ποσό των 56,2 εκατ. ευρώ σε σημερινές τιμές, συμπεριλαμβανομένου του ποσού 5,2 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

πηγή: sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου